Ο χρυσός συνέχισε να ξεπουλιέται την Τρίτη, σημειώνοντας το μεγαλύτερο σερί απωλειών από τον Αύγουστο του 2022

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός συνέχισε να ξεπουλιέται την Τρίτη, σημειώνοντας το μεγαλύτερο σερί απωλειών από τον Αύγουστο του 2022 στην τελευταία συνεδρίαση, καθώς αξιωματούχοι της Federal Reserve υπογράμμισαν την πιθανότητα τα επιτόκια να παραμείνουν υψηλά, με τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ να αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,4% στα 1.819 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:30 π.μ., υποχωρώντας για έβδομη συνεχή συνεδρίαση στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Μαρτίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,6% στα 1.836 δολάρια.

Το δολάριο κλιμακώθηκε σε νέο υψηλό 10 μηνών, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων ήταν κοντά στα υψηλά 16 ετών, αφού τα στοιχεία της Δευτέρας έδειξαν ότι η αμερικανική μεταποίηση έκανε ένα βήμα παραπέρα προς την ανάκαμψη τον Σεπτέμβριο. 

Ένα ισχυρότερο δολάριο και οι υψηλότερες αποδόσεις ομολόγων επιβαρύνουν το χρυσό, ο οποίος τιμολογείται σε δολάρια και δεν αποδίδει τόκους.

«Πολύ απλά, όλοι έχουν μείνει έκπληκτοι από την ανθεκτικότητα της οικονομίας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών», δήλωσε ο Kyle Rodda, αναλυτής χρηματοοικονομικής αγοράς στο Capital.com.

Αξιωματούχοι της Fed λένε ότι η νομισματική πολιτική θα πρέπει να παραμείνει περιοριστική για «κάποιο διάστημα» για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2%, αλλά η ενότητά τους γύρω από αυτή τη φράση κρύβει μια συνεχιζόμενη συζήτηση για μια άλλη πιθανή αύξηση επιτοκίων φέτος.

Οι αγορές είχαν πιθανότητα 45% για άλλη μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης φέτος, αλλά αναμένουν επίσης πιθανότητα 42% κάποιας χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής το πρώτο εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

«Ένα σπάσιμο κάτω από τα 1800 δολάρια ανά ουγκιά θα είναι αρκετά εντυπωσιακό για τους επενδυτές», είπε ο Rodda, προσθέτοντας «Έχουμε δει κάποια αγοραστική υποστήριξη να εμφανίζεται εκεί στο παρελθόν».

Οι επενδυτές περιμένουν τώρα την έκθεση του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για τις θέσεις εργασίας και την έρευνα κύκλου εργασιών (JOLTS), που αναμένονται στις 14:00 GMT.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,4% στα 20,99 δολάρια ανά ουγκιά, έχοντας φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδό του σε έξι μήνες, ενώ η πλατίνα υποχώρησε 1% στο χαμηλό ενός έτους στα 869 δολάρια. Το παλλάδιο υποχώρησε 0,2% στα 1.200 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →