Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν τη Δευτέρα μετά από μια ελαφρά άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν τη Δευτέρα μετά από μια ελαφρά άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και ενόψει της ομιλίας του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell αργότερα αυτή την εβδομάδα για περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τις προοπτικές των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,5% στα 1.982 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:05 π.μ., μετά την άνοδο πάνω από το βασικό επίπεδο των 2.000 δολαρίων την Παρασκευή. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,5% στα 1.990 δολάρια.

«Ο κύριος παράγοντας που θα επηρεάσει τον χρυσό βραχυπρόθεσμα θα είναι οι αποδόσεις του 10ετούς Δημοσίου των ΗΠΑ... εάν αρχίσετε να βλέπετε αναζωπύρωση των αποδόσεων, ο χρυσός θα μπορούσε να σπάσει κάτω από το βασικό επίπεδο στήριξης γύρω στα 1.974 δολάρια», δήλωσε ο Kelvin Wong. ανώτερος αναλυτής αγοράς για την Ασία-Ειρηνικό στον OANDA.

Οι αποδόσεις του δείκτη αναφοράς του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκαν στο 4,5910% αφού έφτασαν σε χαμηλό πέντε εβδομάδων την Παρασκευή, μειώνοντας την ζήτηση για χρυσό χωρίς απόδοση.

Τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο και η αύξηση των ετήσιων μισθών ήταν η μικρότερη σε σχεδόν 2-1/2 χρόνια, υποδεικνύοντας τη χαλάρωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας.

Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας αύξησε τις προσδοκίες ότι η Fed μπορεί να έχει ολοκληρώσει την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων, στέλνοντας το δολάριο σε χαμηλό έξι εβδομάδων.

Οι επενδυτές τιμολογούν τώρα με πιθανότητα 95% ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια τον Δεκέμβριο και πιθανότητα 86% ότι η πρώτη χαλάρωση πολιτικής θα έρθει τον Ιούνιο.

Οι επενδυτές θα αναζητήσουν στοιχεία για την πορεία των επιτοκίων της Fed, με τουλάχιστον εννέα μέλη της Fed να μιλούν αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του Powell's στις 9 Νοεμβρίου.

Το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο, δήλωσε ότι οι διαθέσεις του αυξήθηκαν 0,20% στους 863,24 τόνους την Παρασκευή.

«Οι συμμετοχές του ETF αυξήθηκαν κατά 1 εκατομμύριο ουγκιές τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς οι κερδοσκόποι κάλυπταν τις θέσεις short. Ακόμα κι έτσι, η απόδοση του χρυσού εξαρτάται από το τέλος του κύκλου αυξήσεων της Fed», δήλωσαν την Παρασκευή οι αναλυτές της ANZ.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,4% στα 23,11 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,3% στα 928 δολάρια και το παλλάδιο ενισχύθηκε 0,4% στα 1.124 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →