Γνωρίστε τα ασημένια νομίσματα της Κιβωτoύ του Νώε από το xrisos.gr

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ένα από τα πιο δημοφιλή νομίσματα από την ευρωπαϊκή ήπειρο προέρχεται από ένα από τα μικρότερα έθνη της. Η Κεντρική Τράπεζα της Αρμενίας προσφέρει υποστήριξη στα δημοφιλή ασημένια νομίσματα της Κιβωτoύ του Νώε που εκδίδονται για λογαριασμό του έθνους της Αρμενίας. Η Αρμενία βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Ευρώπης, όπου η ήπειρος συναντά την ασιατική ήπειρο κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας, είναι πλούσια σε ιστορία. Η ιστορία της Κιβωτού του Νώε από τη χριστιανική Βίβλο είναι η έμπνευση για μια δημοφιλή σειρά ασημένιων νομισμάτων προς πώληση μέσω της Κεντρικής Τράπεζας της Αρμενίας σε συνεργασία με την γερμανικό νομισματοκοπείο Geiger Edelmetalle.


Πριν από το 2011, η Κεντρική Τράπεζα της Αρμενίας είχε συνεργαστεί με το Geiger Edelmetalle (GmbH) για την κοπή κερμάτων με το σχέδιο Κιβωτός του Νώε, αλλά αυτά τα πρώιμα δείγματα ήταν σε μεγάλο βαθμό συλλεκτικά κέρματα περιορισμένης έκδοσης και όχι ένα ειδικό πρόγραμμα bullion. Το 2011, αυτό άλλαξε με την εισαγωγή του νέου νομίσματος Armenian Silver Noah's Ark.

Τα νομίσματα έφθασαν από την Κεντρική Τράπεζα της Αρμενίας σε μια εποχή που οι τιμές του αργύρου ανέβαιναν και η ζήτηση για ασήμι ανέβαινε στην παγκόσμια αγορά. Τα νομίσματα ήταν αρχικά διαθέσιμα σε επιλογές 1/4 oz, 1/2 oz και 1 oz silver. Από τότε, κέρματα 5 ουγκιών, 10 ουγκιών, 1 κιλού και 5 κιλών έχουν προστεθεί στη δημοφιλή σειρά. Τα κέρματα 1/4 oz και 1 oz έχουν αποδειχθεί τα πιο δημοφιλή σε ετήσια βάση.

Σχεδιασμός του ασημένιου νομίσματος Κιβωτός του Νώε


Παρόμοια με άλλα προγράμματα ασημένιας ράβδου ετήσιας έκδοσης, τα νομίσματα Armenian Silver Noah's Ark διαθέτουν τα ίδια σχέδια στις εμπρόσθιες και αντίστροφες πλευρές του νομίσματος κάθε χρόνο. Η εμπρόσθια όψη του νομίσματος φέρει το οικόσημο για τη Δημοκρατία της Αρμενίας. Αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει έναν αετό και ένα λιοντάρι πίσω από την εθνική ασπίδα. Κοιτάξτε προσεκτικά αυτή την ασπίδα και θα παρατηρήσετε ότι το Όρος Αραράτ απεικονίζεται στο κέντρο με ένα όραμα για την κιβωτό του Νώε που ακουμπά στην κορυφή του. Γύρω από το λοφίο είναι χαρακτικά τόσο στα αγγλικά όσο και στα αρμενικά που περιλαμβάνουν το όνομα του έθνους "Republic of Armenia", μαζί με το βάρος του νομίσματος, το μέταλλο, την καθαρότητα, την ονομαστική αξία και τον ρόμβο "LEV" της εγκατάστασης της κοπής.

Στην πίσω πλευρά των ασημένιων νομισμάτων της Κιβωτού του Νώε είναι το σχέδιο του Eduard Kurghinyan. Ο σχεδιασμός θυμίζει κομψά την αφήγηση της Γένεσης στην Αγία Γραφή στην οποία ο Θεός στέλνει μια ισχυρή πλημμύρα για να εξαλείψει τη ζωή στη Γη. Μόνο δύο από κάθε είδος ζώου και η οικογένεια του Νώε σώθηκαν από τα νερά της πλημμύρας ταξιδεύοντας για 40 ημέρες σε μια κιβωτό που έκτισε κατόπιν αιτήματος του Θεού. Θα παρατηρήσετε τα κύματα των νερών της πλημμύρας καθώς η κιβωτός επιπλέει πάνω στο νερό. Το φόντο απεικονίζει τον ήλιο να ανατέλλει πάνω από το Όρος Αραράτ καθώς ένα περιστέρι πετά στο προσκήνιο με ένα κλαδί στο ράμφος του. Τα χαρακτικά σε αυτήν την πλευρά είναι και πάλι στα Αγγλικά και στα Αρμενικά και διαβάζονται ως «Η Κιβωτός του Νώε».

Όλα τα Νομίσματα Κιβωτός του Νώε διαθέτουν καθαρό ασήμι .999 με ονομαστική αξία στο εθνικό νόμισμα της Αρμενίας, το Dram. Οι μεμονωμένες ονομαστικές τιμές που αποδίδονται στα διάφορα νομίσματα βασίζονται στην τιμή των 500 Dram του νομίσματος του 1 oz.

Αντιστοίχιση, διαθεσιμότητα και συσκευασία των νομισμάτων κιβωτίων του Νώε
Η εισαγωγή των ασημένιων νομισμάτων Κιβωτός του Νώε το 2011 αντιμετώπισε μια μάλλον ήπια ζήτηση. Οι τρεις πρώτες προσφορές έφτασαν τα 17,068 (1/4 oz), 15,533 (1/2 oz) και 268,325 (1 oz). Ωστόσο, η έκδοση των κερμάτων το 2012 παρουσίασε σημαντική αύξηση της ζήτησης μόλις αυξήθηκε η προβολή του νομίσματος στην αγορά. Για παράδειγμα, το κέρμα 1/4 ουγκιών αυξήθηκε σε περισσότερα από 156.000 νομίσματα από το ντεμπούτο του 2011. Το κέρμα των 1/2 ουγκιών, επίσης, αυξήθηκε κατά σχεδόν 100.000 νομίσματα από το πρώτο έτος και το κέρμα του 1 ουγκιάς αυξήθηκε κατά σχεδόν 200.000 νομίσματα από το 2011.

Η εκτύπωση των κερμάτων έχει υποχωρήσει και κινείται σε σχέση με τη ζήτηση με την πάροδο του χρόνου, αλλά το κέρμα 1/4 ουγκιών έχει αποδειχθεί το πιο σταθερό από άποψη ζήτησης. Η εκτύπωση του κέρματος 1/4 ουγκιών αυξάνεται ετησίως μεταξύ 2014 και 2018. Από το 2012, η Κεντρική Τράπεζα της Αρμενίας ενέκρινε την παραγωγή του νομίσματος στα επτά βάρη που αναφέρθηκαν προηγουμένως, με τα 5 ουγκιές, 10 ουγκιές, 1 κιλό και 5 κιλά νομίσματα με τα χαμηλότερα ψηφιοποιημένα στοιχεία στη σειρά. Για παράδειγμα, η υψηλότερη αξία για το κέρμα των 5 Kilo ήταν 476 νομίσματα το 2014.

Όσον αφορά τη συσκευασία αυτών των νομισμάτων, τα μικρότερα μεγέθη διατίθενται μεμονωμένα, ενώ τα μεγαλύτερα μεγέθη διατίθενται κυρίως σε μεμονωμένες συσκευασίες. Οι συνολικές λεπτομέρειες συσκευασίας εμφανίζονται παρακάτω:

1/4 ουγκιές ασήμι: ατομική προστατευτική συσκευασία, σωλήνες των 20 ή ξύλινα κουτιά των 500 νομισμάτων.
1/2 ουγκιές ασήμι: ατομική πλαστική συσκευασία, σωλήνες των 20 ή ξύλινα κουτιά των 500 νομισμάτων.
1 ουγκιά : προστατευτική πλαστική συσκευασία, σωλήνες των 20 ή ξύλινα κουτιά των 500.
5 ουγκιές ασήμι: προστατευτικές κάψουλες ή ξύλινα κουτιά των 20 νομισμάτων.
10 oz ασήμι: προστατευτικές κάψουλες ή ξύλινα κουτιά των 20 νομισμάτων.
1 κιλό ασήμι: πλαστικές κάψουλες ή ξύλινα κουτιά των 10 νομισμάτων.
5 κιλά ασήμι: προστατευτικά καψάκια στο εσωτερικό των ξύλινων κουτιών.


Η σύνδεση της Αρμενίας με την κιβωτό του Νώε


Η Αρμενία ήταν το πρώτο σύγχρονο έθνος στον κόσμο που υιοθέτησε τον Χριστιανισμό ως επίσημη κρατική θρησκεία του. Δεδομένης της σύνδεσής του με το Όρος Αραράτ, το σημείο όπου ξεκουράστηκε η κιβωτός του Νώε στη Γένεση, αυτό δεν ήταν έκπληξη. Ιστορικά, το όρος Ararat βρισκόταν κατά μήκος των συνόρων με τη σύγχρονη Αρμενία και το έθνος της Τουρκίας. Μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μετά τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο, η σύγχρονη Τουρκία και η Σοβιετική Ένωση χώρισαν την Αρμενία. Η Τουρκία πήρε τον πλήρη έλεγχο του όρους Αραράτ. Αυτό δεν εμπόδισε τους Αρμένιους να θυμούνται τη σύνδεσή τους με τη Βίβλο και την κιβωτό του Νώε.

Σχετικά με το νομισματοκοπείο πίσω από τη σειρά


Η Geiger Edelmetalle ιδρύθηκε αρχικά το 1218 και θεωρείται η παλαιότερη εμπορική εταιρεία αργύρου στη Γερμανία. Οι ιδρυτές της ήταν υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του εμπορίου αργύρου που θα γινόταν τελικά ο πυρήνας της Λειψίας, της οικονομίας της Γερμανίας.

Σήμερα, το Geiger Edelmetalle Mint έχει γίνει ένα από τα πιο σεβαστά ονόματα στη βιομηχανία πολύτιμων μετάλλων με τη φήμη για την παραγωγή εξαιρετικών πολύτιμων μετάλλων. Όλα τα εμπορεύματα που φέρουν το λογότυπο Geiger Edelmetalle έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά για να πληρούν τα πρότυπα του London Bullion Market Association. Εκτός από τη φήμη της ποιότητας των κομματιών της ράβδου, η μέντα Geiger Edelmetalle έχει αποκτήσει επίσης φήμη για την τεχνολογία αιχμής κοπής που χρησιμοποιεί κατά τη διαδικασία κατασκευής.

Αγοράζοντας τα ασημένια νομίσματα της Noah Ark Armenian από το xrisos.gr
Εάν έχετε απορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα σε αυτήν τη σειρά ή πώς να αγοράσετε ασήμι μέσω του ιστότοπού μας, μη διστάσετε να ρωτήσετε. Η εξυπηρέτηση πελατών του xrisos.gr είναι διαθέσιμη στο τηλέφωνό 2111 989717, online χρησιμοποιώντας τη ζωντανή συνομιλία μας και μέσω της διεύθυνσης email μας: info@xrisos.gr.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →