The Allegories επιστρέφουν στην Ευρώπη με την έκδοση Italia & Germania

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Μία από τις πιο δημοφιλείς συλλογές ασημένιων νομισμάτων που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή είναι το The Allegories, μια συλλογή σπάνιων ασημένιων νομισμάτων .9999 από το Germania Mint. Το ιδιωτικό νομισματοκοπείο έχει μια σειρά διαφορετικών συλλογών, που όλες ξεκίνησαν το 2019 καθώς το νομισματοκοπείο άρχισε να επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών, αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές είναι η σειρά Germania. Η συλλογή περιλαμβάνει τη γυναικεία αλληγορία για τον γερμανικό λαό, τη Germania, μαζί με διάφορες άλλες γυναικείες αλληγορίες από έθνη όπως η Βρετανία, η Αμερική και τώρα, η Ιταλία. Η τρίτη κυκλοφορία της σειράς Germania είναι τώρα διαθέσιμη και διαθέτει τα συνδυασμένα σχέδια Italia & Germania. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για την ιστορία των σχεδίων στη νεότερη τους κυκλοφορία.

The Allegories Italia & Germania Silver Round

 

the allegories italia&germania silver coin


Η εμπρόσθια όψη του διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο σχέδιο που δείχνει την ιστορία του γερμανικού και του ιταλικού λαού. Όπως και οι προηγούμενες κυκλοφορίες αυτής της σειράς, η Germania απεικονίζεται μαζί με μια άλλη γυναικεία αλληγορία. Σε αυτήν την περίπτωση, ο σχεδιασμός της γυναικείας φιγούρας στα αριστερά του πεδίου σχεδιασμού είναι η Italia. Γνωστή επίσημα ως Italia turrita, αυτή η φιγούρα είναι η εθνική προσωποποίηση της Ιταλίας και εμφανίζεται με ένα κομψό φόρεμα που αντανακλά την εκπληκτική ομορφιά της. Στέκεται ελαφρώς ακουμπά στο δεξί της χέρι πάνω σε έναν στύλο πάνω στον οποίο στηρίζεται μια κεράτιδα. Η κερατοκοπία είναι συμβολική του πλούτου και της καλής τύχης, και αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα παρατηρήσετε τον δικέφαλο αετό που χρησιμεύει ως το λογότυπο του Germania Mint. Η Ιταλία φορά μία κορώνα, ένα αρχαίο σύμβολο που χρονολογείται από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Δίπλα στην Italia στη δεξιά πλευρά του σχεδιαστικού πεδίου βρίσκεται η φιγούρα της Germania. Όπως και με άλλες κυκλοφορίες, η Germania κάνει μια φιλόξενη στάση καθώς στηρίζει το δεξί της χέρι στον ώμο της Italia καθώς επεκτείνει το αριστερό της χέρι προς τα έξω σαν να καλεί την Italia να καθίσει μαζί της ή να την συνοδεύσει σε μια βόλτα. Το σχέδιο σε αυτήν την πλευρά περιλαμβάνει το όνομα της σειράς και το βάρος, το μεταλλικό περιεχόμενο και την καθαρότητα των νομισμάτων.

Στο αντίστροφο πεδίο του Germania The Allegories Italia & Germania Silver Rounds περιέχει το περίτεχνο οικόσημο που αναπτύχθηκε από το Germania Mint. Αυτός ο λεπτομερής σχεδιασμός διαθέτει μια στεφάνη, η οποία συμβολίζει την εξουσία, την ευγένεια και το ιερό. Η ασπίδα είναι τετράγωνη, με κάθε τεταρτημόριο να προσφέρει εραλδικά σύμβολα που έχουν σημασία για διαφορετικούς πολιτισμούς. Ο δικέφαλος αετός στο πρώτο τεταρτημόριο προέρχεται από τη ρωμαϊκή μυθολογία. Το θηρίο συνδέθηκε με τον θεό Janus, φύλακα των θυρών και θεό της καταγωγής. Το δεύτερο τεταρτημόριο έχει ένα μοτίβο ελέγχου που αντικατοπτρίζει τη σοφία και τη σύνεση. Η χρυσή κορδέλα με λουλούδια συμβολίζει την ενότητα, την ακεραιότητα και την ελευθερία. Το τέταρτο τεταρτημόριο έχει ένα αγριογούρουνο, ένα σύμβολο δύναμης που χρησιμοποιούταν από τις λεγεώνες του ρωμαϊκού στρατού. Το σύνολο του σχεδιαστικού στοιχείου περιβάλλεται από ένα στεφάνι από δρύινα φύλλα, ένα σύμβολο πίστης, σταθερότητας και εθνικής ενότητας.

Το πλήρες όνομα της ιταλικής γυναικείας προσωποποίησης είναι το Italia turrita, το οποίο μεταφράζεται στα αγγλικά ως «Ιταλικός πυργίσκος». Η ιστορία της ορολογίας χρονολογείται από τον 3ο αιώνα π.Χ. Η πρώτη εμφάνιση μιας γυναίκας με πυργίσκο ήταν αυτή της Cybele- Kυβέλης, μιας θεότητας που σχετίζεται με τη γονιμότητα στην περιοχή της Ανατολίας της σημερινής Τουρκίας. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου πολέμου μεταξύ του 218 π.Χ. και του 202 π.Χ., που μαινόταν στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, οι Ρωμαίοι ιερείς προέβλεπαν ότι η Ρώμη θα μπορούσε να σωθεί μόνο με το σύμβολο της Cybele. Ένα ομοίωμα της Cybele μεταφέρθηκε στο Ναό της Νίκης στη Ρώμη. Στη συνέχεια, ο Ρωμαϊκός Στρατός νίκησε τις δυνάμεις των οθωμανών στις πύλες της πόλης και έσωσε την αυτοκρατορία.

Έτσι η Cybele έγινε θεότητα της Ρώμης και αναφέρεται ως η «Μεγάλη Μητέρα». Στη σύγχρονη εποχή, η Italia απεικονίστηκε ως μιά δίκαιη γυναίκα, με σκούρα μαλλιά, μεγάλη σωματική διάπλαση και με αυτό που έχει χαρακτηριστεί ως μεσογειακή ομορφιά. Απεικονίζεται συχνά με σιτηρά στο χέρι ως σύμβολο της γονιμότητας και της αναπαράστασης της γεωργικής ανδρείας της ιταλικής χερσονήσου. Σε πολλές σύγχρονες εικόνες, εμφανίζεται με πράσινο, λευκό και κόκκινο φόρεμα μετά την υιοθέτηση της σύγχρονης ιταλικής σημαίας το 1797.

 

Λεπτομέρειες έκδοσης Italia & Germania
Τα The Allegories Italia & Germania διατίθεται σε δύο βάρη από το xrisos.gr. Οι λεπτομέρειες καθεμιάς από τις τέσσερις επιλογές που διατίθενται στην έκδοση Italia & Germania περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
2 oz Italia & Germania: έχουν μέγιστο όριο έκδοσης 2.500 τέμαχια και συνοδεύονται από πιστοποιητικό γνησιότητας.
5 oz Italia & Germania: Αυτό το βάρος προσφέρει μέγιστη εκτύπωση 500 νομισμάτων και Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας από το νομισματοκοπείο.

Δημιουργήστε τη Συλλογή Αλληγοριών σας με το xrisos.gr
Τα νομίσματα κάθε βάρους της σειράς είναι περιορισμένα, οπότε μην χάνετε χρόνο για τη συλλογή του νέου σας σχεδιασμού Italia. Εάν έχετε απορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το xrisos.gr. Η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας είναι στη διάθεσή σας στο τηλέφωνο 2111989717, online μέσω της ζωντανής συνομιλίας μας και μέσω της διεύθυνσης email μας info@xrisos.gr. Θυμηθείτε να μας ακολουθείτε στο Facebook και να παρακολουθείτε τις αναρτήσεις ιστολογίου μας κάθε εβδομάδα για να λαμβάνετε λεπτομερείς πληροφορίες για τις επερχόμενες κυκλοφορίες και όλα τα νέα των πολύτιμων μετάλλων.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →