Το ασήμι είναι τώρα πιο πολύτιμο από το χρυσό! Είστε ιδιοκτήτης;

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Το ασήμι είναι πλέον πιο σπάνιο από το χρυσό και θα είναι έτσι για πάντα. Από εδώ και πέρα ​​δουλεύουμε μόνο από την τρέχουσα παραγωγή αργύρου και, από αυτό το σημείο και μετά, η ζήτηση θα ξεπεράσει την παραγωγή χωρίς εξαίρεση. Μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει αυτό για τη μελλοντική τιμή αυτού, πράγματι, του πολύτιμου μετάλλου; Ξεχάστε τη δημοφιλή έκφραση: «Έχεις χρυσό;» Το πολύ πιο σημαντικό - και ενδεχομένως κερδοφόρο - ερώτημα που πρέπει να κάνεις αυτές τις μέρες είναι, «Έχεις ασήμι;»

Οι κρίσεις βαθαίνουν. Τι κρίσεις ρωτάτε; Λοιπόν, ξεκινώντας περίπου πριν από εξήντα χρόνια, αρχίσαμε να επιταχύνουμε τη χρήση του αργύρου για βιομηχανικούς σκοπούς και καθώς το μεγάλο βιομηχανικό συγκρότημα γνωστό ως Αμερική μεγάλωσε, το ίδιο έκανε και η όρεξη για ασήμι και άλλα βιομηχανικά μέταλλα. Στην πραγματικότητα, μεγάλωσε με τέτοιο ρυθμό που καταβροχθίσαμε το παραπάνω απόθεμα αργύρου με τέτοιο ρυθμό που τώρα έχει φύγει. Αυτό που χρειάστηκε ολόκληρος ο κόσμος πάνω από πέντε χιλιάδες χρόνια για να αποκτήσει, εξαντλήθηκε σε μόλις έξι δεκαετίες και το απόθεμα εδάφους έχει εξαλειφθεί εντελώς.

Αυξημένη ζήτηση
Το ασήμι διαφέρει από το χρυσό με διάφορους σημαντικούς τρόπους. Το πιο σημαντικό είναι ότι σε αντίθεση με το χρυσό, το ασήμι εξαντλείται και στη συνέχεια εξαφανίζεται για πάντα. Σχεδόν όλο το χρυσό που εξορύχθηκε ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας είναι ακόμα εδώ. Δεν χρησιμοποιούμε πραγματικά χρυσό για οτιδήποτε άλλο εκτός από χρήματα ή ως καταφύγειο πλούτου και για διακόσμηση όπως τα κοσμήματα. Το ασήμι χρησιμοποιείται σε όλους τους κλάδους. Οι φυσικές αντιβιοτικές ιδιότητες το καθιστούν ένα υπέροχο όργανο στον ιατρικό τομέα. Χρησιμοποιείται σε στρατιωτικές εφαρμογές, σε όλα τα είδη ηλεκτρικών διακοπτών, ρελέ και μπαταριών. Χρησιμοποιείται σε συστήματα καθαρισμού νερού και χρώματα και ως βασικό συστατικό της φωτογραφικής βιομηχανίας. Το ασήμι δεν διαβρώνετε και έχει εξαιρετικές θερμικές αγώγιμες ιδιότητες. Το ασήμι, όπως ο χρυσός, έχει επίσης χρησιμοποιηθεί, και συνεχίζει να χρησιμοποιείται, ως νομισματικό μέσο για αιώνες. Επιπλέον, καθώς η Ινδία και η Κίνα συνεχίζουν την απαράμιλλη πρόοδό τους για να ενταχθούν στις τάξεις του βιομηχανικού κόσμου, η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω.

Περιορισμοί στην προσφορά
Γιατί δεν μπορούμε να εξορύξουμε περισσότερο ασήμι; Ο λόγος που δεν μπορούμε να «διορθώσουμε» το πρόβλημα με την εξόρυξη περισσότερου αργύρου είναι το κόστος. Σήμερα, για παράδειγμα, για την εξόρυξη χρυσού, χρειάζονται 350 $ έως 450 $] για την εξόρυξη, τον εξευγενισμό και τη διάθεση στην αγορά μιας ουγγιάς από το κίτρινο μέταλλο. Με τηδιαπραγμάτευση του χρυσού περίπου στα1800 $ ανά ουγγιά, αυτό είναι μια κερδοφόρα προσπάθεια. Ωστόσο, το ασήμι εξορύσσεται κυρίως ως υποπροϊόν. Για να εξορύξετε μια ουγγιά αργύρου ως πρωταρχικό μέταλλο, το κόστος που σχετίζεται με αυτό είναι παρόμοιο με το κόστος εξόρυξης μιας ουγγιάς χρυσού και με διαπραγμάτευση αργύρου περίπου στα 24 $ - 25 $ για μια ουγγιά  δεν θα ήταν καν κοντά στο κέρδος όταν το κόστος εξόρυξης λαμβάνεται υπόψη. Επί του παρόντος, εξορύσσουμε περίπου εξακόσια εκατομμύρια ουγγιές αργύρου κάθε χρόνο, ενώ η βιομηχανία καταναλώνει περίπου οκτακόσια εβδομήντα εκατομμύρια ουγγιές. Μπορείτε να δείτε μια ανισότητα να αναπτύσσεται; Η αγορά συσφίγγεται.

Ιστορικό ασήμι: Ο λόγος του χρυσού ευνοεί το ασήμι
Ιστορικά, η αναλογία αργύρου προς χρυσό ήταν δεκαπέντε προς ένα. Συνήθως χρειάζονταν δεκαπέντε ουγγιές αργύρου για να αγοράσουν μια ουγγιά χρυσού. Σήμερα, με διαπραγμάτευση αργύρου περίπου [24 $ - 25 $] ουγγιά και χρυσό περίπου 1875 $ - 1900 $ ανά ουγγιά, χρειάζονται [70-80] ουγγιές αργύρου για να αγοράσουν μία ουγγιά χρυσού. Αυτό υποδηλώνει μια προφανή ευκαιρία, καθώς όταν αυτός ο λόγος [επανέλθει στο μέσο όρο] μπορούμε να περιμένουμε ότι το ασήμι θα πλησιάσει την τιμή των 100 $ ανά ουγγιά με βάση την ιστορική αναλογία 15: 1. 

Θυμηθείτε, ποτέ δεν θα είναι πιά ο χρυσός πιο σπάνιος από το ασήμι.Οί ευκαιρίες όπως αυτές έρχονται μία φορά στη ζωή. Θα πρότεινα να αρχίσετε να αποκτάτε τόσο ασήμι όσο η τρέχουσα οικονομική κατάστασή σας επιτρέπει, και στους δικούς μας πελάτες, προτείνουμε μια θέση σε ασημένια νομίσματα που θα κατέχουν στη φυσική τους κατοχή.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →