Θα μπορούσε η ανεπαρκής προμήθεια, να αυξήσει την τιμή του χρυσού ;

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Για το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης δεκαετίας, βρισκόμασταν σε μια μακρά φάση υπερβολικών προμηθειών χρυσού, κάτι που δεν ήταν ένα θέμα που απασχολούσε άτομα εκτός του κλάδου των πολύτιμων μετάλλων.

 

Πριν από 2 χρόνια όμως, οι προμήθειες χρυσού ισοπεδώθηκαν και τελικά έφτασαν στο αποκορύφωμά τους προτού εισέλθουν σε μια σπάνια και ενδιαφέρουσα φάση: στη φάση της έλλειψης προμηθειών χρυσού.

 

Με τη μείωση της αύξησης του εφοδιασμού να αυξάνει τώρα ταχύτητα, αυτή η νέα φάση θα μπορούσε να ανοίξει νέες δυνατότητες για το χρυσό.

 

Οι περίοδοι ανεπαρκούς προμήθειας χρυσού έχουν συχνά δημιουργήσει ή προβλέψει ανοδική ώθηση για την τιμή του χρυσού, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω διάγραμμα.

 gold production chart

 

Αυτό εξήγησαν πρόσφατα και οι αναλυτές της Wells Fargo:

 

«Τέτοιες στιγμές στο παρελθόν έχουν προκαλέσει μερικά από τα ισχυρότερα ράλι των τιμών του χρυσού… Πιστεύουμε ότι ο χρυσός θα μπορούσε να είναι στην παραμονή ενός νέου κύκλου ταύρων εμπορευμάτων, ο οποίος θα ήταν μόνο ο έβδομος από το έτος 1800».

 

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι άλλες ιστορικές τάσεις για το χρυσό, όπως τα χαμηλά πραγματικά επιτόκια, η αναμενόμενη αύξηση του πληθωρισμού και η άνευ προηγουμένου εκτύπωση χρημάτων έχουν επίσης αυξηθεί και άλλο κατά το παρελθόν έτος.

 

Μπορούμε μόνο να περιμένουμε και να δούμε αν αυτή η προοπτική θα αποδειχθεί αληθινή.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →