Ο χρυσός σταθεροποιήθηκε κοντά στα χαμηλά επτά μηνών την Παρασκευή, καθώς το δολάριο και οι αποδόσεις των ομολόγων πήραν μια ανάσα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σταθεροποιήθηκε κοντά στα χαμηλά επτά μηνών την Παρασκευή, καθώς το δολάριο ΗΠΑ και οι αποδόσεις των ομολόγων, που κλιμακώθηκαν σε νέα υψηλά αυτή την εβδομάδα, πήραν μια ανάσα και οι επενδυτές περίμεναν τα στοιχεία μισθοδοσίας εκτός των αγροτικών προϊόντων των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την προοπτική των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε σταθερός στα 1.819 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:48 π.μ. και βρισκόταν σε πορεία για μια δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία απώλεια, σημειώνοντας πτώση 1,6% μέχρι στιγμής. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 0,1% στα 1.833 δολάρια.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς υποχώρησαν από το ανώτατο όριο 16 ετών και το δολάριο ΗΠΑ απομακρύνθηκε από τα υψηλά του Νοεμβρίου 2022, αλλά παρέμεινε σε τροχιά για 12 συνεχόμενες εβδομάδες κερδών.

«Πιστεύω ότι η αγορά δεν έχει την πεποίθηση να συνεχίσει σε αυτό το σημείο μέχρι να βγουν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Ilya Spivak, επικεφαλής της παγκόσμιας μακροοικονομικής Tastylive.

Οι αγορές αναμένουν τη δημοσιοποίηση των δεδομένων μισθοδοσίας εκτός των αγροτικών προϊόντων στις ΗΠΑ στις 12:30 GMT, μετά από μια σειρά δεικτών θέσεων εργασίας που δημοσιεύθηκαν αυτήν την εβδομάδα.

«Ο πληθωρισμός είναι πολύπλευρος. Για να μειώσουμε την πιθανότητα να μην αυξηθούν τα επιτόκια, θα χρειαστεί να δούμε σημαντικά περισσότερη ανεργία και πολύ χαμηλότερες τιμές ενέργειας», δήλωσε ο Michael Langford, επικεφαλής επενδύσεων στη Scorpion Minerals Ltd.

Αξιωματούχοι της Federal Reserve την Πέμπτη εξέφρασαν μικρή ανησυχία ότι η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο μια «ήπια προσγείωση» για την οικονομία και είπαν ότι θα μπορούσε πράγματι να βοηθήσει την κεντρική τράπεζα να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.

Το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο, δήλωσε ότι οι διαθέσεις του έφθασαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2019 την Πέμπτη.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι κέρδισε 0,2% στα 20,95 δολάρια, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,4% στα 858 δολάρια, ενώ το παλλάδιο σταθεροποιήθηκε 0,1% στα 1.142 δολάρια, αλλά δεν απείχε πολύ από το χαμηλό πενταετίας της προηγούμενης συνεδρίασης. Όλα ήταν σε πορεία για εβδομαδιαίες απώλειες.

Οι τιμές για τα μέταλλα του ομίλου πλατίνας θα μπορούσαν να παραμείνουν χαμηλές, δήλωσε στο Reuters ο Διευθύνων Σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης πλατίνας στον κόσμο, Anglo American Platinum.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →