Εξοικειωθείτε με τα νέα σχέδια των American Eagles του 2021

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

 

redesigning american eagle coins

 

Κατά τη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών παραγωγής, από τη δεκαετία του 1980 έως το 2010, τα ασημένια και χρυσά νομίσματα American Eagle από το νομισματοκοπείο των ΗΠΑ προσέφεραν σταθερότητα στους επενδυτές και τους συλλέκτες. Από το 1986, το αμερικανικό ασημένιο νόμισμα Eagle έχει συνδυάσει τη Liberty στην μία όψη με το εραλδικό αετό στο πίσω μέρος. Παρομοίως, το American Eagle Gold Coin συνέδεσε την Liberty του Augustus Saint-Gaudens στην πίσω όψη με μια οικογένεια αμερικανικών φαλακρών αετών στη φωλιά τους, στο πίσω μέρος. Μέτα το τέλος του 2021, αυτή η σχεδίαση δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη.


Στο πλαίσιο του εορτασμού της 35ης επετείου για τα δύο κύρια νομίσματα American Eagle bullion το 2021, το νομισματοκοπείο των Ηνωμένων Πολιτειών εισάγει νέα αντίστροφα σχέδια για πρώτη φορά στην ιστορία και των δύο νομισμάτων. Μετά από έναν εξαντλητικό καλλιτεχνικό διαγωνισμό που συμμετείχαν 34 και πλέον πιθανά σχέδια για κάθε νόμισμα, το US Mint επέλεξε τα νέα αντίστροφα σχέδια για κάθε ένα. Παρακάτω, μπορείτε να μάθετε τα πάντα για τα νέα αμερικανικά σχέδια και να μάθετε λίγα πράγματα για τους καλλιτέχνες του προγράμματος Artistic Infusion Emily Damstra και Jennie Norris, τους καλλιτέχνες πίσω από τα νέα σχέδια.

American Eagle Silver Reverse
Στο νέο αντίστροφο σχέδιο του American Eagle Silver Coin, το US Mint διαθέτει το σχεδιασμό ενός σκληρού φαλακρού αετού. Το νέο στοιχείο σχεδίασης αποτυπώνει τον φαλακρό αετό σκληρά εργαζόμενο, δημιουργώντας τη φωλιά του. Ο αετός εμφανίζεται με τα φτερά και τα πόδια του σε πλήρη έκταση. Τα φτερά επιβραδύνουν την κάθοδο του πουλιού προς τη φωλιά του, ενώ τα νύχια του σφίγγουν ένα μακρύ κλαδί ελιάς που πρόκειται να προστεθεί σύντομα στη φωλιά του. Ο αμερικανικός φαλακρός αετός φημίζεται για την κατασκευή της μεγαλύτερης φωλιάς από οποιοδήποτε πουλί της Βόρειας Αμερικής και είναι ένα από τα μεγαλύτερα οποιουδήποτε είδους πουλιών στον κόσμο. Οι επιγραφές στο νέο αντίστροφο πεδίο περιβάλλουν κυρίως το εξωτερικό χείλος και περιλαμβάνουν τις «UNITED STATES OF AMERICA» και «ONE DOLLAR - 1 OZ». Ακριβώς μέσα στο χείλος σχεδίασης πάνω από την επιγραφή του μεταλλικού περιεχομένου βρίσκεται η επιγραφή του "E Pluribus Unum."

Σχετικά με την Emily Damstra
Κάθε ένα από τα νέα σχέδια προέρχεται από ένα μέλος του προγράμματος καλλιτεχνικής έγχυσης στο νομισματοκοπείο των Ηνωμένων Πολιτειών. Το αμερικανικό σχέδιο Silver Eagle προέρχεται από την Emily Damstra, έναν εξαιρετικά ταλαντούχο καλλιτέχνη με M.F.A. στην επιστημονική απεικόνιση και με αποδεδειγμένη φήμη για το σχεδιασμό κερμάτων τόσο με το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Καναδά όσο και με το Νομισματοκοπείο των Ηνωμένων Πολιτειών. Κάτοικος της περιοχής των Μεγάλων Λιμνών, το πάθος της κα Damstra για την ύπαιθρο εμφανίζεται σε πολλά έργα τέχνης της. Ειδικεύεται σε ζωολογικά, βοτανικά, ανθρωπολογικά, οικολογικά και παλαιοντολογικά σχέδια. Όσον αφορά τα σχέδια νομισμάτων που επικεντρώνονται στην άγρια φύση της Βόρειας Αμερικής και τα αρπακτικά πουλιά ειδικότερα, σιγουρά δεν έχει έλλειψη εμπειρίας. Η κα Damstra συνέβαλε σε δύο από τις πιο επιτυχημένες ασημένιες συλλογές του Royal Canadian Mint την τελευταία δεκαετία. Σχεδίασε τις δύο τελευταίες αντίστροφες εικόνες στην Καναδική Σειρά Άγριας Ζωής, καθώς και τα τέσσερα πουλιά που περιλαμβάνονται στη Σειρά Birds of Prey.

American Eagle Gold Reverse
Για το αντίστροφο του American Eagle Gold Coin, οι επενδυτές και οι συλλέκτες θα βρουν την εικόνα ενός άγρυπνου αμερικανικού φαλακρού αετού. Ο σχεδιασμός προσφέρει μια από τις κοντινότερες εμφανίσεις του αμερικανικού αετού από οποιοδήποτε νόμισμα του νομισματοκοπείου των ΗΠΑ. Το κεφάλι του πουλιού εμφανίζεται σε ανάγλυφο αριστερού προφίλ με ρεαλιστικό σχεδιασμό που αποτυπώνει τις λεπτομέρειες του φτερού του, το έντονο βλέμμα της έντονης όρασης και το ισχυρό, γαντζωμένο ράμφος που χρησιμοποιεί για να σχίσει εύκολα στο θήραμά του. Όπως και με το αμερικανικό ασημένιο νόμισμα αετού, θα βρείτε τις ίδιες επιγραφές σε αυτό το Αμερικανικό χρυσό νόμισμα που είναι κοινές και στην αντίστροφη πλευρά, αλλά με μια νέα διάταξη για να μπορέσει να φιλοξενήσει και το νέο στοιχείο σχεδίασης. Οι επιγραφές περιλαμβάνουν "UNITED STATES OF AMERICA" και "50 DOLLARS - 1 OZ”. Κάτω από την επιγραφή του έθνους και πάνω από το κεφάλι του αετού, οι επιγραφές «E Pluribus Unum» και «In God We Trust» στοιβάζονται μαζί. Τα νομίσματα κλασματικής ουγγιάς θα έχουν την κατάλληλη ονομαστική αξία και βάρος που αναγράφεται στις επιγραφές τους.

Σχετικά με την Jennie Norris
Ένας άλλος καλλιτέχνης του Artistic Infusion Program, η Jennie Norris εργάζεται επί του παρόντος ως γραφίστας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στο Tucson. Μια γραφίστρια, εικονογράφος, και εξαιρετική καλλιτέχνης, η κα Norris είναι νέα στο AIP στο νομισματοκοπείο των ΗΠΑ και δεν έχει μέχρι στιγμής αναφερθεί σε παλαιότερα σχέδια. Ωστόσο, μπόρεσε να επικαλεστεί την εμπειρία της ως εθελοντής χειριστής αρπακτικών και εραστής των υπέροχων εξωτερικών χώρων στη δημιουργία του νέου αντίστροφου σχεδιασμού American Eagle Gold Coin. Το καλλιτεχνικό της υπόβαθρο περιλαμβάνει την ανάπτυξη και παραγωγή σχεδίων για χαρτικά και δώρα για μάρκες όπως Crayola, Hasbro,Sea World και Hershey, καθώς και προϊόντα που τοποθετούνται σε καταστήματα όπως τα Michael's, Target και Costco. Είναι παθιασμένη υποστηρικτής της διατήρησης της άγριας ζωής, της διάσωσης, της αποκατάστασης και του καταφυγίου.

Η αλλαγή το 2021
Το νομισματοκοπείο των Ηνωμένων Πολιτειών αλλάζει τα σχέδια στο πίσω μέρος αυτών των δύο εμβληματικών νομισμάτων το 2021 για να συμπέσει με την 35η επέτειο των ασημένιων και χρυσών νομισμάτων American Eagle. Σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, το νομισματοκοπείο και το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ χρειαζονταί ειδική εξουσιοδότηση για να κάνουν αλλαγές σε εθνικά νομίσματα πριν το πέρας 25 ετών. Δεδομένου ότι και τα δύο προγράμματα είναι πολύ πέρα από αυτό το σημείο πλέον, αποφασίστηκε να γίνει φέτος η προσαρμογή, για να μετακινηθούν τα αμερικανικά ασημένια και χρυσά νομίσματα Eagle σε μια νέα θέση προχωρώντας στον 21ο αιώνα στη δεκαετία του 2020.

Το αμερικανικό νομισματοκοπείο αναμένεται να έχει τα νέα αντίστροφα σχέδια στην παραγωγή και να διανεμηθούν σε εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους ήδη από τον Ιούλιο του 2021. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, οι πρώτες κυκλοφορίες του 2021 θα διαθέτουν τους υπάρχοντες συνδυασμούς σχεδιασμού. Οι εκδόσεις Proof and Burnished των American Eagles θα λάβουν τα νέα αντίστροφα σχέδια αργότερα, μέσα στο 2021.


Μόλις το US Mint έχει τα νέα σχέδια έτοιμα για αγοραστές, το xrisos.gr θα έχει και τα δύο κέρματα στη διάθεση των πελατών μας. Εν τω μεταξύ, μπορείτε ακόμα να επενδύσετε στους Αμερικανικούς αετούς του 2021 με τους υπάρχοντες, ιστορικούς συνδυασμούς σχεδιασμού για τελευταία φορά. Θυμηθείτε να μας ακολουθήσετε στο Facebook και να διαβάσετε τις εβδομαδιαίες αναρτήσεις ιστολογίου μας για να ενημερώνεστε για ότι αφορά τα πολύτιμα μέταλλα.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →