Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Πέμπτη καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν από τα υψηλά των 16 ετών

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερές την Πέμπτη καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν από τα υψηλά των 16 ετών και οι επενδυτές περίμεναν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για περισσότερη σαφήνεια στην πορεία των επιτοκίων της Federal Reserve.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 1.822 δολάρια ανά ουγκιά στις 09.22 π.μ.. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,1% στα 1.836 δολάρια.

Ο χρυσός σημείωσε την Τετάρτη τη μεγαλύτερη απώλειά του από το 2016, υποχωρώντας για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς η πιθανότητα τα επιτόκια των ΗΠΑ να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιβάρυνε το κλίμα.

Απηχώντας τη ζήτηση των επενδυτών, το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο, δήλωσε ότι οι διαθέσεις του έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2019 την Τετάρτη. 

«Τις τελευταίες εβδομάδες ο χρυσός κατέρρευσε πραγματικά, ο μεγάλος μοχλός για αυτό φαίνεται να είναι η άνοδος των μακροπρόθεσμων επιτοκίων στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Edward Gardner, οικονομολόγος εμπορευμάτων στην Capital Economics.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε αφού τα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν ότι οι ιδιωτικές μισθοδοσίες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν πολύ λιγότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο.

Οι αγορές τώρα προσβλέπουν στα εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ  και στην έκθεση μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων την Παρασκευή, η οποία αναμένεται να δείξει ότι οι εργοδότες πρόσθεσαν 170.000 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με το εργαλείο CME Fedwatch, οι επενδυτές τιμολογούν περίπου 37% πιθανότητες για νέα αύξηση των επιτοκίων από τη Fed φέτος. Ο χρυσός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην αύξηση των επιτοκίων των ΗΠΑ, καθώς αυτά αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας διατήρησής του.

«Καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του τρέχοντος έτους, πιστεύουμε ότι η τιμή του χρυσού θα ανατιμηθεί το επόμενο έτος και κατά την άποψή μας ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια περισσότερο από ό,τι προβλέπουν οι αγορές», δήλωσε ο Gardner.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,8% στα 21,12 δολάρια ανά ουγκιά, έχοντας υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου αυτή την εβδομάδα. Η πλατίνα υποχώρησε 0,4% στα 863 δολάρια, αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο ενός έτους στην τελευταία συνεδρίαση, και το παλλάδιο υποχώρησε 0,4% στα 1.163 δολάρια, κοντά στο χαμηλό 5 ετών που άγγιξε την Τετάρτη.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →