Οι τιμές του χρυσού κατευθύνθηκαν προς τα χαμηλά επτά μηνών την Τετάρτη, με το ανοδικό δολάριο να πιέζει το πολύτιμο μέταλλο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού κατευθύνθηκαν προς τα χαμηλά επτά μηνών την Τετάρτη, καθώς το ανοδικό δολάριο και οι αποδόσεις των ομολόγων μετά τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ κράτησαν τις προσδοκίες για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε στο πιο αδύναμο επίπεδό του από τα τέλη του 2018.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,2% στα 1.819 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:15 π.μ., ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,3% στα 1.835 δολάρια.

Οι τιμές υποχώρησαν για έβδομη συνεχή συνεδρίαση την Τρίτη για να αγγίξουν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο στα 1.813,90 δολάρια, καθώς το δολάριο ΗΠΑ ενισχύθηκε λόγω των στοιχείων που δείχνουν ότι οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα τον Αύγουστο.

Το συνεχές selloff στα αμερικανικά ομόλογα κρατά τον χρυσό υπό πίεση, αλλά δεδομένου ότι οι περισσότερες από τις κινήσεις έχουν τιμολογηθεί, δεν θα πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω διορθώσεις στις τιμές του χρυσού, δήλωσε ο Kunal Shah, επικεφαλής της έρευνας στη Nirmal Bang Commodities στη Βομβάη.

«Βρισκόμαστε στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων της Fed, με πιθανές άλλες 25 bps και νομίζω ότι θα τελειώσει τότε. Τα τελευταία μέτρα είναι πολύ επώδυνα και σε αυτό γινόμαστε μάρτυρες τώρα».

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς των ΗΠΑ κλιμακώθηκε σε νέα υψηλά 16ετίας, μειώνοντας τη ζήτηση για ράβδους που δεν πληρώνουν τόκο. 

Οι αξιωματούχοι της Fed θεωρούν τις αυξανόμενες μακροπρόθεσμες αποδόσεις των ομολόγων ως απόδειξη ότι οι αυστηρές νομισματικές πολιτικές τους λειτουργούν.

Το αυξημένο δολάριο πίεσε επίσης και τα άλλα πολύτιμα μέταλλα σε τιμή δολαρίου, με το ασήμι να υποχωρεί 0,6% στα 21,03 δολάρια ανά ουγκιά, έχοντας υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η πλατίνα υποχώρησε 0,9% στα 863 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους. Το παλλάδιο υποχώρησε 2,2% στα 1.163 δολάρια και έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2018.

«Πρόκειται για μια ευρεία επίδραση που προέρχεται από την ταχεία άνοδο των επιτοκίων», δήλωσε ο Nicholas Frappell, επικεφαλής των παγκόσμιων θεσμικών αγορών στο ABC Refinery.

«Η αδυναμία στα μέταλλα που οδηγούνται περισσότερο στη βιομηχανία σχετίζεται με ανησυχίες ότι τα υψηλότερα ποσοστά θα βλάψουν τη ζήτηση».

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →