Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα κάθε μήνα;

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Θέλετε να θέσετε και να επιτύχετε στόχους αποταμίευσης; Ακολουθούν απλοί τρόποι για να διαχειριστείτε τα προσωπικά σας οικονομικά, να αρχίσετε να εξοικονομείτε χρήματα ή να εργάζεστε προς τη δημιουργία ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης, όλα όμως ασφαλή από τον πληθωρισμό.

Αυτό το FOCUS συνεχίζει τη σειρά άρθρων σχετικά με τον προϋπολογισμό και τη δημιουργία ταμείου αποταμίευσης. Σε περίπτωση που χάσατε το προηγούμενο άρθρο μας, ορίστε...

Αποταμίευση ή Επένδυση: Ποιο να Διαλέξετε;


Ελέγξτε το για να ανακαλύψετε μερικές εύκολες προκλήσεις εξοικονόμησης χρημάτων και μάθετε τη διαφορά μεταξύ αποταμίευσης και επένδυσης.

Σε αυτό το FOCUS, θα εξηγήσουμε:

Πώς να μειώσετε τα μηνιαία σας έξοδα
Πώς να αυτοματοποιήσετε τις αποταμιεύσεις σας
Πώς να προστατέψετε το ταμείο αποταμίευσης σας από τον πληθωρισμό
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

3 μηνιαία έξοδα που μπορείτε να περικόψετε ομαλά


Είναι πραγματικά πολύ απλό.

Η παρακολούθηση του λογαριασμού όψεως είναι μία από τις πιο εύκολες τακτικές διαχείρισης χρημάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια λίστα προϋπολογισμού ή να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή προϋπολογισμού για να παρακολουθήσετε τα επαναλαμβανόμενα έξοδά σας που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του μήνα και στη συνέχεια να συγκρίνετε τις συνολικές δαπάνες σας με τα συνολικά σας κέρδη.

Εάν δεν υπάρχει χώρος για εξοικονόμηση, επαναξιολογήστε τα έξοδά σας χωρίζοντάς τα σε βασικά (π.χ. μηνιαίους λογαριασμούς) και πρόσθετα (π.χ. υπηρεσίες διασκέδασης).

Παρόλο που φαίνεται προφανές, ορισμένα μικρά έξοδα είναι πραγματικά οι μεγαλύτεροι συνεισφέροντες σε αλόγιστες δαπάνες.

Ακολουθούν διάφορες κατηγορίες δαπανών που μπορείτε εύκολα να μειώσετε:

Συμβουλή εξοικονόμησης #1: Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα σε είδη παντοπωλείου;

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα παντοπωλεία χρησιμοποιούν μερικά ύπουλα κόλπα για να μας κάνουν να ξοδεύουμε χρήματα χωρίς σκέψη. Ωστόσο, μερικές φορές τους παραδινόμαστε.

Για να γλιτώσετε από τις παρορμητικές αγορές, κάντε μια λίστα με τα ψώνια πριν πάτε στο κατάστημα ή ψωνίσετε στο διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να είστε σε θέση να τηρείτε τον προϋπολογισμό σας.

Όταν βρίσκεστε στο κατάστημα, παραλείψτε τον διάδρομο του ταμείου γεμάτο με ζαχαρωτά, αναψυκτικά ή πατατάκια που λαχταρούσατε. Το πορτοφόλι σας θα σας ευχαριστήσει.👛

Εάν κάνετε αγορές μέσω Διαδικτύου, ένας άλλος τρόπος για να αποφύγετε τις παρορμητικές αγορές είναι να ακολουθήσετε έναν απλό κανόνα: περιμένετε 24 ώρες πριν αγοράσετε.

Μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι δεν χρειάζεστε πραγματικά αυτό το αντικείμενο. Όταν συμβεί αυτό, μπορείτε να βάλετε τα χρήματα που έχετε αποθηκεύσει σε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου και να νιώσετε καλά με τον εαυτό σας.

Συμβουλή εξοικονόμησης #2: Πώς να αποφύγετε να αγοράζετε γεύμα από έξω κάθε μέρα

Πιθανώς να έχετε ξανακούσει αυτήν τη συμβουλή: αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, σταματήστε να τρώτε έξω.

Ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι έχουμε προσπαθήσει, αλλά το να το τηρήσουμε δεν είναι εύκολο, ειδικά με όλες τις εφαρμογές παράδοσης φαγητού εκεί έξω.

Αλλά εδώ είναι μερικοί αριθμοί που θα σας δείξουν πόσα χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε μαγειρεύοντας στο σπίτι.

Το μέσο αμερικανικό νοικοκυριό ξοδεύει περίπου 3.000 δολάρια το χρόνο για φαγητό έξω, σύμφωνα με το Bureau of Labor Statistics.
Κάθε χρόνο, οι millennials ξοδεύουν περίπου 2.240 δολάρια στο παντοπωλείο και 1.670 δολάρια για φαγητό έξω, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας παραγωγής τροφίμων Sweet Earth Foods.
Φανταστείτε ότι βγαίνετε για μεσημεριανό από Δευτέρα έως Παρασκευή, ξοδεύοντας 10 € το γεύμα. Φαίνεται ok, σωστά; Στην πραγματικότητα, θα καταλήξετε να ξοδεύετε έως και 2.500 € ετησίως για αυτό το σχετικά "φτηνό" μεσημεριανό γεύμα.😯

Ξεκινήστε λοιπόν να ετοιμάζετε γεύματα στο σπίτι για να εξοικονομήσετε αρκετές εκατοντάδες ευρώ το μήνα.

Συμβουλή εξοικονόμησης #3: Πώς να αναγκάσετε τον εαυτό σας να ακυρώσει τις υπηρεσίες ροής και άλλες αχρησιμοποίητες συνδρομές;

Πολλοί από εμάς έχουμε τη συνήθεια να εγγραφούμε σε αυτήν τη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και μετά να ξεχνάμε να την ακυρώσουμε.

Αλλά κερδίζετε πραγματικά την αξία των χρημάτων σας από την υπηρεσία ροής στην οποία εγγραφήκατε ή τη συνδρομή στο γυμναστήριο που αποκτήσατε μετά τις καλοκαιρινές σας διακοπές;

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, ελέγξτε τα αντίγραφα κίνησης του τραπεζικού λογαριασμού σας για να δείτε ποιες υπηρεσίες, λογισμικό ή περιοδικά πληρώνετε.

Αν δεν τα έχετε χρησιμοποιήσει για λίγο, ακυρώστε τα επί τόπου! Ολοκληρώθηκε? Μπορεί να έχετε εξοικονομήσει μερικές εκατοντάδες ευρώ το χρόνο.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείτε να περικόψετε από τον προϋπολογισμό σας. Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι τρεις συμβουλές αποταμίευσης θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα για ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης ή έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου.


Αυτοματοποιήστε τις αποταμιεύσεις σας

Η αποταμίευση για τη συνταξιοδότηση, ένα σπίτι ή ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αυτό εξηγεί γιατί περίπου το 40% των Αμερικανών έχουν λιγότερα από 400 $ στη διάθεσή τους για έκτακτες ανάγκες.

Επομένως, εάν θέλετε να αποφύγετε αυτήν την παγίδα και να αρχίσετε να εξοικονομείτε περισσότερα, μπορείτε να τηρήσετε έναν απλό κανόνα: βάλτε το σχέδιο εξοικονόμησης σε αυτόματο πιλότο. Πώς μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τις αποταμιεύσεις σας;

Ένας τρόπος είναι να ρυθμίσετε μια αυτόματη μεταφορά από τον τραπεζικό λογαριασμό σας στον λογαριασμό ταμιευτηρίου σας. Κάθε μήνα, τα χρήματα από τον μισθό σας θα πάνε στον λογαριασμό ταμιευτηρίου.

Για παράδειγμα, εάν μεταφέρετε 400 € κάθε μήνα, θα καταλήξετε με σχεδόν 5.000 € στον λογαριασμό ταμιευτηρίου σας μέχρι το τέλος του έτους.

💡Το ξέρατε ότι οι Millennials είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν ιδιοκτήτες σπιτιού: το 2020, μια έκθεση από το Apartment List έδειξε ότι μεταξύ των millennials που σχεδιάζουν να αγοράσουν ένα σπίτι, το 63% δεν έχει εξοικονομήσει χρήματα για προκαταβολή.

Λοιπόν, ορίστε η επιπλέον συμβουλή αποταμίευσης: αν σας απομένουν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό σας στο τέλος του μήνα, μεταφέρετέ τα απευθείας στον λογαριασμό ταμιευτηρίου σας. Ακόμα κι αν είναι ένα μικρό ποσό.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε 200 € στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Είναι δελεαστικό να το ξοδέψετε σε κάτι διασκεδαστικό, έτσι δεν είναι; Αλλά αν αυτά τα χρήματα μπουν στον λογαριασμό ταμιευτηρίου σας, δεν υπάρχει πειρασμός.

Τι σημαίνει ο πληθωρισμός για τα προσωπικά σας οικονομικά και τον λογαριασμό ταμιευτηρίου

Εάν αποφασίσετε να κρατήσετε όλες τις αποταμιεύσεις σας σε λογαριασμό όψεως ή σε λογαριασμό ταμιευτηρίου, υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε: το κόστος του πληθωρισμού.

Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται και είναι εδώ για να μείνει για κάποιο χρονικό διάστημα. Το θέμα είναι ότι ο πληθωρισμός τρώει ένα μεγάλο κομμάτι της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, επηρεάζοντας τα πιο κοινά προϊόντα, από τα αυγά μέχρι τη βενζίνη.

Και τι γίνεται με τα χρήματα που βρίσκονται σε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου, είναι ασφαλή; Όχι από τον πληθωρισμό.

Ας υποθέσουμε ότι τοποθετείτε τα χρήματά σας σε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου που σας πληρώνει τόκους 2%. Αυτό σημαίνει ότι, ένα χρόνο αργότερα, θα έχετε 2% περισσότερα χρήματα. Εάν ο πληθωρισμός είναι πάνω από 2%, αν και έχετε περισσότερα χρήματα, μπορείτε να αγοράσετε λιγότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Και όσο περισσότερο διαρκεί ο πληθωρισμός, τόσο οι μεγαλύτερες επιπτώσεις θα έχει στους στόχους αποταμίευσης σας, όπως η αποταμίευση για τη συνταξιοδότηση ή την αγορά σπιτιού.

Γι' αυτό είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στο ποσοστό πληθωρισμού όταν θέλετε να αρχίσετε να εξοικονομείτε χρήματα. Με άλλα λόγια, πρέπει να βρείτε ένα περιουσιακό στοιχείο που μπορεί να προστατεύσει τα χρήματα που εξοικονομείτε κάθε μήνα από τον πληθωρισμό.

Όσον αφορά την εξοικονόμηση και την προστασία του πλούτου σας, είναι πάντα καλό να διανέμετε τα χρήματά σας και να τα υποστηρίζετε με πιο σταθερά περιουσιακά στοιχεία.

Εκεί μπορεί να βοηθήσει ο φυσικός χρυσός. Η τιμή του χρυσού μετριέται με "fiat" νομίσματα. Γι' αυτό, όταν ο αυξανόμενος πληθωρισμός ανεβάζει τις τιμές και μειώνει την αγοραστική δύναμη των μετρητών, η τιμή του χρυσού συνήθως ανεβαίνει.

Για το λόγο αυτό, ο χρυσός ήταν ιστορικά ένα ασφαλές καταφύγιο επιλογής όταν το χαρτονόμισμα αρχίζει να χάνει την αξία του.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα με 35 $ και μια ουγκιά χρυσού:

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, και τα δύο θα σου αγόραζαν ένα καλοραμμένο κοστούμι.

Σήμερα, τα 35 $ σας θα μπορούσαν ίσως να σας φέρουν... ένα καλό ζευγάρι κάλτσες. Με την ουγκιά χρυσού σας τώρα στην τιμή των 1.700 €, μπορείτε ακόμα να αγοράσετε ένα ωραίο κοστούμι με αρκετά ανταλλακτικά.

Εν ολίγοις, ενώ μια ουγκιά χρυσού έχει διατηρήσει την αξία της, η αγοραστική δύναμη του δολαρίου ΗΠΑ έχει μειωθεί σημαντικά με την πάροδο του χρόνου, κυρίως λόγω του πληθωρισμού και της μαζικής εκτύπωσης χρήματος.

Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό έχουν χάσει επίσης κάποια αξία.

Γι' αυτό ίσως είναι καλή ιδέα να διατηρήσετε μέρος ή το μεγαλύτερο μέρος των με κόπο αποταμιεύσεών σας σε φυσικό χρυσό και πολύτιμα μέταλλα.⭐


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →