Το αυστριακό νομισματοκοπείο κυκλοφορεί τα νομίσματα Philharmonic 2021

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Το αυστριακό νομισματοκοπείο εκδίδει ένα από τα πιο περιζήτητα προγράμματα νομισμάτων χρυσού κάθε χρόνο με τη μορφή του αυστριακού φιλαρμονικού νομίσματος. Αυτά τα νομίσματα χρυσού ξεκίνησαν το 1989 με την Αυστριακή Χρυσή Φιλαρμονική και επεκτάθηκαν τα τελευταία χρόνια για να συμπεριλάβουν το Silver Philharmonic και το Platinum Philharmonic. Όπως και πολλά άλλα επίσημα προγράμματα νομισμάτων, τα αυστριακά φιλαρμονικά νομίσματα χρησιμοποιούν τα ίδια εμπρόσθια και αντίστροφα σχέδια κάθε χρόνο και προσφέρουν τη δική τους μοναδικότητα στις τρεις μεταλλικές επιλογές. Μάθετε περισσότερα για την τελευταία κυκλοφορία αυτών των διακριτικών κερμάτων χρυσού τώρα!
             Vienna-Philharmonic-Gold-Coin

Vienna Philharmonic Gold coin


Το Austrian Gold Philharmonic είναι το κορυφαίο νόμισμα σε αυτήν την εκτεταμένη σειρά bullion. Η Χρυσή Φιλαρμονική εισήχθη από το Αυστριακό Νομισματοκοπείο το 1989 με το χρυσό νόμισμα 1 ουγκιάς και το χρυσό νόμισμα 1/4 ουγκιάς. Για τα πρώτα δύο χρόνια έκδοσης, το Gold Philharmonic περιλαμβάνε μόνο αυτά τα δύο βάρη. Το 1991, το νομισματοκοπείο πρόσθεσε ένα κέρμα 1/10 ουγκιών στη σειρά ακολουθούμενο από ένα κέρμα 1/2 ουγκιών το 1994. Θα περνούσαν άλλα 20 χρόνια μέχρι να εκδοθεί ένα επιπλέον βάρος. Το τεύχος του 2014 περιελάμβανε ένα νέο νόμισμα 1/25 oz. Η επιλογή του βάρους ήταν ένα νεύμα για την αναμνηστική 25η επέτειο της σειράς Gold Philharmonic.

Τα αυστριακά χρυσά φιλαρμονικά νομίσματα διατίθενται με καθαρό χρυσό περιεχόμενο .9999 και είναι μοναδικά στη σειρά, καθώς όλα τα νομίσματα, με εξαίρεση το βάρος των 1/25 oz, ξεκίνησαν με ονομαστικές τιμές σε αυστριακά σελίνια. Το 2002, καθώς η Αυστρία υιοθέτησε ως νόμισμα το ευρώ, η ονομαστική αξία των νομισμάτων άλλαξε σε ευρώ από αυστριακά σελίνια. Τα αυστριακά φιλαρμονικά νομίσματα, σε όλα τα μέταλλα, είναι τα μόνα ευρωπαϊκά νομίσματα χρυσού με ονομαστική αξία σε ευρώ. Παρά την αποδοχή του ευρώ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ονομαστική αξία της Αυστριακής Φιλαρμονικής θεωρείται νόμιμη προσφορά μόνο στην Αυστρία. Τα διαθέσιμα βάρη και ονομαστικές τιμές για το Austrian Gold Philharmonics παρατίθενται παρακάτω:


1 ουγκιά - 100 €
1/2 ουγκιές - 50 €
1/4 ουγκιές - 25 €
1/10 ουγκιές - 10 €
1/25 ουγκιές - 4 €


                            

             Silver-Austrian-Philharmonic-Coin


Vienna Philharmonic Silver coin


Μετά από 19 χρόνια μοναξιάς, το αυστριακό χρυσό φιλαρμονικό νόμισμα βρήκε έναν σύντροφο με τη μορφή του αυστριακού ασημένιου φιλαρμονικού νομίσματος. Το Silver Philharmonic έκανε το ντεμπούτο του το 2008 και κατάφερε να επωφεληθεί αμέσως από την άνοδο των τιμών του αργύρου και την έναρξη της Μεγάλης Ύφεσης στην παγκόσμια αγορά. Η ασημένια φιλαρμονική απόκτησε γρήγορα φήμη ως το πιό γνωστό ασημένιο νόμισμα στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Κάθε νόμισμα περιέχει 1 ουγκιά ασήμι με καθαρότητα 0,999 και ονομαστική αξία 1,50 € (ευρώ).

Η πρώτη κυκλοφορία των αυστριακών ασημένιων φιλαρμονικών νομισμάτων περιελάμβανε μια εκτύπωση 7.773.000 κερμάτων. Κατά την αρχική πενταετή περίοδο 2008-2012, το αυστριακό νομισματοκοπείο ανέφερε πωλήσεις 54 εκατομμυρίων μονάδων για το Silver Philharmonic. Η υψηλότερη παραγωγή ενός έτους ήρθε το 2011 όταν χτυπήθηκαν 17.873.700 νομίσματα.

 

                                Vienna Philharmonic Platinum coin

Vienna Philharmonic Platinum coin


Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην Αυστριακή Φιλαρμονική Σειρά είναι η Platinum Αυστριακή Φιλαρμονική. Μόλις οκτώ χρόνια μετά την εισαγωγή του ασημένιου νομίσματος, το αυστριακό νομισματοκοπείο κυκλοφόρησε το αυστριακό φιλαρμονικό λευκόχρυσο. Όπως τα αντίστοιχα ασημένια και χρυσά, τα νομίσματα από πλατίνα έχουν τα ίδια εμπρόσθια και αντίστροφα σχέδια κάθε χρόνο. Η Αυστριακή Φιλαρμονική Platinum περιέχει 1 Troy oz καθαρού πλατίνα 0,9995 και έχει ονομαστική αξία 100 €.

Αυστριακή Φιλαρμονική Εμπρόσθια και Αντίστροφη σχεδίαση


Τα χρυσά, ασημένια και πλατινένια νομίσματα της αυστριακής Φιλαρμονικής μοιράζονται τα ίδια στοιχεία σχεδίασης στην όπισθεν και αντίστροφη πλευρά τους κάθε χρόνο. Η εμπρόσθια όψη όλων των νομισμάτων περιλαμβάνει μια απεικόνιση του μεγάλου οργάνου. Αυτό το τεράστιο μουσικό όργανο βρίσκεται μέσα στο Μουσείο Χρυσής Συναυλίας Musikverein που βρίσκεται στην γειτονιά Innere Stadt στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, την Βιέννη. Η ονομαστική αξία, το έτος έκδοσης, το έθνος έκδοσης, το βάρος, το μεταλλικό περιεχόμενο και η καθαρότητα είναι χαραγμένα σε αυτήν την πλευρά του νομίσματος.

Στο πίσω μέρος όλων των αυστριακών φιλαρμονικών νομισμάτων υπάρχει μια συλλογή μουσικών οργάνων που χρησιμοποιούν τα μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης. Ενώ τα μέλη της ορχήστρας χρησιμοποιούν διάφορα όργανα, τα αντικείμενα που περιλαμβάνονται σε αυτό το σχέδιο είναι ένα βιολοντσέλο στο κέντρο, δύο βιολιά στις πλευρές και ένα πεδίο φόντου που περιλαμβάνει άρπα, κέρατο, μπάσο και φλάουτο.

Η Φιλαρμονική της Βιέννης είναι η έμπνευση για τη σειρά αυστριακών φιλαρμονικών νομισμάτων. Η Φιλαρμονική της Βιέννης θεωρείται ευρέως ως μία από τις μεγαλύτερες ορχήστρες στον κόσμο. Η ιστορία της ορχήστρας χρονολογείται από τη δεκαετία του 1830, όταν πραγματοποιήθηκαν ανεπίσημες ορχηστρικές παραστάσεις στην πόλη. Ξεκινώντας το 1842, ιδρύθηκε η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης και έχει τακτικά εμφανιστεί στη Βιέννη, σε όλη την Αυστρία, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά με τον σχεδιαστή


Τα σχέδια της αυστριακής φιλαρμονικής συλλογής δημιουργήθηκαν το 1989 από τον Thomas Pesendorfer. Ο Pesendorfer αρχικά σχεδίαζε να γίνει γλύπτης και ακολούθησε μια εκπαιδευτική πορεία για την επίτευξη αυτού του στόχου. Παρακολούθησε το College of Metal Design στο Steyr της Αυστρίας. Μετά την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών μαθημάτων στο College of Metal Design, άρχισε να εκπαιδεύεται στο Austrian Mint. Το πρώτο νόμισμα που σχεδίασε για το νομισματοκοπείο ήταν το νόμισμα 20 σελίνων με ένα πορτρέτο του Joseph Haydn, ενός αυστριακού συνθέτη. Από το 1993, ο Pesendorfer είναι ο επικεφαλής χαράκτης του νομισματοκοπείου της Αυστρίας και τα πιο υψηλά σχέδια του βρίσκονται στα αυστριακά φιλαρμονικά νομίσματα.

Ιστορία του αυστριακού νομισματοκοπείου


Ιδρύθηκε το 1194, το αυστριακό νομισματοκοπείο έχει μια μοναδική ιστορία. Ο Duke Leopold V της Αυστρίας ήταν υπεύθυνος για την ίδρυση του νομισματοκοπείου και χρησιμοποίησε μια πληρωμή 15 τόνων αργύρου που του είχε καταβάλει ο βασιλιάς της Αγγλίας Richard, γνωστός ως Richard the Lionheart, ως γενναιοδωρία για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή του από τη φυλακή. Ο Leopold V είχε φυλακίσει τον Richard I και τα στρατεύματά του κατά την επιστροφή τους από την Τρίτη Σταυροφορία στη Μέση Ανατολή ως αποτέλεσμα προηγούμενης προσβολής.

Σήμερα, το αυστριακό νομισματοκοπείο βρίσκεται στην εθνική πρωτεύουσα της Βιέννης. Είναι το επίσημο κυρίαρχο νομισματοκοπείο του έθνους που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή αυστριακών ευρώ για κυκλοφορία και παράγει τα αυστριακά φιλαρμονικά νομίσματα.

Αποκτήστε τα 2021 Αυστριακά Philharmonics τώρα στο xrisos.gr!


Όλα τα νομίσματα της Αυστριακής Φιλαρμονικής σειράς είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο από τo xrisos.gr. Εάν έχετε απορίες κατά την αγορά αυτών των νομισμάτων, μην διστάσετε να ρωτήσετε. Η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας είναι στη διάθεσή σας στο 2111989717, online χρησιμοποιώντας τη ζωντανή συνομιλία μας και μέσω της διεύθυνσης email μας. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε επίσης να μας ακολουθείτε στο Facebook και να κάνετε check in εβδομαδιαία στο ιστολόγιό μας για τις τελευταίες πληροφορίες για όλα τα νέα και τα επερχόμενα προϊόντα μας.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →