Δημοφιλείς σειρές  νομισμάτων xrisos.gr

Τα  νομίσματα ήταν πάντα δημοφιλή, αλλά ορισμένες σειρές είναι πιο περιζήτητες από άλλες. Όλες οι πιο επιθυμητές σειρές είναι διαθέσιμες για αγορά από το xrisos.gr

 

Χρυσή λίρα Αγγλίας - Britannia

Το χρυσό κέρμα Britannia ή οπως είναι γνωστό στη χώρα μας η "Λίρα Αγγλίας" κυκλοφόρησε το 1987 και ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό επενδυτικό νόμισμα. Κατασκευασμένα από το British Royal Mint, έχουν βρετανικό καθεστώς νόμιμου χρήματος. Η χρυσή Λίρα Αγγλίας είναι απίστευτα δημοφιλής καθώς διαθέτει τη βασίλισσα Ελισάβετ Β ' από τον Jody Clark στην μία πλευρά της και την πολεμιστή Θεά Britannia, τον εξαιρετικά αναγνωρίσιμο σχεδιασμό του Philip Nathan στο πίσω μέρος. Ο συνδυασμός των δύο δίνει στο νόμισμα ένα μοναδικό νόημα που συνδυάζει μια εκτενή αναπαράσταση της ιστορίας της Βρετανίας παράλληλα με τη σημερινή βασιλική του θέση.

Μετά την επιτυχία των προκατόχων του, όπως το American Eagle, η εισαγωγή ενός βρετανικού νομίσματος ήταν μια προφανής επιλογή. Και ποιο σύμβολο θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλο για ένα τέτοιο νόμισμα από ένα πορτρέτο της θεάς προστασίας των Βρετανικών Νήσων; Με τη μαντήλι της, προστατευμένη από την τρίαινα και την ασπίδα της, η Britannia είναι ένα πραγματικά ηρωικό θέαμα. Από την κυκλοφορία του το 1987, η χρυσή σειρά λίρων Britannia έχει γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς του Royal Mint Όι Χρυσές λίρές Αγγλίας Britannia Gold coin 0.5 διαθέτουν όλες μια εικόνα της Britannia στο ένα μέρος τους με ένα πορτρέτο της HM Queen Elizabeth στην άλλη όψη. Ακόμα και από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η Britannia τιμάται ως θεά και έκτοτε έχει γίνει η προσωποποίηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της βρετανικής εθνικής ταυτότητας τον 16ο αιώνα, η Britannia πέρασε επίσης μια αλλαγή. Ενώ το κράνος τριάδας και μάχης ανήκε ήδη στο αρχαίο μοντέλο, η σύγχρονη Britannia φέρει επίσης τα βρετανικά εθνικά χρώματα στην προστατευτική ασπίδα της. Η χρυσή Λίρα Αγγλίας κόβεται σε ονομαστικές αξίες 1/10, 1/4, 1/2 και 1 oz.

Η χρυσή Λίρα Αγγλίας είναι ένα από τα πιο διάσημα και περιζήτητα χρυσά νομίσματα. Όπως ήταν αναμενόμενο, η ζήτηση για το Gold Britannia  είναι υψηλή, καθώς οι συλλέκτες και οι επενδυτές περιμένουν την άφιξη αυτού του κομματιού. Λόγω της οικονομικής σταθερότητας του χρυσού, αυτό το κομμάτι δεν είναι μόνο ένα ιστορικό αριστούργημα, αλλά μια σταθερή επένδυση που διαπραγματεύεται με ευκολία. Μη χάσετε και προσθέστε την Αγγλική Χρυσή Λίρα Gold Britannia  στην παραγγελία σας με το xrisos.gr σήμερα.

Ένα από τα πιο δημοφιλή και ανθεκτικά προϊόντα του Βασιλικού Νομισματοκοπείου του Ηνωμένου Βασιλείου και ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας, η χρυσή λίρα Αγγλίας είναι και το χρυσό νόμισμα που ξέρουν οι περισσότεροι και είναι και ο μοναδικός κωδικός που πουλάνε οι Ελλήνικες Τράπεζες. Οι Χρυσές Αγγλικές Λίρες  εξαιρούνται του ΦΠΑ όπως γενικά όλα τα bullion νομίσματα χρυσού.

 

American Eagle

Το νέο αμερικανικό Eagle Gold είναι μοναδικά ξεχωριστό, καθώς ο σχεδιασμός του είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο. Όλα τα αμερικανικά χρυσά νομίσματα του Eagle φέρουν ένα σήμα «W» που απεικονίζει την αυθεντικότητά του ως νόμισμα που παράγεται από το American West Point Mint. Η σειρά νομισμάτων New American Eagle Gold είναι ένα διεθνές φαβορί και με τα χρόνια έχει γίνει ένα σημαντικό έμβλημα για τον αμερικανικό λαό.

Παράγονται από το νομισματοκοπείο των ΗΠΑ και  υποστηρίζονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Κατασκευάζονται με τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας και ασφάλειας. Περιέχoντας χρυσό 22 καρατίων, το American Eagle in Gold είναι μια ανθεκτική επένδυση για οποιοδήποτε χαρτοφυλάκιο. Τα νομίσματα παράγονται από χρυσό που εξορύσσεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και διατίθενται σε τέσσερις ονομαστικές αξίες, δηλαδή 1/10, 1/4, 1/2 και μία ουγκιά. Τα μικρότερα βάρη όπως το μικρότερο 0,25 oz κάνουν τα κέρματα πιο προσβάσιμα και εύκολα ρευστοποιήσιμα από τους επενδυτές. Τα νομίσματα American Eagle υποστηρίζονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ως νόμιμο χρήμα και αναγνωρίζονται ως πολύτιμοι ράβδοι - bullion στην παγκόσμια αγορά.

Ο σχεδιασμός του αμερικάνικου αετού στο νόμισμα έχει βαρύ συμβολισμό και σημαίνει το τι αντιπροσωπεύει η χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών στον υπόλοιπο κόσμο. Εκτός από τις λέξεις που απεικονίζουν το έθνος προέλευσης, το Άγαλμα της Ελευθερίας και τα 50 αστέρια που αντιπροσωπεύουν τα κράτη της χώρας είναι επίσης παρόντα. Στην πίσω πλευρά βρίσκεται η Liberty, ίσως το πιο διάσημο σύμβολο των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τη σημαία και το δολάριο. Το σχέδιο δημιουργήθηκε από τον Augustus Saint-Gaudens το 1907 και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο κέρμα των $ 20 ή στον «διπλό αετό», όπως ήταν επίσης γνωστό. Άλλες εκδόσεις του χρυσού νομίσματος έχουν παρουσιάσει παραστάσεις του εντυπωσιακού σχεδίου Walking Liberty του Adolph a Weinman, ο οποίος αρχικά ετοιμάστηκε το 1916 για το κέρμα μισού δολαρίου του έθνους. Επίσης στην πίσω πλευρά είναι το έτος έκδοσης. Η άλλη όψη του αμερικανικού νομίσματος Gold Eagle παρουσιάζει την απεικόνιση της Miley Busiek για δύο αετούς που χτίζουν φωλιά που συμβολίζει τη δύναμη και την ασφάλεια του έθνους που επιτρέπει στις αμερικανικές οικογένειες να χτίσουν τις δικές τους φωλιές. Ο αρσενικός αετός φέρει ένα κλαδί ελιάς στο ράμφος του που αντιπροσωπεύει την ειρήνη, ενώ το θηλυκό πουλί προστατεύει τους απογόνους του στη φωλιά. Επίσης εμφανίζεται η λατινική έκφραση E Pluribus Unum που είναι ένα σύνθημα του Κογκρέσου που σημαίνει «ένα από τα πολλά». Στα δεξιά της φωλιάς είναι οι γνωστές λέξεις «ΣΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΟΥΜΕ». Το βάρος και η αξία των κερμάτων βρίσκεται επίσης στην πίσω πλευρά.

Τα αμερικανικά χρυσά νομίσματα Eagle είναι από τα πιο διάσημα νομίσματα στον κόσμο. Η διαθεσιμότητά του σε διαφορετικά μεγέθη το καθιστά μια πιθανή αγορά τόσο για αρχάριους όσο και για ώριμους επενδυτές. Λόγω των ιδιοτήτων του χρυσού, αυτά τα νομίσματα αποδεικνύεται ότι διατηρούν την αξία τους ακόμη και σε περιόδους οικονομικών κραχ.

 

Canadian Maple Leaf

To Maple Leaf Gold coin  θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα νομίσματα στον κόσμο. Είναι άμεσα αναγνωρίσιμο μεταξύ επενδυτών και συλλεκτών λόγω του χαρακτηριστικού του, του εικονικού φύλλου σφενδάμου. Περιέχει καθαρό .9999 χρυσό 24 καρατίων. Η εμπρόσθια όψη περιλαμβάνει μια εικόνα προφίλ της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ και την ονομαστική αξία. Αυτό το νόμισμα αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική αγορά για επενδυτές και συλλέκτες, καθώς ο χρυσός έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την αξία του μέσα σε λίγα χρόνια.Από τότε που οι πρώτοι έποικοι ανακάλυψαν ψήγματα χρυσού στον Καναδά, το έθνος έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς χρυσού στον κόσμο. Επομένως, είναι ευνόητο ότι ένα από τα πιο διάσημα νομίσματα επένδυσης χρυσού στην αγορά προέρχεται επίσης από αυτήν τη χώρα.

Αναγνωρισμένα για την καθαρότητα και την κλασική σχεδίασή τους, τα καναδικά χρυσά νομίσματα Maple Leaf είναι αγαπημένα μεταξύ των επενδυτών και των συλλεκτών κερμάτων. Ενώ η ονομαστική αξία μπορεί να είναι 200 ​​$, 50 $, 20 $, 10 $, 5 $ ή 1 $, ανάλογα με το βάρος, τα κέρματα στην πραγματικότητα αξίζουν πολύ περισσότερο, με βάση το υλικό, το μέγεθος και τη ζήτηση.Το επίπεδο καθαρότητας στα χρυσά νομίσματα Maple Leaf του Καναδά ποικίλλει, ανάλογα με το πότε κυκλοφόρησαν. Αρχικά, τα νομίσματα είχαν καθαρότητα 999/1000  και στη συνέχεια από το 1982 είχαν καθαρότητα  999,9/1000 , μια ασυνήθιστα υψηλή καθαρότητα για ένα επενδυτικό νόμισμα. Εννέα χρόνια μετά την κοπή του πρώτου χρυσού Maple Leaf, οι εκδόσεις σε ασήμι και πλατίνα ήταν διαθέσιμες από το 1988, καθώς και μια έκδοση παλλαδίου από το 2005. Σήμερα το νόμισμα είναι διαθέσιμο ως:

Gold Maple Leaf σε 1 oz, 1/2 oz, 1/4 oz, 1/10 oz και 1/20 oz

Silver Maple Leaf σε 1 ουγκιές

Platinum Maple Leaf σε 1 ουγκιές

Palladium Maple Leaf σε 1 ουγκιές

Το Royal Canadian Mint είναι γνωστό για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα του και το 2013 και το 2015, προστέθηκαν μοναδικά χαρακτηριστικά ασφαλείας στο χρυσό νόμισμα του Maple Leaf με τη μορφή ενός μικρού σφενδάμου χαραγμένου με φύλλα λέιζερ και ένα φόντο ακτινικών γραμμών.

Συμβολίζοντας τη δύναμη, την αντοχή και την ενότητα, το Maple Leaf αποτελεί μια εικονική αναπαράσταση του Καναδά από την προ-αποικιακή εποχή. Η σημασία του ξεκίνησε αρχικά μεταξύ των αυτόχθονων ανθρώπων που χρησιμοποίησαν το Maple Tree ως σημαντική πηγή τροφής. Αυτό μεταβιβάστηκε αργότερα σε Γάλλους και Βρετανούς εποίκους που δεν είχαν συνηθίσει προηγουμένως σε τόσο σκληρούς χειμώνες και λιγοστούς πόρους τροφίμων. Είναι συμβολισμός δύναμης και ενότητας που προήλθε από αυτό το ιστορικό πλαίσιο τόσο της επιβίωσης όσο και της σύνδεσης με τους ντόπιους και τη γη. Με τα χρόνια, το Maple Leaf συμβολίζει επίσης την ειρήνη και την ανοχή που αποτελούν θεμελιώδεις πυλώνες των Καναδών πολιτών.

 

Krugerrand

Το Krugerrand Gold coin κόβεται από το ίδιο κράμα χρυσού κορώνα (22 καράτια) που παραδοσιακά χρησιμοποιείται για χρυσό Sovereigns - τις χρυσές λίρες, τα μόνα χρυσά νομίσματα (αν και πολύ μικρότερα) στην αγορά πριν από το Krugerrand. 

Το Krugerrand Gold coin της Νότιας Αφρικής έχει ό, τι θέλετε σε μια επένδυση. Ρευστότητα, φορητότητα και ποιότητα. Το νόμισμα Krugerrand περιέχει καθαρό χρυσό 916,7 / 1000 22 καρατίων. Το κοκκινωπό του τόνο δίνεται από το χάλκινο στοιχείο 8,33% που καθιστά επίσης το νόμισμα πιο ανθεκτικό. Το νόμισμα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νόμιμο χρήμα, αποτελεί μια εξαιρετική αγορά για επενδυτές και συλλέκτες και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1967. Το όνομα του νομίσματος είναι ένα μείγμα μεταξύ του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής, Paul Kruger (1983-1900), ο οποίος εμφανίζεται στην όπισθεν του νομίσματος, και του Rand, που είναι το τοπικό νόμισμα της Νότιας Αφρικής. Κατά τη δεκαετία του ογδόντα, η κυβέρνηση ξεκίνησε την απελευθέρωση των κρατικών δραστηριοτήτων και το Νομισματοκοπείο Νοτίου Αφρικής ιδιωτικοποιήθηκε, με την SA Reserve Bank ως εταιρεία χαρτοφυλακίου. Η South African Mint Company ιδρύθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1988 ως πλήρης θυγατρική της SA Reserve Bank. Αρχικά, αυτά τα νομίσματα δεν ήταν διαθέσιμα για αγορά από το ευρύ κοινό. Αυτό κίνησε άλλα διεθνή νομισματοκοπεία να κυκλοφορήσουν δικά τους νομίσματα, όπως το Maple Leaf που κυκλοφόρησε το 1979 και το Australian Nugget που κυκλοφόρησε το 1981. Ο σχεδιασμός των κερμάτων δεν έχει αλλάξει πολύ όλα αυτά τα χρόνια. Το νόμισμα διαθέτει μια εικόνα πορτρέτου του Paul Kruger στην εμπρόσθια όψη του και μια αντιλόπη Springbok στο πίσω μέρος. Το ζώο είναι εγγενές στη Νότια και Νοτιοδυτική Αφρική. 

Το Νοτιοαφρικανικό Krugerrand είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο αναγνωρίσιμα νομίσματα χρυσού στον κόσμο. Το πρωτοποριακό του παράδειγμα ως το πρώτο χρυσό νόμισμα χρυσού που είναι προσβάσιμο σε όλους θέτει το Krugerrand στο βάθρο της ιστορίας και το καθιστά απαραίτητη προσθήκη για συλλέκτες και επενδυτές κερμάτων.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 οι πωλήσεις του υπερέβησαν οποιοδήποτε άλλο νόμισμα. Αυτό προκάλεσε το ενδιαφέρον μεταξύ άλλων διεθνών νομισματοκοπείων να κυκλοφορήσουν δικά τους επενδυτικά νομίσματα. Το διυλιστήριο Rand της Νότιας Αφρικής παρήγαγε για πρώτη φορά αυτό το νόμισμα το 1967 με σκοπό την προώθηση του τοπικού χρυσού της Νότιας Αφρικής. Έτσι, το νόμισμα Krugerrand Gold κυκλοφόρησε σε τέσσερα διαφορετικά μεγέθη. Αυτό δίνει στους επενδυτές και τους συλλέκτες περισσότερη ευελιξία αγοράς.

 

Φιλαρμονική της Βιέννης

Το Gold Vienna Philharmonic με καθαρότητα 999,9 / 1000  που συνήθως αναφέρεται ως «Philharmonic» ή «Gold Phili» είναι το πιο επιτυχημένο προϊόν του Αυστριακού νομισματοκοπείου (Münze Österreich AG). 

Το Philharmonic που ονομάζεται επίσης Phili, εκδόθηκε σε σελίνια μέχρι το 2002 αλλά ήταν το πρώτο επενδυτικό νόμισμα που εκδόθηκε τακτικά με ονομαστική αξία σε ευρώ. Το Philharmonic κόβεται στη Βιέννη, την πόλη στην οποία ο Μότσαρτ, ο Χάιντν και πολλοί άλλοι διαμόρφωσαν την κλασική μουσική. Επομένως, η ονομασία της από τη διάσημη ορχήστρα της αυστριακής πρωτεύουσας ήταν η προφανής επιλογή.

Ως επενδυτικό νόμισμα, ο σχεδιασμός του Philharmonic της Βιέννης δεν άλλαξε ποτέ. Από την εισαγωγή του, το μπροστινό μέρος (που ονομάζεται επίσης εμπρόσθια ή πλευρική εικόνα) δείχνει όργανα της Φιλαρμονικής της Βιέννης: ένα κέρατο, ένα μπάσο, μια άρπα, τέσσερα βιολιά και ένα τσέλο. Το πίσω μέρος (που ονομάζεται και η όπισθεν ή η πλευρά αξίας) είναι διακοσμημένο με μια λεπτομερή εικόνα του διάσημου οργάνου στη μεγάλη αίθουσα του Wiener Musikverein (Βιεννέζικη Μουσική Ένωση).

Κυκλοφόρησε το 1989, και ήταν το χρυσό κέρμα με τις καλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη και το δεύτερο στον κόσμο μέχρι το 1990..Στη δεκαετία του 1990, το νόμισμα αναφέρθηκε αρκετές φορές από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού ως το νόμισμα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως. Η επιτυχία του συνεχίστηκε και στη δεκαετία του 2000 όπου το κέρμα αντιπροσώπευε το 30-40% των πωλήσεων επενδυτικών κερμάτων στην Ευρώπη.Εκτός από την Ευρώπη, την Ιαπωνία, τη Βόρεια Αμερική, τα τελευταία χρόνια η Κίνα έχει γίνει ο μεγαλύτερος αγοραστής για το Vienna Philharmonic Gold coin. Λόγω του υψηλού επιπέδου δημοτικότητάς του, το Philharmonic προσφέρει καλή δυνατότητα μεταπώλησης και είναι ιδιαίτερα κατάλληλο ως επενδυτικό νόμισμα.

 

China Panda Gold

Η σειρά Gold Panda κατασκευασμένα από .9999 καθαρό χρυσό αυτά τα νομίσματα είναι εξαιρετικά σπάνια και πολύτιμα. Τα κινεζικά νομίσματα Panda διατίθενται επίσης σε ασήμι, παλλάδιο και πλατίνα, οπότε υπάρχει κάτι για όλους.

Το China Panda Gold coin  όπως όλα τα νομίσματα της Κίνας Panda είναι περίπλοκα σχεδιασμένο και είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο εντυπωσιακά νομίσματα που κατασκευάζονται κάθε χρόνο. Πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια στο κινεζικό νομισματοκοπείο για την παραγωγή των κερμάτων τους με διαφορετικό σχέδιο κάθε χρόνο Μόνο το 2002 ο σχεδιασμός παρέμεινε ο ίδιος με τον προηγούμενο χρόνο και αυτό προκάλεσε μια μικρή αναταραχή στους συλλέκτες, με αποτέλεσμα να επαναληφθούν οι ετήσιες αλλαγές σχεδιασμού άπο το 2003. Οι χαράκτες των νομισματοκοπείων της Κίνας ανταγωνίζονται για την τιμή να επιλεγούν τα δικά τους σχέδια για τη δημιουργία των νομισμάτων κάθε χρόνο. Το Molding είναι αυστηρά περιορισμένο και τα κινεζικά Pandas διατίθενται σε διάφορα μεγέθη. Το 2016, η ευρέως δημοφιλής σειρά Gold Panda μετατράπηκε στο μετρικό σύστημα για να ταιριάζει με τη διεθνή γοητεία των νομισμάτων.. Ωστόσο, αν και οι βασικές αρχές των σχεδίων είναι διαφορετικές, τα χαρακτηριστικά παραμένουν τα ίδια. Στην Κίνα, το εμπρόσθιο μέρος έχει το ναό του Πεκίνου και το Panda στο πίσω μέρος, αλλά ο υπόλοιπος κόσμος έχει το αντίστροφο - με παρόμοιο τρόπο που οι άνθρωποι από την Άπω Ανατολή διαβάζουν τα βιβλία τους από πίσω προς τα εμπρός και όχι μπροστά προς τα πίσω.

Στην Ευρώπη, η εμπρόσθια όψη των νομισμάτων απεικονίζει τη διάσημη αρκούδα της Panda με το διακριτικό στρογγυλό πρόσωπο και τα μαύρα μάτια. Το Panda απεικονίζεται τυπικά κρατώντας ή μασώντας ένα μπαμπού και ποζάρει με το ανεξέλεγκτο ταμπεραμέντο του για το οποίο είναι γνωστό και πολύ αγαπητό. Ίσως γι 'αυτό το λόγο τα νομίσματα της Panda έχουν μια τόσο γοητευτική πινελιά. Η ονομαστική αξία του νομίσματος εμφανίζεται επίσης στην οπίσθια όψη. Το Three 9 σημαίνει ότι τα νομίσματα περιέχουν 99,9% περιεκτικότητα σε χρυσό και επομένως είναι 24 καράτια. Το πίσω μέρος των νομισμάτων απεικονίζει τον περίφημο Ναό του Πεκίνου που είναι ένα άλλο εθνικό σύμβολο που αντιπροσωπεύει την περίφημη ιστορία της Κίνας. Τα νομίσματα έχουν συνήθως ένα περίγραμμα χαραγμένο με το έτος έκδοσης και την αρχαία γραφή που μεταφράζεται στα σύγχρονα κινέζικα ως Zhonghua Renmin Gongheguo, που σημαίνει απλά Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Το γιγαντιαίο panda - που χαρακτηρίζεται από τα μεγάλα μαύρα μπαλώματα γύρω από τα μάτια, τα αυτιά και το σώμα του - προέρχεται από τη νότια κεντρική Κίνα. Το panda θεωρείται σύμβολο ειρήνης και φιλίας σε ολόκληρη την Κίνα. Στη δυναστεία Xizhou, το panda θεωρήθηκε ότι είναι ένα ανίκητο ζώο, τόσο ισχυρό όσο μια τίγρη. Ενώ ο δράκος χρησιμεύει συχνά ως εθνικό σύμβολο της Κίνας, διεθνώς, το γιγαντιαίο panda εμφανίζεται εξίσου συχνά και χρησιμοποιείται ευρέως στην Κίνα.

 

Australian Kangaroo

Το Australian Kangaroo Gold εκδόθηκε για πρώτη φορά από το The Perth Mint το 1990. Είναι ένα από τα μοναδικά χρυσά νομίσματα που βλέπει ετήσιες αλλαγές στο σχεδιασμό του, καθιστώντας το πολύ επιθυμήτο μεταξύ των συλλεκτών. Επιπλέον, το χρυσό καγκουρό της Αυστραλίας πωλείται γενικά με χαμηλότερο ασφάλιστρο στην τιμή spot. Η σειρά Gold Kangaroo ήταν αρχικά η σειρά Gold Nugget, ξεκινώντας από το 1986. Οι αντίστροφες εικόνες παρουσίαζαν το Gold Nugget μέχρι το 1989, όταν άλλαξε χαρακτηριστικό, βάζοντας το καγκουρό, το οποίο αποτελεί εθνικό έμβλημα της Αυστραλίας εδώ και αιώνες. Είναι ένα αξιοθαύμαστο νόμισμα που περιλαμβάνει την υψηλότερη καθαρότητα, κορυφαία ποιότητα, κατασκευή υψηλής τεχνολογίας και εμβληματική ποικιλία στο σχεδιασμό. Όλες αυτές οι ιδιότητες το καθιστούν ένα από τα πιο επιθυμητά νομίσματα χρυσού για επενδυτές και συλλέκτες. Η σειρά καγκουρό παρουσιάστηκε το 1986 από την Gold Corporation, μια εταιρεία που ανήκει στην κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας. Εισήγαγε δύο μοναδικά χαρακτηριστικά που έδωσαν στα κέρματα μια μοναδική ώθηση. Το πρώτο χαρακτηριστικό ήταν ένα ευφυές "δίχρωμο" παγωμένο σχέδιο, δίνοντας το μοτίβο στην επιφάνεια των κερμάτων αξιολάτρευτη ζωντάνια και βάθος. Επίσης, η μεμονωμένη σκληρή πλαστική ενθυλάκωση κάθε νομίσματος ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστη για ένα τυπικό νόμισμα ράβδου και ήταν μια επιπλέον πινελιά. Αυτό σε συνδυασμό με τη σχετικά περιορισμένη ετήσια εκτύπωση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη νομισματική του αξία, παρόλο που πρόκειται για ένα νόμισμα που δεν κατασκευάζεται άμεσα για συλλέκτες. Από το 1986 έως το 1989, το αντίστροφο αυτών των νομισμάτων απεικόνιζε διάφορα αυστραλιανά μοτίβα. Με την δοκιμαστική έκδοση του 1989, ο σχεδιασμός άλλαξε σε εικόνες καγκουρό στο φυσικό τους περιβάλλον, το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο της Αυστραλίας στον κόσμο. Τα νομίσματα σήμερα αναφέρονται μερικές φορές απλά ως "χρυσά καγκουρό". 

Το Perth Mint εξέδωσε για πρώτη φορά το καγκουρό το 1990. Η μία όψη διαθέτει ένα μοτίβο καγκουρό που αλλάζει ετησίως και η αντίστροφη φέρει ένα πορτρέτο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β 'και το 1999 η απεικόνιση του Ian Rank-Broadley αντικατέστησε το προηγούμενο πορτρέτο. Βρίσκουμε τις λέξεις "ELIZABETH II, AUSTRALIA", καθώς και τη νομισματική ονομασία του νομίσματος. Το 1989, ο σχεδιασμός άλλαξε και στην αλλή όψη παρουσιάζοντας ένα πιο γνωστό μοτίβο, μια εικονική και ελκυστική αναπαράσταση της συναρπαστικής άγριας ζωής που κατοικεί μόνο στην Αυστραλία, το αυστραλιανό καγκουρό. Το καγκουρό που είναι εγγενές στην Αυστραλία, αντιπροσωπεύει την εξέλιξη των εθνών, καθώς το καγκουρό μπορεί να ταξιδέψει μόνο προς τα εμπρός. Τα θηλυκά καγκουρό μεταφέρουν τα βρέφη τους στο μάρσιπο τους έως ότου είναι περίπου 2 μηνών. Τα καγκουρό είναι τα πιο άμεσα αναγνωρίσιμα σύμβολα άγριας ζωής της Αυστραλίας. Η παράθεση του κεφαλιού της Βασίλισσας και του καγκουρό παρέχει μια μοναδική εικόνα για την ιστορία της αποικιοκρατίας μεταξύ Βρετανίας και Αυστραλίας.

Σήμερα, το Perth Mint είναι μέλος μιας elit ομάδας παγκόσμιων νομισματοκοπείων των οποίων τα νομίσματα χρυσού, αργύρου και πλατίνας είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένα και αξιόπιστα για την ανώτερη ποιότητα και τον καινοτόμο σχεδιασμό τους. Οι τεχνικές κατασκευής, ειδικά όσον αφορά την κατασκευή των καλουπιών ,πρακτικά καθιστά αδύνατο να αντιγραφούν πειστικά. Τον Οκτώβριο του 2011, το Perth Mint δημιούργησε ένα χρυσό νόμισμα ενός τόνου, σπάζοντας το ρεκόρ για το μεγαλύτερο και πιο πολύτιμο νόμισμα, που είχε προηγουμένως η Royal Canadian Mint. Αυτός ο γίγαντας έχει διάμετρο περίπου 80 cm και πάχος 12 cm. Διαθέτει ένα κόκκινο καγκουρό στο πίσω μέρος και ένα πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ Β 'στην πίσω όψη. Η ονομαστική αξία του νομίσματος είναι 1 εκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ.

Το Perth Mint ιδρύθηκε ως υποκατάστημα του Βασιλικού Νομισματοκοπείου της Βρετανίας το 1899 και οι βασικές λειτουργίες του για τον εξευγενισμό του χρυσού από τα ανατολικά χρυσά πεδία της Δυτικής Αυστραλίας συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Νομίσματα πολύτιμων μετάλλων χτυπιούνται επί τόπου και χρυσός εξευγενίζεται με το πρότυπο εξαιρετικής ποιότητας για το οποίο είναι γνωστό το Perth Mint. Προέρχεται από τον πλούτο της παράδοσης και της εμπειρίας του, που συνδυάζεται με την τελευταία παγκόσμια κλάση νομισμάτων και τεχνολογίας κατασκευής. Ξεκινώντας από το υπέροχο καλλιτεχνικό σχέδιο, πηγαίνοντας στη χαρακτική του τρισδιάστατου μοντέλου και τη σχολαστική παραγωγή των καλουπιών, τα καγκουρό της Αυστραλίας απολαμβάνουν όλη τη φροντίδα και την προσοχή της απαράμιλλης εμπειρίας του Perth Mint που τα καθιστά πολύτιμα για το υψηλής ποιότητας φινίρισμα και την καλλιτεχνική κατασκευή τους.