Μάθετε για την LBMA

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Η London Bullion Market Association, ή η LBMA, είναι μια χονδρική αγορά OTC για την εμπορία χρυσού και αργύρου. Αναγνωρισμένη ως η παγκόσμια αρχή για τα πολύτιμα μέταλλα, η LBMA είναι ο κυρίαρχος τυποποιητής της αγοράς των ράβδων πολύτιμων μετάλλων. Ο σύλλογος εποπτεύει κάθε πτυχή του εξωχρηματιστηριακού εμπορίου (OTC) Οι βασικές υπηρεσίες του περιλαμβάνουν τον καθορισμό των προτύπων για την καθαρότητα, την προέλευση και τη μορφή και τον καθορισμό των τρόπων με τους οποίους διαπραγματεύονται οι ράβδοι χρυσού και αργύρου.

Τα 140 μέλη της LBMA προέρχονται από περισσότερες από 30 χώρες και περιλαμβάνουν μεγάλες διεθνείς τράπεζες, κορυφαία διυλιστήρια και έμπιστους εμπόρους πολύτιμων μετάλλων. Οι συναλλαγές μεταξύ των μελών του London Bullion Market Association παρακολουθούνται από την Τράπεζα της Αγγλίας και διεξάγονται σύμφωνα με αναγνωρισμένους κανόνες που καθορίζονται από τον οδηγό Good Delivery.

LBMA - από την αρχή έως σήμερα


Η London Bullion Market Association ιδρύθηκε το 1987 από την Τράπεζα της Αγγλίας - εκείνη την εποχή, η τράπεζα ρύθμιζε τη βιομηχανία του bullion. Η LBMA ανέλαβε αποτελεσματικά τους ρόλους δύο καθιερωμένων οντοτήτων, της Αγοράς Χρυσού του Λονδίνου και της Αγοράς Ασημιού του Λονδίνου, ενός οργανισμού που μπορεί να εντοπίσει την προέλευσή του στα μέσα του 1800.

Η LBMA παρακολουθεί και καθορίζει πρότυπα διύλισης και προωθεί καλές εμπορικές πρακτικές. Ο Σύλλογος αποτελείται από βασικούς παίκτες στην αγορά του Bullion του Λονδίνου και μετράει κορυφαία νομισματοκοπεία και διυλιστήρια, τράπεζες, εμπόρους, εγκαταστάσεις αποθήκευσης, φορείς ασφαλείας και κατασκευαστές πολύτιμων μετάλλων μεταξύ των 140 μελών του. Παράγει επίσης αρκετές σχετικές με τη βιομηχανία εκδόσεις, όπως το The Alchemist, ένα τριμηνιαίο περιοδικό άρθρων που απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους ερασιτέχνες και παρευρισκόμενους, καθώς και συμμετέχοντες στην αγορά bullion. Το Alchemist διατίθεται δωρεάν από το LBMA Executive.

Το 2000, το LBMA φιλοξένησε το εναρκτήριο συνέδριο πολύτιμων μετάλλων. Η ετήσια εκδήλωση είναι τώρα το κορυφαίο φόρουμ για επαγγελματίες από όλους τους τομείς της βιομηχανίας πολύτιμων μετάλλων.


Ωστόσο, ο κύριος ρόλος του London Bullion Market Association είναι η ανάπτυξη και δημοσίευση της λίστας παράδοσης χρυσού και αργύρου, ένας πίνακας κανονισμών που θέτει τα πρότυπα για τις ράβδους πολύτιμων μετάλλων. Επιπλέον, η λίστα καλής παράδοσης δηλώνει τις απαιτήσεις για συμπερίληψη στη λίστα εγκεκριμένων διυλιστηρίων της LBMA.

The London Bullion Association Good Delivery - Καλή παράδοση


Για να είναι παγκοσμίως αποδεκτές, οι ράβδοι χρυσού και αργύρου πρέπει να συμμορφώνονται με ορισμένες προδιαγραφές γνωστές ως "Προδιαγραφές καλής παράδοσης". Αποφασισμένοι από το LBMA, αυτοί οι κανόνες αναφέρονται στα φυσικά χαρακτηριστικά των ράβδων χρυσού και αργύρου που χρησιμοποιούνται ως διακανονισμός στην αγορά χονδρικής ράβδων.

Οι γραμμές Good Delivery καθορίζονται από την καθαρότητα και το μεγάλο τους μέγεθος και χρησιμοποιούνται συνήθως σε μεγάλες διεθνείς αγορές όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Χονγκ Κονγκ, το Τόκιο, η Ζυρίχη και το Σίδνεϊ. Είναι επίσης ο τύπος που βρίσκεται στα αποθέματα χρυσού των κεντρικών τραπεζών, των κυβερνήσεων και του ΔΝΤ.

Η χρυσή ράβδος Good Delivery ζυγίζει 400 troy ουγγιές (12,5 kg) και πρέπει να έχει ελάχιστη λεπτότητα 0,995 / 100. Θα πρέπει να έχει μήκος 210-290 mm, πλάτος 55-85 mm και βάθος 25-45 mm. Για να συμμορφώνoνται με τις προδιαγραφές καλής παράδοσης, οι ράβδοι χρυσού πρέπει να είναι σφραγισμένες με το χαρακτηριστικό, τη λεπτότητα, τον αριθμό σειράς και το έτος κατασκευής του διυλιστηρίου.

Τα ίδια αναγνωριστικά σήματα πρέπει να υπάρχουν και στις ασημένιες ράβδους Good Delivery, οι οποίες ζυγίζουν 1.000 ουγγιές (31,1 kg). Οι ασημένιες ράβδοι μπορούν να έχουν μήκος 250-350 mm, πρέπει να έχουν άνω πλάτος 110-150 mm και βάθος 60-100 mm. Είναι ενδιαφέρον ότι ούτε οι ασημένιες αλλά ούτε οι χρυσές μπάρες Good Delivery είναι σφραγισμένες με το βάρος τους. Στο χονδρικό εμπόριο χρυσού, τα πολύτιμα μέταλλα ζυγίζονται κατά την παράδοση. Το βάρος μπορεί να κυμαίνεται πολύ ελαφρώς μέσω του χειρισμού, έτσι το βάρος παράδοσης κυριαρχεί πάντα.

Η London Bullion Market Association στοχεύει να αυξήσει το ενδιαφέρον και να προσθέσει αξία στη διεθνή βιομηχανία πολύτιμων μετάλλων. Συνεχίζει να αναπτύσσει και να βελτιώνει τις υπηρεσίες της αγοράς και επιβλέπει την ποιότητα, θέτοντας παγκοσμίως αποδεκτά πρότυπα που διασφαλίζουν τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη και την ακεραιότητα.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση