Τι είναι το American Eagle;

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Υποστηριζόμενα από το νομισματοκοπείο των ΗΠΑ, τα νομίσματα American Eagle διατίθενται σε χρυσό, ασήμι, πλατίνα και παλλάδιο. Το χρυσό νόμισμα διατείθετε σε μεγέθη από 1/10 ουγκιές έως 1 ουγκιά, και έτσι τα χρυσά American Eagle παρέχουν στους επενδυτές έναν βολικό και οικονομικό τρόπο για να προσθέσουν φυσικό χρυσό, στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια τους. Αντίθετα τα νομίσματα American Eagle Silver, Platinum και Palladium είναι διαθέσιμα μόνο στο μέγεθος 1 ουγκιάς.

 

Πόσο αξίζει ένα αμερικανικό Eagle; Τα American Eagles διατιμούνται σύμφωνα με το περιεχόμενό τους σε πολύτιμα μέταλλα, προσθέντοντας την πριμοδότηση που χρεώνει το νομισματοκοπείο και ο αντιπρόσωπος. Οι τιμές των American Eagles μπορεί να κυμαίνονται καθώς οι τιμές spot αλλάζουν, αλλά και από άλλους παράγοντες, όπως η κατάσταση και η έλλειψη.

 

Gold American Eagle

Η σειρά νομισμάτων American Eagle ξεκίνησε το 1986 με τα νομίσματα American Gold Eagle. Όπως και το εμβληματικό πουλί, οι Gold Eagles είναι μια γιορτή του πατριωτισμού με κλασικά σχέδια από την αμερικανική ιστορία. Το πλέον διάσημο σχέδιο του Augustus Saint-Gaudens επιλέχθηκε για τα χρυσά νομίσματα όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα. Ο σχεδιασμός Saint-Gaudens εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Double Eagle των 20 $ το 1907, όπου παρέμεινε μέχρι το 1933.

 

Silver Eagle Coin

Όπως και τα αντίστοιχα χρυσά νομίσματα, το νομισματοκοπείο των ΗΠΑ παράγει ασημένια American Eagles από το 1986. Ιστορικά έχουν παρουσιάσει μια αναπαράσταση του όμορφου σχεδιασμού Walking Liberty του γλύπτη Adolph A. Weinman. Το πιο σπάνιο ασημένιο Eagle Coin είναι του 2015 (P), που χτυπήθηκε στο νομισματοκοπείο της Φιλαδέλφειας, το οποίο κόπηκε στη ποσότητα των 79.640 τεμαχίων.

 

 

Platinum Eagle Coin

Τα Platinum Eagles προστέθηκαν στη συλλογή American Eagle bullion το 1997, ακολουθούμενα από τα Palladium American Eagles το 2017. Η ονομαστική αξία των $ 100 του Proof Platinum Eagle είναι η υψηλότερη αξία νόμισματος νόμιμου χρήματος των ΗΠΑ. Από την ίδρυσή τους, τα νομίσματα American Eagle Platinum Proof έχουν μια κοινή όψη με το πορτρέτο της Liberty.

 

 

Τι είναι το Proof Eagle Coin;

Το αμερικανικό νομισματοκοπείο παράγει Proof American Eagles, μια έκδοση με μικρή κυκλοφορία που είναι πιο ελκυστική για τους συλλέκτες. Το πρόγραμμα American Eagle Proof κυκλοφόρησε το 1986 με χρυσά και ασημένια νομίσματα. Το 1997, εισήγαγαν νομίσματα Platinum Proof και το 2018 άρχισαν να κατασκευάζουν και νομίσματα Palladium Proof.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →