Η επένδυση σε χρυσό προορίζεται μόνο για τους πλούσιους;

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ξεπερασμένος, ακριβός και ελιτίστικος: τόσο οι νέοι επενδυτές όσο και εκείνοι με πιο μέτρια εισοδήματα τείνουν να παραβλέπουν τον χρυσό... και κάνουν μεγάλο λάθος! Ας καταρρίψουμε τις παρανοήσεις σχετικά με τον επενδυτικό χρυσό. 🧹

Ο χρυσός, αυτό το λαμπερό μέταλλο✨, έχει εδώ και καιρό εξέχουσα θέση στον κόσμο των επενδύσεων.

Η απλή αναφορά του χρυσού φέρνει στο νου εικόνες πολυτέλειας και αποκλειστικούς θησαυρούς. Δεν είναι περίεργο που ένας μύθος επιμένει να επικρατεί - η πεποίθηση ότι ο χρυσός προορίζεται αποκλειστικά για πλουσιότερους επενδυτές.

Σήμερα όμως είναι η ώρα να διαλύσουμε αυτό το κλισέ.🤓

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση? η επένδυση σε χρυσό δεν είναι ένα άπιαστο προνόμιο, αλλά μια προσιτή και εύκολη στη ρύθμιση ευκαιρία ανοιχτή σε επενδυτές κάθε ηλικίας και οικονομικού υπόβαθρου.

Ας εξηγήσουμε γιατί ο χρυσός μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα επένδυση για εσάς και πώς να αποφύγετε τα λάθη των αρχάριων.


Είναι ακριβός ο χρυσός;

Ο χρυσός είναι ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια οικονομία εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι άνθρωποι εκτιμούσαν τον χρυσό από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή για τη σπανιότητα, την αντοχή και την αισθητική του γοητεία.


Σήμερα, η επένδυση σε χρυσό έχει γίνει πιο προσιτή από ποτέ.

Οι επενδυτές μπορούν να αγοράσουν φυσικό χρυσό μέσω νομισμάτων ή ράβδων που κυμαίνονται από 1 g έως 1 kg ή σε αμοιβαία κεφάλαια που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήριο χρυσού (ETF). Αυτές οι επιλογές καλύπτουν διαφορετικές προτιμήσεις και προϋπολογισμούς, καθιστώντας μια επένδυση στο χρυσό μια ευκαιρία για επενδυτές κάθε ηλικίας και οικονομικού υπόβαθρου.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επενδύσετε σε χρυσό με λιγότερα από 100 € στην τσέπη σας, όπως σε μια ράβδο χρυσού 1 gr, διαθέσιμη για λιγότερο από 80 € (με βάση την τιμή χρυσού Δεκεμβρίου 2023). Δείτε την οικονομικότερη επιλογή για ράβδο χρυσού στο κατάστημα μας  1g Gold Bar Argor Heraeus      


Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της επένδυσης σε χρυσό;

Οι εποχές που η επένδυση σε χρυσό συνδεόταν αποκλειστικά με έμπειρους επενδυτές έχουν περάσει. Οι νεότερες γενιές μαθαίνουν ενεργά για τις επενδύσεις σε χρυσό και αγκαλιάζουν τη διαφοροποίηση των χαρτοφυλακίων τους με αυτό το διαχρονικό μέταλλο.


Η επένδυση σε χρυσό προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα που τον καθιστούν ελκυστική προσθήκη σε κάθε επενδυτικό χαρτοφυλάκιο:

Ο χρυσός προσφέρει επίσης τη δυνατότητα για ανατίμηση κεφαλαίου. Με την πάροδο των ετών, οι τιμές του χρυσού παρουσίασαν ανοδικές τάσεις λόγω διαφόρων παραγόντων της αγοράς. Η επένδυση σε χρυσό μπορεί να είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για να αυξήσετε τον πλούτο σας.

Ο χρυσός έχει χαμηλή συσχέτιση με άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Ο χρυσός παίζει μοναδικό ρόλο στη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου, καθώς οι κινήσεις των τιμών του συχνά διαφέρουν από αυτές των μετοχών, των ομολόγων και των ακινήτων. Ο χρυσός έχει ιστορικά δείξει χαμηλή ή αρνητική συσχέτιση με άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, που σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως αντιστάθμισμα για τη μείωση του συνολικού κινδύνου χαρτοφυλακίου. Προσθέτοντας χρυσό στο επενδυτικό σας μείγμα, μπορείτε ενδεχομένως να μειώσετε τον αντίκτυπο των διακυμάνσεων της αγοράς στον πλούτο σας.

Ο χρυσός είναι μια προσιτή επένδυση. Η επένδυση σε χρυσό είναι προσβάσιμη σε όλους τους επενδυτές ανεξάρτητα από το οικονομικό τους υπόβαθρο. Ο φυσικός χρυσός είναι διαθέσιμος σε διάφορα μεγέθη και ονομαστικές αξίες, επιτρέποντας στους επενδυτές να ξεκινήσουν με μικρότερες, πιο προσιτές ποσότητες. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε χρυσά νομίσματα σε μικρότερα βάρη, όπως 1/10 της ουγκιάς ή και ενός γραμμαρίου. Αυτές οι μικρότερες ονομαστικές αξίες καθιστούν δυνατή την επένδυση σε χρυσό χωρίς να χρειάζεται προκαταβολικά μεγάλο χρηματικό ποσό. Δείτε την οικονομικότερη επιλογή για νόμισμα χρυσού στο κατάστημα μας  China Panda Gold coin 1g


Ο χρυσός είναι μια καλή επενδυτική επιλογή για τον προγραμματισμό της συνταξιοδότησης. Η επένδυση σε χρυσό είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον προγραμματισμό συνταξιοδότησης και την κληρονομιά. Η σταθερή και διαρκής φύση του χρυσού τον καθιστά ελκυστικό πλεονέκτημα για άτομα που αναζητούν συνταξιοδοτικούς πόρους.

Ο χρυσός είναι εύκολο να διαπραγματευτεί. Με την εισαγωγή σύγχρονων επενδυτικών πλατφορμών και διαδικτυακών συναλλαγών, η αγορά χρυσού έγινε τόσο εύκολη όσο μερικά κλικ ενός κουμπιού. Το βασικότερο προτέρημα όμως είναι ότι η τιμή spot είναι παγκοσμίως δεδομένη.

Ο χρυσός μπορεί να περάσει ως κληρονομιά. Επιπλέον, ο χρυσός μπορεί να περάσει από γενιά σε γενιά, παρέχοντας μια διαρκή κληρονομιά που διατηρεί την αξία της με την πάροδο του χρόνου.

Ο χρυσός είναι αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού. Ο χρυσός θεωρείται από τα αρχαία χρόνια ως ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας. Λειτουργεί ως πιθανή αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και της αστάθειας της αγοράς, την οποία εκτιμούν οι επενδυτές όλων των οικονομικών καταβολών.

gold price chart 20 years

Ένα διάγραμμα που δείχνει τη σταθερή αύξηση της τιμής του χρυσού τα τελευταία 20 χρόνια.

Όπως μπορείτε να δείτε από αυτό το διάγραμμα, τα τελευταία 20 χρόνια, η τιμή του χρυσού έχει σημειώσει μια αύξηση πάνω από 400% σε δολάρια ΗΠΑ. Η αύξηση είναι ακόμα μεγαλύτερη σε σχέση με άλλα νομίσματα όπως το ευρώ ή το γεν. Ήταν για άλλη μια φορά, μια σταδιακή αύξηση, γι' αυτό μπορεί να είναι καλή ιδέα να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε χρυσό όσο πιο νωρίς. 

 

Πού μπορείτε να αγοράσετε χρυσό;

Να είστε πολύ προσεκτικοί και να επιλέξετε μια αξιόπιστη πηγή για την επένδυσή σας. 

Απαιτήστε να ελέγξετε τη συσκευασία και τα έγγραφα που παρέχονται με τις ράβδους χρυσού που θέλετε να αγοράσετε. Eλέγξτε το όνομα του παραγωγού. Μόνο μερικά γνωστά διυλιστήρια. που επιλέγονται από την ένωση LBMA, επιτρέπεται να παράγουν ράβδους χρυσού. Θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον ένα τιμολόγιο με το όνομά σας, την ημερομηνία αγοράς και τα στοιχεία κάθε προϊόντος που αγοράσατε.

Επαληθεύστε τα επίσημα έγγραφα της εταιρείας όροι και προϋποθέσεις, και τη φήμη της trustpilot.

 

Γιατί πρέπει να αρχίσετε να επενδύετε σε χρυσό το συντομότερο δυνατό;

Η επένδυση σε χρυσό προσφέρει διάφορες στρατηγικές για προσαρμογή σε διαφορετικούς οικονομικούς στόχους και καταστάσεις. Η καλύτερη όμως αποδεδειγμένα στρατηγική είναι το DCA.:DOLLAR COST AVERAGE

Αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει την επένδυση ενός σταθερού ποσού σε χρυσό κάθε μήνα ή τρίμηνο, ανεξάρτητα από την τρέχουσα τιμή. Ο μέσος όρος κόστους δολαρίου μειώνει τον αντίκτυπο των βραχυπρόθεσμων διακυμάνσεων των τιμών και σας επιτρέπει να συσσωρεύετε σταδιακά τα αποθέματα χρυσού σας.

💡Βρείτε περισσότερες πρακτικές συμβουλές στο άρθρο μας στο FOCUS: Είναι καλή στιγμή να αγοράσετε χρυσό;


Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να κατέχετε το χρυσό σας σε φυσική μορφή και όχι σε "χάρτινες" επενδύσεις

Εάν ο στόχος σας είναι να διατηρήσετε τον πλούτο σας μακροπρόθεσμα, πρέπει να επενδύσετε σε φυσικό χρυσό. Ο φυσικός χρυσός παρέχει απτή ιδιοκτησία και είναι το ασφαλές καταφύγιο. Η επένδυση σε φυσικό χρυσό μπορεί να προσφέρει πολύτιμα οφέλη σε αβέβαιες περιόδους, όπως το κλείσιμο τραπεζών, οι οικονομικές κρίσεις ή η κατάρρευση επενδυτικών κεφαλαίων. Σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, οι «τράπεζες» συχνά εμποδίζουν τους επενδυτές να έχουν πρόσβαση σε χαρτί, ψηφιακό χρήμα και άλλα περιουσιακά τους στοιχεία. Ωστόσο, η κατοχή φυσικού χρυσού εξαλείφει 100% αυτή την ανησυχία. Όπως λέει και το αγαπημένο μας ρητό: You don't catch it, you don't own it...

 💡Βρείτε περισσότερες πρακτικές συμβουλές στο άρθρο μας στο FOCUS: Bullion vs ETFs/Μετοχές Χρυσού

 

Συμπερασματικά

Παρά τα πολλά κλισέ και τις πεποιθήσεις, ο χρυσός δεν προορίζεται μόνο για τους πλούσιους!

Ο χρυσός είναι ένα προσιτό, σχετικά ασφαλές και εύκολο περιουσιακό στοιχείο για να το κατέχετε στο επενδυτικό σας χαρτοφυλάκιο και προσιτό για οποιονδήποτε, ακόμη και με χαμηλό προϋπολογισμό.

Το κλειδί για την επιτυχημένη επένδυση σε χρυσό βρίσκεται στο να ξεκινήσετε νωρίς. Ακριβώς όπως ο χρυσός έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, η επένδυση σε χρυσό θα πρέπει να θεωρείται ως ένα ταξίδι που ξεκινά το συντομότερο δυνατό. Λάβετε όμως υπόψη ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε. Εμείς ως χρόνιοι επενδυτές πολύτιμων μετάλλων και οι ίδιοι, γνωρίζουμε ακριβώς τις ανάγκες σας και πως να χτίσουμε μαζί σας μια μακροχρόνια επαγγελματική σχέση.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →