Μια παράδοση συνεχίζεται: Το 2021 Silver Kookaburra είναι πλέον διαθέσιμο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Μία από τις πιο μακροχρόνιες συλλογές ασημένιων νομισμάτων από το Αυστραλιανό Perth Mint είναι το Silver Kookaburra. Αυτό το υπέροχο νόμισμα έθεσε το πρότυπο με το οποίο θα παράγονταν όλα τα επόμενα νομίσματα αργύρου της Αυστραλίας. Το Silver Kookaburra ήταν το πρώτο που παρουσίασε ένα φυσικό είδος πανίδας από την αυστραλιανή ήπειρο και το πρώτο που χρησιμοποιήσε νέα στοιχεία αντίστροφης σχεδίασης κάθε χρόνο για να προσελκύσει συλλέκτες. Καθώς το Silver Kookaburra μπαίνει στην τέταρτη δεκαετία παραγωγής στη δεκαετία του 2020, ο 32ος νέος σχεδιασμός της συλλογής έρχεται το 2021 με μια ακόμη πιο όμορφη απεικόνιση του kookaburra.

             silver coin kookaburra

Μια νέα αντίστροφη σχεδίαση

Στην αντίστροφη σχεδίαση του 2021 θα βρείτε μια εικόνα του kookaburra. Το μεγαλύτερο μέλος του είδους kingfisher απεικονίζεται καθισμένο σε ένα κλαδί. Τα φτερά του είναι διπλωμένα στο πλάι του καθώς το κεφάλι του κοιτάζει δεξιά. Κάτω από το σκαρφαλωμένο kookaburra, θα βρείτε μικρούς σπόρους σε ένα μικρότερο κλαδί ευκαλύπτου. Ακόμα διαθέτει ένα στοιχείο ασφαλείας που εισήχθη πρόσφατα από το Perth Mint στα νομίσματα μετα το 2020. Εντός του πεδίου σχεδίασης στο πίσω μέρος, υπάρχει ένα μόνο μικροσκοπικό γράμμα που δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι.

 

Οπίσθια σχεδίαση Queen Elizabeth II

Στο εμπρόσθιο στοιχείο σχεδίασης, το 2021 Αυστραλιανό ασημένιο Kookaburra φέρει το τελευταίο ομοίωμα της Βασίλισσας που εμφανίζεται σε αυστραλιανό νόμισμα. To ομοίωμα της έκτης γενιάς της Βασίλισσας, παρουσιάζεται εδώ σε ανάγλυφο δεξιού προφίλ σε ένα σχέδιο από τον Jody Clark. Ο Clark δημιούργησε αυτήν την προτομή της Βασίλισσας το 2015 για το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Αγγλίας. Έχει προσαρμοστεί για χρήση σε αυστραλιανά νομίσματα από το 2019, με ευρύτερη υιοθέτηση από το 2020. Σε αυτό το σχέδιο, η βασίλισσα εμφανίζεται στην ηλικία των 89 ετών με το στέμμα της George IV State Diadem Crown, ένα εκπληκτικό κομμάτι, που περιλαμβάνει συνολικά 1.333 διαμάντια, με συνολικό βάρος άνω των 300 καρατίων. Για πρώτη φορά από το 1966, οι ώμοι και η λαιμόκοψη της Βασίλισσας περιλαμβάνονται στο πορτρέτο.

 

2021 Λεπτομέρειες έκδοσης

Το 2021 Αυστραλιανό ασημένιο Kookaburra Coin προσφέρει το 32ο σχέδιο στο αντίστροφο πεδίο. Το ασημένιο νόμισμα 1 ουγκιάς είναι η κύρια επιλογή αυτής της σειράς και έρχεται με ένα καπάκι 500.000 για το σήμα ημερομηνίας του 2021. Η νέα σχεδίαση του 2021 προέρχεται από την Aleysha Howarth, έναν καλλιτέχνη που έχει συνεργαστεί με το Perth Mint σε διάφορα προγράμματα νομισμάτων.

 

Ιστορία της σειράς Kookaburra

Το ασημένιο νόμισμα Kookaburra της Αυστραλίας κυκλοφόρησε το 1990 και ήταν το πρώτο του είδους του από το Perth Mint. Με αυτό εννοούμε το πρώτο ασημένιο νόμισμα ετήσιας έκδοσης με έμφαση στα ντόπια σχέδια άγριας φύσης. Η κυκλοφορία του Australian Silver Kookaburra εκείνη τη χρονιά συνέπεσε με τη μετάβαση του υπάρχοντος Αυστραλιανού Gold Nugget από τον Perth Mint στο Καγκουρό της Αυστραλίας. Αυτή η μετάβαση έδωσε στο νομισματοκοπείο από ένα επίσημο νόμισμα αργύρου και χρυσού για να προσφέρει στους επενδυτές. Το πιο σημαντικό, η απελευθέρωση των δύο νομισμάτων θέτει ένα πρότυπο για τα μελλοντικά προγράμματα νομισμάτων να έρχονται στη χρήση νέων στοιχείων σχεδίασης στο πίσω μέρος. Από το 1990, το Silver Kookaburra και το Gold Kangaroo έχουν εμπνεύσει την κυκλοφορία και τα σχέδια για το Australian Silver Koala, το Australian Silver Wedge Tail Eagle, το Australian Silver Kangaroo και το Australian Silver Emu.

 

Παραγγελία 2021 Silver Kookaburras από το xrisos.gr

 

Εάν έχετε απορίες σχετικά με την τελευταία κυκλοφορία του Australian Silver Kookaburra, μην διστάσετε να ρωτήσετε. Η εξυπηρέτηση πελατών του xrisos.gr είναι εδώ για να σας βοηθήσει στο τηλέφωνο στο 2111989717, online χρησιμοποιώντας την υπηρεσία ζωντανής συνομιλίας και μέσω της διεύθυνσης email μας: info@xrisos.gr. Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο Facebook για τακτικές, καθημερινές ενημερώσεις και διαγωνισμούς. Σας ενθαρρύνουμε επίσης να επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας και να διαβάζετε το ιστολόγιό μας κάθε εβδομάδα για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες και τις επερχόμενες κυκλοφορίες.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →