Ο χρυσός επέκτεινε τις απώλειες τη Δευτέρα για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, φθάνοντας σε χαμηλό σχεδόν επτά μηνών

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός επέκτεινε τις απώλειες τη Δευτέρα για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, φθάνοντας σε χαμηλό σχεδόν επτά μηνών, καθώς το δολάριο παρέμεινε ισχυρό, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν την έκθεση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ καθώς τοποθετούνται για μια σειρά από στοιχεία για την αγορά εργασίας που αναμένονται αυτή την εβδομάδα.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,4% στα 1.840 δολάρια ανά ουγκιά στις 07:40 π.μ., το χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Μαρτίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,5% στα 1.856 $.

Την περασμένη εβδομάδα, ο χρυσός σημείωσε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Ιούνιο του 2021 για να κλείσει το τρίτο τρίμηνο κατά 3,7% χαμηλότερα.

«Τα δεδομένα από τις ΗΠΑ γίνονται πιο ήπια και η συμπίεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αρχίζει να εμφανίζεται σε όλο και περισσότερα μέρη», δήλωσε ο Ilya Spivak, επικεφαλής του παγκόσμιου macro στο Tastylive.

«Εάν τα δεδομένα αρχίσουν να φαίνονται αδύναμα αυτή την εβδομάδα, ο χρυσός μπορεί να κάνει μια προσπάθεια να πιάσει τον πάτο».

Το δολάριο διατηρήθηκε κοντά σε υψηλό 10 μηνών, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων ήταν από το υψηλότερο επίπεδο 16 ετών.

Καθώς ο υποκείμενος πληθωρισμός στις ΗΠΑ μετριάστηκε τον Αύγουστο, τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν, με τον δείκτη τιμών των βασικών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης (PCE), ένα μέτρο του πληθωρισμού που παρακολουθείται στενά από την Federal Reserve, που τώρα πλησιάζει κατά μέσο όρο τον στόχο της στο 2% τους τελευταίους τρεις μήνες.

Ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να τελειώσει με τις αυξήσεις των επιτοκίων, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις, αν και εξακολουθούν να είναι αυξημένες, επιστρέφουν προς τον επίσημο στόχο.

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού, ο οποίος τιμολογείται σε δολάρια και δεν αποφέρει κανένα τόκο.

Οι αγορές βλέπουν πιθανότητα 45% για μια νέα αύξηση των επιτοκίων φέτος, αλλά και 43% πιθανότητα κάποιας χαλάρωσης πολιτικής το πρώτο εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 2,1% σε χαμηλό έξι μηνών στα 21,69 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ η πλατίνα υποχώρησε 0,4% στα 901 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 1,1% στα 1.232 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →