Τι είναι το Maple Leaf;

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Πού παράγονται τα καναδικά Maple Leaf;

Το πρώτο διυλιστήριο του καναδικού νομισματοκοπείου λειτούργησε το 1911. Παρείχε διακεκριμένη υπηρεσία στη Βρετανική Αυτοκρατορία καθ 'όλη τη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου, παράγοντας τις τεράστιες ποσότητες ράβδων χρυσού με τις οποίες η Βρετανία πλήρωσε τα χρέη της σε άλλες χώρες. Μια νέα εγκατάσταση διυλιστηρίων, σχεδιασμένη για να καλύψει οποιαδήποτε πιθανή ζήτηση για πολλά ακόμη χρόνια, χτίστηκε το 1936. Ακόμα σε λειτουργία σήμερα, το διυλιστήριο παράγει 0,9999 εκλεκτές ράβδους χρυσού από το 1969. Το 1982, έγινε το πρώτο διυλιστήριο στον κόσμο που κατασκευάζε χρυσά νομίσματα καθαρότητάς .9999. Στη συνέχεια, το 1999, το νομισματοκοπείο ήταν και πάλι το πρώτο που πέτυχε εξαιρετική καθαρότητα χρυσού .99999. Το Royal Canadian Mint έφτασε σε ένα νέο ρεκόρ το 2007 με την πιστοποίηση Guinness World Records του μεγαλύτερου νομίσματος στον κόσμο: το 100 κιλών, νόμισμα χρυσού 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

 

Τι είναι το Gold Maple Leaf ;

Το Gold Maple Leaf είναι η επίσημη σειρά νομισμάτων bullion του Royal Canadian Mint και του καναδικού έθνους. Παρουσιάστηκαν το 1979 και ήταν τα πρώτα νομίσματα στον κόσμο που ανταγωνίστηκαν το Νοτιοαφρικανικό Krugerrand. Το Gold Krugerrand δεν είχε μέχρι τότε ανταγωνισμό από χρυσά νομίσματα που παράχθησαν αυστηρά για επενδυτικούς σκοπούς. Το Gold Maple αμφισβήτησε την κυριαρχία του Krugerrand, ακολουθούμενο από το American Gold Eagle το 1986. Το 1979, το Royal Canadian Mint ξεκίνησε την παραγωγή χρυσού με κέρματα αξίας 50 δολαρίων Gold Maple Leaf μίας ουγγιάς. Ήταν εγγυημένα από την κυβέρνηση του Καναδά για το βάρος και τη καθαρότητα, και έγιναν ένα από τα πιο δημοφιλή χρυσά νομίσματα του κόσμου. Από τότε που αυτά τα καναδικά χρυσά νομίσματα εισήχθησαν το 1979, έχουν πάντα μεγάλη ζήτηση.

Αυτά τα καναδικά κλασικά νομίσματα διατίθωνται σε διάφορα μεγέθη, όπως 1 ουγκιάς, 1/2 ουγκιάς, 1/4 ουγκιάς, 1/10 ουγκιάς. Κάθε νόμισμα είναι νόμιμο και για αυτό εγγυάται η κυβέρνηση του Καναδά για το βάρος και την καθαρότητά του. Με έως και 0,99999 χρυσό, τα νομίσματα Maple Leaf αναζητούνται για το εξαιρετικό τους περιεχόμενο σε χρυσό και τον όμορφο σχεδιασμό τους. Υπάρχουν λίγα χρυσά νομίσματα πιο δημοφιλή από το Gold Maple Leaf από το Royal Canadian Mint. Κάθε χρόνο, το Gold Maple παράγεται σε μεγάλη κλίμακα από το Royal Canadian Mint και είναι από τα πιο ασφαλή νομίσματα χρυσού στον κόσμο. Το πρόγραμμα Bullion DNA προσφέρει την υψηλότερη ασφάλεια στην αγορά από οποιοδήποτε άλλο κέρμα. Κάθε νόμισμα διαθέτει ένα χαρακτηριστικό σήμα ασφαλείας φύλλου σφενδάμνου, μικρο-χαραγμένο με τεχνολογία λέιζερ και είναι ορατό μόνο υπό μεγέθυνση. Σκαλισμένα μέσα στο σήμα ασφαλείας των φύλλων σφενδάμου είναι τα δύο ψηφία που δείχνουν το έτος παραγωγής του νομίσματος. Κάθε μικρο-χαρακτική κωδικοποιείται, σαρώνεται και καταγράφεται στο Νομισματοκοπείο για μελλοντικό έλεγχο ταυτότητας, δίνοντας σε κάθε νόμισμα το μοναδικό τους Bullion DNA.

 

Αυτή η διαδικασία παρέχει σε κάθε κέρμα Maple Leaf την υψηλότερη ασφάλεια από οποιοδήποτε αλλό νόμισμα στην αγορά. Το μοναδικό πρόγραμμα Bullion DNA του Royal Canadian Mint επικυρώνει τα νομίσματα Gold Maple Leaf από το 2015 και μετά. Το xrisos.gr είναι ένας αναγνωρισμένος έμπορος DNA της Bullion για αξιόπιστα προϊόντα του Royal Canadian Mint.

 

Σχεδιασμός του καναδικού χρυσού φύλλου σφενδάμνου

Το πίσω μέρος όλων των χρυσών νομισμάτων Maple Leaf του Καναδά διαθέτει την εικόνα του εικονικού φύλλου σφενδάμνου. Αυτή είναι η ίδια εικόνα από την πρώτη εισαγωγή του το 1979. Έχει αλλάξει λίγο για να προσθέσει μέτρα ασφαλείας, ιδίως ακτινικές γραμμές και ένα μικροσκοπικό φύλλο σφενδάμνου που εμφανίζεται στο πρόγραμμα Bullion DNA.

 

Η εμπρόσθια όψη όλων των χρυσών νομισμάτων Maple Leaf του Καναδά διαθέτει το πορτρέτο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β '. Στο Canadian Gold Maple Leaf, τρεις διαφορετικές προσωποποιήσεις του προφίλ της Αυτού Μεγαλειότητας έχουν κοσμήσει το λεπτό χρυσό νόμισμα:

 

1979 έως 1989 - Η εικόνα της Βασίλισσας Ελισάβετ Β 'σε ηλικία 39 ετών.

1990 έως 2004 - Η εικόνα της Βασίλισσας Ελισάβετ Β 'σε ηλικία 64 ετών.

2005 έως σήμερα - Η εικόνα της βασίλισσας Ελισάβετ Β 'σε ηλικία 79 ετών.

 

Τι είναι το ασημένιο Maple Leaf;

Πρώτη φορά κόπηκε το 1988 και παράγονται κάθε χρόνο από τότε,και περιέχουν 1 ουγκιά ασήμι. Τα ασημένια νομίσματα Maple Leaf είναι από τα πιο ασφαλή νομίσματα αργύρου στον κόσμο. Το Silver Maple Leaf είναι υπέροχα σχεδιασμένο, με προσοχή σε κάθε περίπλοκη λεπτομέρεια. Ο σχεδιασμός έχει υποστεί αλλαγές που περιλαμβάνουν δοκιμαστικές εκδόσεις, πολλά ιδιωτικά σήματα, ολογραφικές βελτιώσεις και αναμνηστικές παραλλαγές. Ωστόσο, τα βασικά χαρακτηριστικά του λεπτού ασημένιου νομίσματος .9999 παρέμειναν τα ίδια από την έναρξή του. Η εμπρόσθια όψη του νομίσματος απεικονίζει την βασίλισσα Ελισάβετ Β' και το πίσω μέρος του νομίσματος δείχνει το φύλλο σφενδάμνου που συνδέεται τόσο στενά με τον καναδικό πατριωτισμό και την εθνική υπερηφάνεια.

 

Η όψη του καναδικού Silver Maple Leaf εμφανίζει το προφίλ της Elizabeth Β'. Υπήρξαν τρεις επόμενες εκδόσεις του προφίλ της Βασίλισσας:

 

1988 - 1989: Πορτρέτο του Arnold Machin.

1990 - 2003: Πορτραίτο της Ντόρα ντε Πέτερυ-Χαντ.

2004 - σήμερα: Πορτρέτο της Susanna Blunt.

 

Τι είναι το Platinum Maple Leaf ;

Το Platinum Canadian Maple Leaf είναι 0,9995 Platinum και έχει ονομαστική αξία 50 $ CAD. Είναι από καιρό το τυπικό νόμισμα Platinum στο εμπόριο πλατίνας εδώ και δεκαετίες. Κόπηκε πρώτη φορά το 1988, από το Royal Canadian Mint. Κατά τη διάρκεια της εκτύπωσής τους μεταξύ 1988 και 2002, το Canadian Platinum Maple Leaf ήταν διαθέσιμο σε 1 ουγκιά και σε πολλά ακόμη κλασματικά μεγέθη. Από το 2009, το Platinum Maple Leaf παράγεται μόνο σε μέγεθος 1 ουγκιάς.

Όλα τα νομίσματα Platinum 1 ουγκιάς που παράγονται από το Royal Canadian Mint από το 2015 διαθέτουν ένα ελαφρύ διαθλαστικό μοτίβο ακτινικών γραμμών. Τα Platinum Canadian Maple Leaf Proofs που σημειώθηκαν από το 2015 και μετά διαθέτουν επίσης μικρογλυπτό φύλλο σφενδάμνου, το οποίο δείχνει τα δύο τελευταία ψηφία του έτους παραγωγής όταν μεγεθύνεται.

 

Τι είναι το Palladium Maple Leaf;

Κόπηκε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2005, το νόμισμα Palladium Maple Leaf είναι η τελευταία προσθήκη στη σειρά νομισμάτων Maple Leaf bullion που εκδόθηκε από το Royal Canadian Mint. Το Palladium Maple Leaf είναι το πρώτο προϊόν Palladium που εισήγαγε η Royal Canadian Mint. Εγγυημένο από την καναδική κυβέρνηση για το βάρος, τη καθαρότητα και την ονομαστική αξία, το Palladium Maple Leaf έχει ονομαστική αξία 50 καναδικών δολαρίων. Επιπλέον, το Palladium Maple Leafs χτυπιέται σε λεπτό παλλάδιο .9995.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →