Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν σε χαμηλό σχεδόν δύο εβδομάδων την Τρίτη, καθώς το δολάριο σταθεροποιήθηκε

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν σε χαμηλό σχεδόν δύο εβδομάδων την Τρίτη, καθώς το δολάριο σταθεροποιήθηκε και η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια επιβραδύνθηκε, ενώ οι επενδυτές περίμεναν σχόλια από στελέχη της Federal Reserve, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Jerome Powell, για περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τις προοπτικές των επιτοκίων.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,5% στα 1.968 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:10 π.μ., το χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Οκτωβρίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,7% στα 1.974 δολάρια.

Το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,3% αφού έφτασε σε χαμηλό έξι εβδομάδων την προηγούμενη συνεδρίαση, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για κατόχους άλλων νομισμάτων.

«Προς το παρόν, είναι πραγματικά μια ιστορία για γεωπολιτικούς κινδύνους και τα περιθώρια κινδύνου φαίνεται να έχουν μειωθεί λίγο στον χρυσό και οι τιμές το αντικατοπτρίζουν αυτό», δήλωσε ο Kyle Rodda, αναλυτής χρηματοοικονομικής αγοράς στο Capital.com.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ θα εξετάσει το ενδεχόμενο «μικρών τακτικών παύσεων» στη Γάζα για να διευκολύνει την είσοδο βοήθειας ή την έξοδο των ομήρων, αλλά απέρριψε και πάλι τις εκκλήσεις για γενική κατάπαυση του πυρός παρά την αυξανόμενη διεθνή πίεση.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές έγιναν πιο σίγουροι ότι η Fed μπορεί να έχει ολοκληρώσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της μετά από τα ήπια στοιχεία για τις μισθοδοσίες εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed Bank of Minneapolis Neel Kashkari είπε ότι η κεντρική τράπεζα έχει πιθανότατα περισσότερη δουλειά μπροστά της για τον έλεγχο του πληθωρισμού.

«Αυτό που θα μπορούσε να προκαλέσει αστάθεια είναι η ομιλία του Πάουελ. Επίσης, οι δημοπρασίες του Υπουργείου Οικονομικών τις επόμενες δύο ημέρες και αν δούμε κάποιο είδος χαμηλής ζήτησης... αυτό θα μπορούσε να ασκήσει ξανά ανοδική πίεση στις αποδόσεις και να ασκήσει κάποια καθοδική πίεση στον χρυσό», πρόσθεσε η Rodda. 

Οι επενδυτές θα περιμένουν τώρα να δουν εάν ο Πάουελ, ο οποίος πρόκειται να μιλήσει την Τετάρτη και την Πέμπτη, θα διατηρήσει τον πιο αμυντικό τόνο που έδωσε μετά τη συνεδρίαση της Fed την περασμένη εβδομάδα.

Το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο, ανέφερε ότι οι διαθέσεις του αυξήθηκαν κατά 0,50% στους 867,57 τόνους τη Δευτέρα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 1,1% στα 22,77 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,6% στα 899 δολάρια και το παλλάδιο διολίσθησε 0,6% στα 1.100 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →