Είναι πολύ αργά για τους millennians να χτίσουν πλούτο;

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι millennians (οι άνθρωποι που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996) γίνονται 40 χρονών φέτος και σίγουρα αντιμετώπισαν σημαντικές δυσκολίες που τους έχουν επιβραδύνει από την οικοδόμηση πλούτου στην πρώιμη ενήλικη ζωή τους.

 

Ακριβώς όταν εισέρχονταν στο εργατικό δυναμικό, οι millennians επλήγησαν από την ύφεση του 2008 και την μετέπειτα κρίση του GREXIT στη χώρα μας, που κράτησε μέχρι το 2016. Και μετά, λιγότερο από μια πενταετία αργότερα, η πανδημία Covid-19 χτύπησε, αφήνοντας χιλιάδες άνεργους και κλειστές επιχειρήσεις.

 

Σχεδόν σε κάθε πτυχή, οι millennians έχουν χειρότερα οικονομική κατάστασή από τη γενιά των γονιών τους.

 

Κερδίζουν λιγότερα: στις αρχές της δεκαετίας του '40, οι τυπικοί Baby Boomers (άνθρωποι που γεννήθηκαν από το 1946 έως το 1964) είχαν περίπου 113.000 δολάρια σε πλούτο το 1989, ενώ οι millennians είχαν καθαρή αξία 91.000 $ το 2019.

 

Είναι λιγότερο πιθανό να είναι ιδιοκτήτες σπιτιού: το 2020, το 18% των millennians ενοικιαστών δήλωσαν ότι σχεδίαζαν να νοικιάσουν για πάντα, σύμφωνα με έκθεση του Apartment List. Και μεταξύ εκείνων που σκοπεύουν να αγοράσουν σπίτι, το 63% δεν έχει εξοικονομήσει χρήματα ούτε για προκαταβολή.

 

Και τι γίνεται με την οικογενειακή κληρονομιά; Με τη συνεχή αύξηση του προσδόκιμου ζωής, οι νεότερες γενιές αποκτούν την οικογενειακή τους κληρονομιά, εάν υπάρχει, όλο και πιο αργά στη ζωή, γεγονός που καθιστά δυσκολότερο για αυτούς να επιτύχουν αυτούς τους στόχους επενδύσεων και πλούτου στη μέση της ζωής τους.

 

Είναι πολύ αργά για να προλάβουν; Εν ολίγοις, όχι.

 

Για όσους νιώθουν σαν να είναι λίγο πίσω στην οικοδόμηση πλούτου, το σημαντικό είναι να το γνωρίζουνε… και στη συνέχεια να ξεκινήσουνε με το να μάθουνε πού ακριβώς βρίσκονται οικονομικά και ποια πρώτα βήματα είναι έτοιμοι να κάνουν. Για παράδειγμα:

 

-Ελαχιστοποίηση δαπανών.

 

-Δημιουργία περισσότερων εσόδων μέσω επενδύσεων.

 

-Δημιουργία πλούτου και διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου κάποιου με αξιόπιστα περιουσιακά στοιχεία, όπως ο χρυσός και το ασήμι.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →