3 τρόποι με τους οποίους η εξοικονόμηση χρυσού μπορεί να ωφελήσει τα παιδιά και την οικογένειά σας

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Εάν είστε γονιός, πιθανότατα θέλετε να βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να προετοιμάσετε τα παιδιά σας για οικονομική επιτυχία. Δείτε πώς οι αποταμιεύσεις σας σε χρυσό θα σας βοηθήσουν να αρχίσετε να χτίζετε τον πλούτο της ζωής τους.

Ως ενδιαφερόμενος ή επίδοξος γονέας, θέλετε να δώσετε στα παιδιά σας κάθε ευκαιρία στη ζωή και να εξασφαλίσετε το οικονομικό τους μέλλον.

Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να τους δώσουμε οικονομική εκπαίδευση και να αρχίσουν να χτίζουν τον πλούτο τους στο αρχικό στάδιο της ζωής τους.

Υπάρχουν αρκετοί σημαντικοί λόγοι για τους οποίους ο χρυσός και τα πολύτιμα μέταλλα μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο σε αυτό το ταξίδι.

Ας δούμε γιατί.

Ο φυσικός χρυσός είναι μια επένδυση που διαρκεί για γενιές
Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του φυσικού χρυσού είναι το πόσο ανθεκτικός είναι, τόσο οικονομικά όσο και φυσικά.

  • Πρώτον, σε αντίθεση με ορισμένες άλλες μορφές επένδυσης όπως τα ακίνητα, ο χρυσός δεν χρειάζεται να διατηρηθεί και δεν θα χάσει την αξία του λόγω της φυσικής του κατάστασης. 
  • Δεύτερον, η ιστορία έχει δείξει ότι ο χρυσός μπορεί να αντέξει σημαντικά υψηλά και χαμηλά στην αγορά, και ακόμη και όταν η αξία του πέσει, πιθανότατα θα ανέβει ξανά κάποια στιγμή.


Η αξία του χρυσού δεν έχει μηδενιστεί ποτέ στην καταγεγραμμένη ιστορία, εν μέρει επειδή είναι ένα άφθαρτο και σπάνιο εμπόρευμα που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο. Ο χρυσός έχει επίσης μακρά ιστορία χρήσης ως νόμισμα: το πολύτιμο μέταλλο αναγνωρίστηκε ως τυπικό μέσο ανταλλαγής για το διεθνές εμπόριο ήδη από το 1500.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αποταμιεύσεις σας σε χρυσό μπορούν να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να επενδύσετε στο μέλλον των παιδιών και των εγγονιών σας, ώστε να μπορούν να μεταφερθούν από γενιά σε γενιά.

Ο χρυσός προστατεύει από τον πληθωρισμό
Ένα πράγμα που κάνει τις αποταμιεύσεις χρυσού μοναδικές, σε αντίθεση με τις τραπεζικές αποταμιεύσεις, είναι ότι το πολύτιμο μέταλλο είναι ανθεκτικό στην υποτίμηση του χαρτονομίσματος που προκαλείται από τον πληθωρισμό.

Με άλλα λόγια, ο χρυσός δεν χάνει την αξία του όπως το χαρτονόμισμα.

Αν κοιτάξουμε τα ιστορικά δεδομένα, ο χρυσός αναδεικνύεται ξεκάθαρος νικητής στη «μάχη» ενάντια στα νομίσματα fiat που έχουν χάσει περίπου το 80% της αξίας τους έναντι του χρυσού τα τελευταία 20 χρόνια.

Το παρακάτω γράφημα τα λέει σχεδόν όλα:

fiat vs gold
Η εξήγηση για αυτό είναι πολύ απλή: η απεριόριστη εκτύπωση χρημάτων υποτιμά τα νομίσματα, ενώ ο χρυσός δεν μπορεί να τυπωθεί ή να δημιουργηθεί από τον αέρα, γεγονός που του δίνει μια φυσική και εγγενή αξία.

Και επειδή ο χρυσός είναι φυσικό προϊόν (και σπάνιο και πολύτιμο), όταν ο πληθωρισμός αυξάνεται, η τιμή του γενικά τείνει να κάνει ό,τι κάνουν όλες οι τιμές των φυσικών προϊόντων σε περιόδους πληθωρισμού: ανεβαίνει.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εξοικονόμηση χρυσού για τα παιδιά σας μπορεί να τα βοηθήσει να ελαχιστοποιήσουν τυχόν απώλειες που μπορεί να προκύψουν εάν τα χαρτονομίσματα συνεχίσουν να χάνουν αξία.

Η αξία του χρυσού αναγνωρίζεται παγκοσμίως
Ένας άλλος πολύ επιτακτικός λόγος για να επενδύσετε σε χρυσό για τα παιδιά σας είναι ότι η αξία του αναγνωρίζεται σχεδόν σε κάθε χώρα του κόσμου.

Έτσι, σε περίπτωση που καταρρεύσει το νομισματικό μας σύστημα, μερικά χρυσά νομίσματα μπορεί να φανούν χρήσιμα.🙂

Δεν είναι ότι λέμε ότι το νομισματικό σύστημα θα καταρρεύσει σύντομα, αλλά καταλαβαίνετε, σωστά;

Ως περιουσιακό στοιχείο που αναγνωρίζεται παντού, ο χρυσός διαπραγματεύεται σχεδόν σε όλες τις χώρες και μπορεί να ανταλλάσσεται με χαρτονόμισμα παγκοσμίως.

Έτσι, για να συνοψίσουμε, η εξοικονόμηση σε χρυσό και πολύτιμα μέταλλα είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη διασφάλιση του οικονομικού μέλλοντος των παιδιών σας.

2 πράγματα που πρέπει να συζητήσετε με τα παιδιά σας αν αποφασίσετε να τους αγοράσετε χρυσό
Η εξοικονόμηση χρυσού για τα παιδιά σας θα τα βοηθήσει να εξασφαλίσουν το οικονομικό τους μέλλον, αλλά, προτού το κάνετε, υπάρχουν δύο σημαντικά πράγματα που πρέπει να τους πείτε:

  • Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τον χρυσό σας στο σπίτι, μην ξεχάσετε να τους πείτε πού τον φυλάτε. Γιατί, αν αποφασίσετε να το θάψετε στην αυλή σας, το πιθανότερο είναι ότι μπορεί να δυσκολευτούν να το βρουν. Ω, και μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε την επένδυσή σας σε χρυσό στη διαθήκη σας.
  • Πείτε τους ότι ο φυσικός χρυσός είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση και παρόλο που μπορούν να τον πουλήσουν ανά πάσα στιγμή, είναι σημαντικό να ακολουθήσουν την τιμή του και να επιλέξουν τη στιγμή με σύνεση.
  • Τέλος, υπάρχει μια γενική άποψη ότι ο χρυσός και τα σπάνια νομίσματα πρέπει να φυλάσσονται για τουλάχιστον πέντε χρόνια, οπότε υπενθυμίστε τους ότι αυτός ο χρυσός που αγοράζετε γι 'αυτούς είναι ένα ταμείο για το μέλλον τους. Και ίσως ακόμη και ένα ταμείο του μέλλοντος των δικών τους παιδιών.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →