Τι μπορούμε να μάθουμε από την αναλογία Dow to Gold Ratio?

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι αποταμιευτές και οι επενδυτές χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο για να βρουν την καλύτερη στιγμή για να αγοράσουν και να πουλήσουν χρυσό και μετοχές. Να γιατί είναι τόσο υπέροxo.

Όταν δημιουργείτε το χαρτοφυλάκιο αποταμιεύσεων ή επενδύσεών σας σε χρυσό, μπορεί να νομίζετε ότι χρειάζεστε μια μαγική κρυστάλλινη σφαίρα 🔮 για να προβλέψετε την τιμή του χρυσού και να επιλέξετε την κατάλληλη στιγμή για να αγοράσετε ή να πουλήσετε τις ράβδους και τα νομίσματά σας.

Λοιπόν, είναι σχεδόν αλήθεια. Δεν υπάρχει στρατηγική που θα σας δώσει μια σαφή απάντηση, αλλά υπάρχει ένα εργαλείο που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να πάρετε μια καλά ενημερωμένη απόφαση. Ονομάζεται αναλογία Dow προς χρυσό."Dow to gold ratio"

Με τα χρόνια, αυτός ο δείκτης βοήθησε πολλούς αποταμιευτές και επενδυτές να αποφύγουν μερικά από τα μεγαλύτερα χρηματιστηριακά κραχ, οδηγώντας τους προς ασφαλή περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός την κατάλληλη στιγμή.

Ας δούμε πώς λειτουργεί η αναλογία Dow προς χρυσό και πώς μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε πότε να αγοράσετε χρυσό.

Ποια είναι η αναλογία Dow προς χρυσό;

Ο Dow Jones Industrial Average, ο Dow Jones ή απλά ο Dow, είναι ένας χρηματιστηριακός δείκτης που παρακολουθεί τις τιμές 30 μετοχών από τις μεγαλύτερες εταιρείες στις Η.Π.Α.

Μεταξύ αυτών: Apple, Goldman Sachs, Johnson & Johnson, McDonald's, IBM, Coca-Cola κ.λπ.

Η αναλογία Dow προς Gold δείχνει πόσες ουγκιές χρυσού χρειάζονται για να αγοραστούν οι μετοχές του δείκτη Dow Jones Industrial Average. Για παράδειγμα, εάν η αναλογία είναι 10, αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε 10 ουγκιές χρυσού για να αγοράσουμε τον Dow.

Τώρα, αυτή η αναλογία είναι πραγματικά πολύ χρήσιμη γιατί μπορεί να μας πει αν οι μετοχές ή ο χρυσός είναι ακριβότεροι ή φθηνοί. Και δουλεύει κάπως έτσι:

Όταν η αναλογία είναι υψηλή, αυτό σημαίνει ότι οι μετοχές είναι ακριβές και ο χρυσός είναι υποτιμημένος. Με άλλα λόγια, θα χρειαστείτε πολύ χρυσό για να αγοράσετε τον Dow, πράγμα που σημαίνει ότι οι μετοχές είναι πιθανώς υπερτιμημένες σε σύγκριση με τον χρυσό. Αντίθετα, όταν η αναλογία είναι χαμηλή, αυτό σημαίνει ότι οι μετοχές είναι υποτιμημένες και ο χρυσός είναι ακριβός.

Τι σημαίνει λοιπόν όλο αυτό; Λοιπόν, βασικά, εάν η αναλογία αυξάνεται, αυτό είναι ένα σημάδι ότι μπορεί να θέλετε να πουλήσετε μερικές από τις μετοχές σας και να αγοράσετε λίγο χρυσό αντ' αυτού, και το αντίστροφο.

💡Γρήγορη συμβουλή
Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι η αναλογία Dow προς χρυσό είναι μόνο ένα εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να λάβετε επενδυτικές αποφάσεις. Δεν αποτελεί εγγύηση για τίποτα, αλλά μπορεί να είναι ένας χρήσιμος δείκτης του πόσο ακριβές ή φθηνές είναι οι μετοχές και ο χρυσός σε σχέση μεταξύ τους.

Όπως με κάθε επενδυτική απόφαση, είναι πάντα καλή ιδέα να κάνετε τη δική σας έρευνα, να λάβετε υπόψη τους προσωπικούς σας οικονομικούς στόχους και την ανοχή κινδύνου ή να ζητήσετε τη συμβουλή ενός επαγγελματία οικονομικού εάν δεν είστε σίγουροι για το τι να κάνετε.

Πώς χρησιμοποιείτε την αναλογία Dow προς χρυσό;
Οι επενδυτές χρησιμοποιούν την αναλογία Gold-to-Dow για πάνω από 100 χρόνια για να καθοδηγούν τις επενδυτικές τους αποφάσεις αντί να την ακολουθούν ως αυστηρό κανόνα.

Ένας αξιοσημείωτος επενδυτής που χρησιμοποιεί αυτόν τον δείκτη είναι ο Bill Bonner, ο οποίος εστιάζει στα σημεία αναφοράς των 5 και 15. Ο Bonner πουλά μετοχές και αγοράζει χρυσό όταν η αναλογία ξεπερνά το 15, υποδεικνύοντας ότι ο χρυσός είναι υποτιμημένος σε σύγκριση με τον Dow.

Διαφορετικά, ο Bonner πουλά χρυσό και αγοράζει μετοχές όταν η αναλογία πέσει κάτω από το 5, υποδηλώνοντας ότι οι μετοχές είναι υποτιμημένες σε σχέση με τον χρυσό.

🤓 Εδώ μια βοήθεια:

  • Εάν η αναλογία ξεπερνά το 15: χρειάζονται 15 ουγκιές χρυσού για να αγοραστεί ο Dow. Ο χρυσός θεωρείται υποτιμημένος (φθηνός) σε σύγκριση με τον δείκτη Dow Jones.
  • Εάν η αναλογία πέσει κάτω από το 5: αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται μόλις 5 ουγκιές χρυσού για να αγοραστεί ο Dow. Οι μετοχές είναι υποτιμημένες σε σχέση με τον χρυσό.
Για να σας δώσουμε μερικές ακόμη υποδείξεις, ας ρίξουμε επίσης μια ματιά στο πώς λειτούργησε η αναλογία Dow προς χρυσό στην ιστορία.

Πού βρίσκεται σήμερα η αναλογία Dow προς χρυσό;
Σε όλη την ιστορία, η αναλογία χρυσού προς Dow παρουσίασε σημαντικές διακυμάνσεις, που κυμαίνονται από το χαμηλό του 1,0 κατά τη διάρκεια της χρηματιστηριακής κατάρρευσης του 1980 έως πάνω από το 40 κατά τη διάρκεια της φούσκας dot-com του 2000.

Αυτήν τη στιγμή, ανεβαίνει, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι χρησιμοποιούν την αναλογία μπορεί να ερμηνεύσουν αυτές τις διακυμάνσεις ως λόγο για να είναι ανοδικοί για τον χρυσό.

Εδώ είναι το γράφημα:
A historic Dow to Gold ratio chart running from 1930 to 2023.

Όπως μπορείτε να δείτε, τον Ιούνιο του 2022, η αναλογία Dow προς χρυσό παρουσίασε σημαντική πτώση. Οι αναλυτές έχουν σημειώσει ότι μετά από οικονομικές κρίσεις, ο δείκτης τείνει να μειώνεται γρήγορα. Για παράδειγμα, το 2010, η αναλογία έπεσε περίπου στο 7 και το 1980 έπεσε στο 1.

Ωστόσο, τον Ιανουάριο του 2023, η αναλογία ξεπέρασε το 15, φτάνοντας στο 17,68. Αυτό τοποθετεί τον χρυσό σε υποτιμημένη περιοχή, σύμφωνα με την άποψη του Bill Bonner για την αναλογία Dow προς χρυσό.

Λοιπόν, σκοπεύετε να ακολουθήσετε την αναλογία και να χάσετε μερικές από τις μετοχές σας για να αποκτήσετε φυσικό χρυσό; 🙂

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →