Γιατί το ασήμι εκτοξεύεται τώρα;

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ίσως ακούσατε ότι η φυσική αγορά αργυρού είχε ένα άγριο- καυτό σαββατοκύριακο. Οι κινήσεις των τιμών spot του μετάλλου σήμερα, δείχνουν ότι μάλλον, δεν θα κρυώσει γρήγορα. Με ένα ράλι τροφοδοτημένο από το wallstreetbets Redditors (αυτοί που έστειλαν τη μετοχή της GameStop στα ύψη), οι επενδυτές bullion πλημμύρισαν τη ζήτηση για ασημένιους ράβδους και νομίσματα.

 

Στο xrisos.gr βλέπουμε ήδη τη ζήτηση αργύρου 10 φορές υψηλότερη από ό, τι σε ένα κανονικό Σαββατοκύριακο και η αυξήση των πελάτων μας ειναι εντυπωσιακή. Σε ένα Σαββατοκύριακο εγγράφησαν στο site μας, όσοι πελάτες εγγράφονται συνήθως σε διάστημα 20 ημερών. Οι περισσότεροι μεγάλοι έμποροι της Βόρειας Αμερικής έχουν ήδη εξαντλήσει τα αποθέματα τους από νωρίς το πρωί της Κυριακής και πλέον δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τη ζήτηση. Αυτό λογικά θα συμβάλει και σε μεγάλη άνοδο των premiums εκτός της τιμής spot του μετάλλου.

 

Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό ακριβώς;

                                                             reddit-wallstreetbets

 

Οι “Redditors” έχουν κάνει την εκτίμηση ότι υπάρχει μια παραμόρφωση μεταξύ της φυσικής αγοράς αργύρου και της αγοράς χάρτινου ασημιού. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, η αγορά χάρτινου αργυρού είναι 250 φορές μεγαλύτερη από τη αντίστοιχη φυσική και πραγματική αγορά.

 

"Το Silver Bullion Market είναι ένα από τα πιο χειραγωγημένα στη γη. Οποιαδήποτε μικρή συμπίεση σε short θέσεις σε ασημένια χαρτιά θα είναι επική. Γνωρίζουμε ότι δισεκατομμύρια τράπεζες χειρίζονται το χρυσό και το ασήμι για να καλύψουν τον πραγματικό πληθωρισμό. Με τη βιομηχανική ζήτηση αλλά και τη νομισματική χαλάρωση και την εκτύπωση χρέους δεν υπήρξε ποτέ πιο ευνοϊκή στιγμή για το Νο 1 ασφάλιστρο έναντι του πληθωρισμού.”

WallStreetBets του Reddit

 

Αυτό είναι πραγματικά ένα άνευ προηγουμένου γεγονός, καθώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένα διαδικτυακό κίνημα ασχολείται με το ασήμι. Και αν και δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε για πόσο καιρό θα διαρκέσουν τα αποθέματα μας, θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να δούμε πόσο ψηλά θα φτάσει η τιμή του αργυρού.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →