Όροι και προυποθέσεις

                          


Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις Περιεχόμενα

 1 Πεδίο εφαρμογής και συμβατικοί εταίροι
 2 Σύναψη σύμβασης
 3 Τιμές, μέθοδοι αποστολής, παρεπόμενα έξοδα
 4 Πληρωμή, διατήρηση του τίτλου και συνέπειες της μη πληρωμής
 5 Παράδοση και μεταφορά κινδύνου
 6 Ελαττώματα και ευθύνη για ζημιές
 7 Απαιτήσεις πληροφοριών σε περίπτωση ζημίας κατά τη μεταφορά
 8 Απαιτήσεις αναγνώρισης βάσει του νόμου περί ξεπλύματος χρημάτων
 9 Επιλογή δικαίου και δικαιοδοσία
10 Τελικές διατάξεις


§ 1 Πεδίο εφαρμογής και συμβατικοί εταίροι


Αυτοί οι Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις (ΓΟΠ) ισχύουν για όλα τα συμβόλαια αγοράς που συνάπτονται μεταξύ σας ως πελάτη (είτε υπό την ιδιότητα καταναλωτή είτε εμπόρου) και εμάς ως χειριστή του xrisos.gr ή με άλλο τρόπο μέσω εξ αποστάσεως πώλησης και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγγελίας αποδέχεστε το ΓΟΠ που ισχύει κατά την ημερομηνία παράδοσης της παραγγελίας.Ένας καταναλωτής κατά την έννοια του νομικού ορισμού, είναι κάθε φυσικό πρόσωπο που πραγματοποιεί νομική συναλλαγή για σκοπό που δεν μπορεί να αποδοθεί σε εμπορική δραστηριότητα ή σε ανεξάρτητη επαγγελματική δραστηριότητα.

Ο χειριστής του xrisos.gr και ο συμβατικός σας συνεργάτης είναι:

NAFPAKTIA RETAIL PC
AΘΗΝΩΝ 16
30300 ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

καταχωρήθηκε στο εμπορικό επιμελητήριο με αριθμό ΓΕΜΗ:28360712000 και ΑΦΜ: 800237392

E-mail: info@xrisos.gr

Στη νομικά σχετική έκδοσή τους, αυτά τα ΓΟΠ διέπουν τις λεπτομέρειες της σύμβασης αγοράς και ταυτόχρονα περιέχουν επίσης σημαντικές πληροφορίες για τους πελάτες. Μέσω συνδέσμων στο xrisos.gr μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά και, στη συνέχεια, να τα αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας ή / και να τα εκτυπώσετε. Ωστόσο, αυτά τα ΓΟΠ θα σας αποσταλούν σε μορφή κειμένου κατά τη σύναψη της σύμβασης, και σε κάθε περίπτωση το αργότερο μαζί με τα παραγγελθέντα προϊόντα.Υπάρχει δικαίωμα ακύρωσης στην περίπτωση προϊόντων, των οποίων οι τιμές δεν υπόκεινται σε διακυμάνσεις στη χρηματοοικονομική αγορά. Πρέπει να ασκήσετε το δικαίωμά σας να ακυρώσετε γραπτώς εντός δεκατεσσάρων ημερών, οπότε μπορείτε να το κάνετε χωρίς να αιτιολογήσετε. Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στην πολιτική ακύρωσης.Η παρουσίαση των προϊόντων μας στο xrisos.gr περιλαμβάνει αγαθά (πολύτιμα μέταλλα), η τιμή των οποίων υπόκειται σε διακυμάνσεις στη χρηματοοικονομική αγορά και για τις οποίες δεν έχουμε κανέναν έλεγχο, και ενδέχεται να προκύψουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για αυτόν τον λόγο και βάσει μιας νόμιμης εξαίρεσης,με αυτά τα προϊόντα οι καταναλωτές δεν έχουν δικαίωμα να ακυρώσουν, ακόμη και στην περίπτωση εξ αποστάσεως συμβάσεων. Η παραγγελία σας θα είναι επομένως δεσμευτική αμέσως μετά την παραλαβή από εμάς και δεν μπορεί να ακυρωθεί από εσάς.


§ 2 Σύναψη σύμβασης


Η παρουσίαση των πωλήσεών μας στο xrisos.gr δεν αποτελεί δεσμευτική προσφορά αλλά είναι απλώς μια πρόσκληση που απευθύνεται σε εσάς ως πελάτης, για να κάνετε μια προσφορά στα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν.Μόλις υποβάλετε μια παραγγελία κάνοντας κλικ στο κουμπί "Κάντε την παραγγελία μου τώρα", υποβάλλετε μια δεσμευτική προσφορά. Πριν από αυτό, μπορείτε να προβάλετε και να αλλάξετε την παραγγελία σας ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο κουμπί "Προβολή καλαθιού". Σε περίπτωση που αποδεχτούμε αυτήν την προσφορά, θα σας στείλουμε μέσω e-mail επιβεβαίωση παραγγελίας, παρέχοντας λεπτομερή ανάλυση του οφειλόμενου ποσού τιμολογίου. Αυτή η επιβεβαίωση παραγγελίας θα σταλεί αμέσως και, σε κάθε περίπτωση, το αργότερο 48 ώρες μετά την παραλαβή της παραγγελίας.Μόλις λάβουμε το ποσό του τιμολογίου, θα λάβετε μια επιβεβαίωση πληρωμής. Θα κανονίσουμε την παράδοση των εμπορευμάτων σύμφωνα με τη μέθοδο αποστολής της επιλογής σας (αποστολή ή παραλαβή). Θα λάβετε ένα e-mail που θα επιβεβαιώνει την αποστολή και θα παρέχει έναν αριθμό παρακολούθησης που σχετίζεται με την επιλεγμένη υπηρεσία μεταφοράς.

Έχουμε το δικαίωμα να ακυρώσουμε την επιβεβαίωση παραγγελίας μας εάν η παρουσίασή μας στο Διαδίκτυο ή / και η επιβεβαίωση παραγγελίας περιέχουν κατά λάθος σφάλματα ή παραλείψεις, τα οποία λειτουργούν ως πρακτικά μειονεκτήματα σε σχέση με τη σύμβαση (π.χ. ακούσιες αποκλίσεις από την ισχύουσα τιμή αγοράς, ιδίως λόγω δεδομένων σφαλμάτων επεξεργασίας). Σε αυτήν την περίπτωση, θα δηλώσουμε την ακύρωσή μας εντός μίας εβδομάδας από την ανακάλυψη του σφάλματος και θα σας επιστρέψουμε αμέσως οποιαδήποτε τιμή αγοράς μπορεί να έχει πληρωθεί, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων συναλλαγής. Αυτό δεν επηρεάζει τα νόμιμα δικαιώματά μας, ιδίως το δικαίωμα ακύρωσης της σύμβασης λόγω σφάλματος.Η κατάλληλη γλώσσα της σύμβασης είναι η Ελληνική. Το κείμενο της σύμβασης (που αποτελείται από την επιβεβαίωση παραγγελίας μαζί με τους γενικούς όρους και προϋποθέσεις, επιβεβαίωση παραγγελίας και επιβεβαίωση πληρωμής) θα αποθηκευτεί από εμάς σύμφωνα με τους νόμους περί προστασίας δεδομένων και θα σας αποσταλεί μέσω e-mail (βλ. Παραπάνω παράγραφο (1)).

 

§ 3 Τιμές, μέθοδοι αποστολής, παρεπόμενα έξοδα

 

Όλα τα προϊόντα εκτός από το χρυσό,την πλατίνα και το παλλάδιο περιλαμβάνουν ΦΠΑ και είναι σε ευρώ.
Τα έξοδα αποστολής υπολογίζονται και καταβάλλονται ανά παραγγελία. όπου η ενοποιημένη αποστολή πολλαπλών παραγγελιών ως ενιαία μονάδα δεν είναι δυνατή για τεχνικούς λόγους. Οι λεπτομέρειες παράδοσης διέπονται από §. 5 Αν χρειάζεστε βοήθεια για την ενότητα "Έξοδα αποστολής και χρόνοι παράδοσης", επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών (info@xrisos.gr, Τηλ. +30 2111 989717) για μια εκτίμηση του κόστους.


§ 4 Πληρωμή, διατήρηση του τίτλου και συνέπειες της μη πληρωμής

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την δωρεάν υπηρεσία αντικαταβολής που προσφέρουμε για παραγγέλιες αξίας μέχρι 500 € (πεντακόσια ευρώ)
Η τιμή αγοράς και τυχόν παρεπόμενα έξοδα (ποσό τιμολογίου) πρέπει πάντα να καταβάλλονται εκ των προτέρων όταν η παραγγέλια υπερβαίνει τα 500 € (πεντακόσια ευρώ).Προσφέρουμε τραπεζική μεταφορά και πιστωτικές κάρτες ως επιλογές πληρωμής.Το ποσό του τιμολογίου οφείλεται για άμεση πληρωμή και πρέπει να φτάσει στο λογαριασμό μας το αργότερο τρεις ημέρες μετά την αποστολή της επιβεβαίωσης της παραγγελίας, αλλιώς έχουμε το δικαίωμα - ακόμη και χωρίς προηγούμενη περίοδο χάριτος - να αποχωρήσουμε από τη σύμβαση. Εάν δεν συμμορφώνεστε με την υποχρέωση πληρωμής σας, θα χρεώσουμε ένα κατ 'αποκοπή ποσό ύψους 50 ευρώ ανά απλήρωτο τιμολόγιο για τα προκύπτοντα εσωτερικά διοικητικά έξοδα. Η είσπραξη των απλήρωτων πληρωμών μεταβιβάζονται σε ένα γραφείο συλλογής και θα χρεωθείτε με το πραγματικό κόστος που προκύπτει. Εάν ασκήσουμε το δικαίωμα υπαναχώρησης, θα αφαιρέσουμε οποιαδήποτε απώλεια τιμών πολύτιμων μετάλλων (υπολογίζεται ως η διαφορά στην τιμή μεταξύ των τιμών των πολύτιμων μετάλλων κατά τη στιγμή της υποβολής της προσφοράς αγοράς σας και των τιμών των πολύτιμων μετάλλων κατά τη στιγμή της απόσυρσης από τη σύμβαση ). Επιπλέον, θα σας χρεώσουμε με το κόστος αντιστάθμισης που σχετίζεται με την παραγγελία σας.
Αποδεχόμενοι τους όρους και τις προϋποθέσεις μας, συμφωνείτε ρητά να πληρώσετε το πλήρες ποσό των χρεώσεων μη πληρωμής (εφάπαξ ποσό για εσωτερική διαχείριση, εξωτερικά έξοδα είσπραξης, κόστος αντιστάθμισης που σχετίζεται με την παραγγελία σας και ενδεχόμενες απώλειες πολύτιμων μετάλλων).Μέχρι την πλήρη πληρωμή του αντίστοιχου ποσού τιμολογίου μιας συγκεκριμένης παράδοσης, διατηρούμε τον τίτλο στα παραδοθέντα αγαθά σε κάθε περίπτωση.


§ 5 Παράδοση και μεταφορά κινδύνου


Η παράδοση θα γίνει στη διεύθυνση αποστολής που έχετε εισαγάγει στο προφίλ λογαριασμού πελάτη xrisos.gr. Η παράδοση πραγματοποιείται σε οποιοδήποτε άτομο βρίσκεται παρόν και έτοιμο να επιβεβαιώσει την παραλαβή στη διεύθυνση παράδοσης. Οι πάροχοι υπηρεσιών μεταφοράς που έχουν αναλάβει την παράδοση των εμπορευμάτων διατηρούν το δικαίωμα να ζητήσουν την παρουσίαση έγκυρης επίσημης αναγνωρισμένης ταυτότητας με φωτογραφία κατά την παράδοση των εμπορευμάτων.Η παράδοση θα πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια των κοινών ωρών παράδοσης. Εάν ο πάροχος υπηρεσιών μεταφοράς δεν σας συναντήσει κατά την πρώτη προσπάθεια παράδοσης, θα κάνει άλλη μια προσπάθεια παράδοσης. Σε περίπτωση αποτυχίας της παράδοσης των εμπορευμάτων για λόγους που δεν ελέγχονται από εμάς, έχουμε το δικαίωμα να αποσύρουμε από τη σύμβαση και να επιστρέψουμε την πληρωμή που λάβατε από εσάς, μειωμένη με τα σχετικά έξοδα αποστολής. Τα νόμιμα δικαιώματά μας, ιδίως η επιστροφή πρόσθετων εξόδων, παραμένουν ανεπηρέαστα.Η παραγγελία σας αποστέλλεται την ημέρα παραλαβής της πληρωμής σας. Ο πραγματικός χρόνος παράδοσης θα εξαρτηθεί από τη μεμονωμένη διεύθυνση παράδοσης, που κυμαίνεται από τρεις έως πέντε εργάσιμες ημέρες για τους περισσότερους προορισμούς στην Ελλάδα. Ενώ το xrisos.gr διατηρεί απόθεμα για τα περισσότερα από τα προϊόντα που προσφέρονται επιτρέποντας την άμεση αποστολή, ορισμένα αντικείμενα έχουν εκτεταμένο χρόνο παράδοσης. Οι παραγγελίες που επηρεάζονται από την επιλογή των αντικειμένων που έχουν εκτεταμένους χρόνους παράδοσης μπορούν να αποσταλούν με μερική αποστολή.
Εάν δεν μπορούμε να στείλουμε μια παραγγελία για λόγους πέραν του ελέγχου μας (π.χ. λόγω καθυστερήσεων στην παράδοση από νομισματοκοπία ή ανωτέρα βία), θα σας ενημερώσουμε αμέσως, καθορίζοντας μια νέα αναμενόμενη ημερομηνία αποστολής. Εάν τα παραγγελθέντα εμπορεύματα εξακολουθούν να μην είναι διαθέσιμα έως την εν λόγω ενημερωμένη ημερομηνία αποστολής, και τα δύο συμβαλλόμενα μέρη έχουν το δικαίωμα να αποχωρήσουν από τη σύμβαση λαμβάνοντας υπόψη τα σχετικά προϊόντα · σε αυτήν την περίπτωση θα επιστρέψουμε την πληρωμή σας αμέσως. Τα νομικά δικαιώματα και των δύο συμβαλλομένων μερών δεν επηρεάζονται από αυτό.
Εάν είστε ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ (ιδιώτης πελάτης), ο κίνδυνος τυχαίας απώλειας ή / και τυχαίας φθοράς των αγαθών δεν θα μεταφερθεί σε εσάς πριν από την παράδοση των αγαθών σε εσάς ή το άτομο που βρίσκεται στη διεύθυνση παράδοσης που παρέχεται στο xrisos.gr στό πεδίο: Λογαριασμός πελάτη.

Εάν είστε ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ (εταιρικός και εμπορικός πελάτης), ο κίνδυνος τυχαίας απώλειας ή / και τυχαίας υποβάθμισης των αγαθών μεταβιβάζεται σε εσάς όταν τα αγαθά παραδοθούν σε εσάς ή όταν παραδίδονται στον πράκτορα αποστολής, στον πάροχο υπηρεσιών δεμάτων, στον μεταφορέα ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που έχει οριστεί να πραγματοποιήσει την παραλαβή.


§ 6 Ελαττώματα και ευθύνη για ζημιές


Η ευθύνη μας για ελαττώματα και ζημιές διέπεται από τις νομοθετικές διατάξεις, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά.Σε περιπτώσεις παραβίασης των καθηκόντων - ανεξάρτητα από τον νομικό λόγο αυτής - είμαστε υπεύθυνοι για πρόθεση και βαριά αμέλεια στο πλαίσιο της ευθύνης μας για αποζημίωση. Σε περιπτώσεις συνήθους αμέλειας, θα είμαστε υπεύθυνοι μόνο στις ακόλουθες περιπτώσεις:
για απώλειες που προκύπτουν από τραυματισμό σε ζωή, άκρα ή υγεία και
για απώλειες που προκύπτουν από παράβαση βασικού συμβατικού δασμού (υποχρέωση, η εκπλήρωση της οποίας επιτρέπει την ορθή εκτέλεση της σύμβασης και για την συμμόρφωση του οποίου βασίζεται και μπορεί να βασίζεται ο συμβατικός εταίρος) · οπότε, σε αυτήν την περίπτωση, η ευθύνη μας περιορίζεται στην αποζημίωση για προβλέψιμη, τυπικά προκαλούμενη προκατάληψη.
Οι προαναφερόμενοι περιορισμοί ευθύνης ισχύουν επίσης για παραβιάσεις καθηκόντων από άτομα για τα οποία αμέλεια είμαστε υπεύθυνοι σύμφωνα με τις νομοθετικές διατάξεις.
Οι αξιώσεις βάσει του Νόμου περί Ευθύνης Προϊόντος δεν επηρεάζονται σε όλες τις περιπτώσεις.


§ 7 Απαιτήσεις πληροφοριών σε περίπτωση ζημίας κατά τη μεταφορά


Εάν τα αγαθά παραδίδονται με προφανή ζημιά στη συσκευασία ή στο περιεχόμενό της, τότε με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων εγγύησης (§ 6), οι πελάτες πρέπει να υποβάλουν παράπονο στον μεταφορέα αμέσως μέσω e-mail ή να επικοινωνήσουν με κάποιο άλλο τρόπο με τον πωλητή, έτσι ώστε να διατηρηθούν τυχόν συσχετιζόμενα δικαιώματα κατά του αποστολέα / μεταφορέα.§ 8 Απαιτήσεις αναγνώρισης βάσει του νόμου περί ξεπλύματος χρημάτων

 

Εάν απαιτειθεί από τον νόμο περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες  να προσδιορίσουμε τον πελάτη και οποιονδήποτε πιθανό πραγματικό δικαιούχο, εσείς ως ο συμβατικός μας συνεργάτης υποκείστε στη νομική υποχρέωση να συνεργαστείτε μαζί μας. οπότε, ειδικότερα, πρέπει να μας παρέχετε τις πληροφορίες και τα έγγραφα που απαιτούνται για σκοπούς αναγνώρισης και πρέπει επίσης να μας ενημερώσετε για τυχόν αλλαγές που ενδέχεται να προκύψουν κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής σχέσης.
Συγκεκριμένα, σε σχέση με τους παραπάνω νόμιμους δασμούς, όποτε δεχόμαστε μετρητά αξίας 10.000 ευρώ ή περισσότερο, η εταιρεία μας έχει ιδιαίτερη υποχρέωση να προσδιορίζει κάθε πελάτη και κάθε πιθανό πραγματικό δικαιούχο. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να μας παρέχετε και να μας αποκαλύψετε τα προσωπικά στοιχεία που απαιτούνται για σκοπούς αναγνώρισης, εάν θέλετε να δημιουργήσετε, να συνεχίσετε ή να πραγματοποιήσετε την επιχειρηματική σχέση ή μια συγκεκριμένη συναλλαγή είτε για τον εαυτό σας είτε για έναν πραγματικό ιδιοκτήτη.
Αυτή η ταυτόποίηση πραγματοποιείται συνήθως με την προσκόμιση ταυτότητας ή διαβατηρίου στο πρωτότυπο. Εάν ο πελάτης είναι νομικό πρόσωπο ή σύμπραξη, θα χρειαστεί απόσπασμα από το Εμπορικό Μητρώο ΓΕΜΗ, και εάν είναι απαραίτητο, περαιτέρω ή πρόσθετα κατάλληλα έγγραφα, όπως, στο περίπτωση εταιρικής σχέσης αστικού δικαίου, το καταστατικό αυτής. Επιπλέον, ως πελάτης, πρέπει τουλάχιστον να δώσετε το όνομα οποιουδήποτε πραγματικού δικαιούχου καθώς και την ταυτότητά του, όπως περιγράφεται παραπάνω. Θα έχουμε το δικαίωμα να προσκομίσουμε αντίγραφο των εγγράφων που υποβάλλονται για τον έλεγχο ταυτότητας, το οποίο θα διατηρήσουμε σύμφωνα με τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις.


§ 9 Επιλογή δικαίου και δικαιοδοσία


Η παρούσα σύμβαση διέπεται από το δίκαιο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Η δικαιοδοσία του δικαστηρίου διέπεται από νομοθετικές διατάξεις, εάν ο αγοραστής είναι καταναλωτής. Εάν ο αγοραστής είναι έμπορος, νομική οντότητα δημοσίου δικαίου ή ειδικό ταμείο δημοσίου δικαίου, ο αποκλειστικός - και διεθνής - τόπος δικαιοδοσίας για όλες τις διαφορές που προκύπτουν άμεσα ή από τη συμβατική σχέση είναι εκείνη της έδρας μας. Το ίδιο ισχύει εάν ο αγοραστής είναι οποιοσδήποτε άλλος τύπος εμπορικού φορέα. Ωστόσο, σε όλες τις περιπτώσεις εξακολουθούμε να έχουμε το δικαίωμα να ασκήσουμε αγωγή στον τόπο εκτέλεσης των υποχρεώσεων παράδοσης σύμφωνα με την Ενότητα § 5 ή οποιαδήποτε μεμονωμένη συμφωνία προτεραιότητας ή στη γενική δικαιοδοσία του αγοραστή.


§ 10 Τελικές διατάξεις


Εάν οποιαδήποτε διάταξη αυτής της συμφωνίας είναι νομικά αναποτελεσματική, αυτό δεν καθιστά ολόκληρη τη σύμβαση αναποτελεσματική. Αντίθετα, η αναποτελεσματική διάταξη αντικαθίσταται από σχετική και αποτελεσματική διάταξη που αντιστοιχεί στον οικονομικό της σκοπό. Το ίδιο ισχύει για τυχόν κενά αυτής της σύμβασης.
Διατηρούμε το δικαίωμα να αλλάξουμε αυτούς τους Γενικούς Όρους και Προϋποθέσεις σχετικά με τις μελλοντικές επιχειρήσεις. Η διάταξη αυτή δεν καλύπτει, ωστόσο, παράλογες αλλαγές, ιδίως εκείνες που αφορούν βασικά συμβατικά στοιχεία, όπως οι κύριες υπηρεσίες που οφείλονται, οι οποίες θα αποτελούσαν το ίδιο αντικείμενο τροποποιητικής σύμβασης.