Το Reddit εκτόξευσε το ασήμι - Θα διαρκέσει;

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι επενδυτές του Reddit ανακάλυψαν σήμερα το ασήμι, με οτιδήποτε το αφορά, από μεταλλευτικές εταιρίες, ασημένια ETF και την πραγματική τιμή του ίδιου του φυσικού μετάλλου να εκτοξεύονται. Στα σχόλια αναφέρονται οι θεωρίες ότι οι τράπεζες χειραγωγούν τις τιμές του χρυσού και του αργύρου. Εμείς εδώ στο xrisos.gr με ένα προφητικό άρθρο στο «Focus Blog» πριν από 5 ημέρες και συγκεκριμένα στις 23/01/2021 δημοσιεύσαμε: «Xειραγωγείται η τιμή του χρυσού; Πώς μπορούν οι επενδυτές να επωφεληθούν από αυτό;»

            χειραγωγηση του χρυσου

Τα πρώτα σημάδια ήρθαν αργά την Τετάρτη, όταν εμφανίστηκαν σχόλια στο διαδικτυακό χώρο συνομιλίας του reddit / wallstreetbets, την ομάδα που έστειλε στον ουρανό τις μετοχές του GameStop με άνοδο κατά 800% και της AMC με άνοδο πάνω από 500% ... μέσα σε αυτήν την εβδομάδα ...και τώρα πηδούν στην αγορά του αργυρού. Τα σχόλια επικεντρώθηκαν στο iShares Silver Trust, το μεγαλύτερο ETF που υποστηρίζεται από το μέταλλο, αποκαλώντας το «THE BIGGEST SHORT SQUEEZE IN THE WORLD». Έτσι το iShares Silver Trust κέρδισε έως 7,2% και η spot τιμή του αργύρου κέρδισε 6,8%, το μεγαλύτερο άλμα του από τον Αύγουστο . Η First Majestic Silver Corp., η οποία αναφέρθηκε επίσης ως στόχος, σημείωσε άνοδο 39% στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη.

 

            reddit silver chart

Tα πολύτιμα μέταλλα υπήρξαν εδώ και καιρό στο στόχαστρο θεωριών που έβαλαν εναντίον των κεντρικών τραπεζών και των κυβερνήσεων. Ενώ οι αγορές εμπορευμάτων είναι σχεδόν απρόσβλητες από τις άγριες μεταβολές, συνήθως έχουν πολύ υψηλότερο εμπόδιο στην είσοδο, οπότε οι πιέσεις τείνουν να προέρχονται από ενέργειες θεσμικών και όχι λιανικών επενδυτών. Η σημερινή όμως μεγάλη κίνηση στο ασήμι δεν είναι το αποτέλεσμα ενός θεμελιώδους καταλύτη ή της αλλαγής θέσεων μεγάλων θεσμικών επενδυτών αλλά μιας ενορχηστρωμένης αύξησης από μια απλή κοινότητα του Reddit!

Φυσικά δεν υπάρχει καμία ένδειξη για πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η άνοδος, αλλά αυτό τονίζει, και μας δείχνει ξεκάθαρα πόσο μικρή είναι η αγορά και πώς μπορεί ξαφνικά να ανταποκριθεί δραματικά στην επενδυτική ζήτηση. Κατά την άποψή μας, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους καταλύτες που βρίσκονται μπροστά για αυτό το μέταλλο, θα δούμε στο μέλλον πολλές ημέρες σαν τη σημερινή.

Αν θέλετε εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα των πολύτιμων μετάλλων και παρακολουθήστε το Blog μας για να είστε πάντα ένα βήμα μπροστά στο χώρο των επενδύσεων.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →