Τι είναι το Krugerrand;

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Το μοναδικό “μπρούτζινο” χρώμα του Krugerrand το καθιστά ένα από τα πιο διάσημα και εύκολα αναγνωρίσιμα χρυσά νομίσματα στην αγορά σήμερα. Είναι ένα από τα παλαιότερα νομίσματα χρυσού και ο σχεδιασμός του παραμένει ο ίδιος από την αρχή της ζωής του. Το 1980, ήταν μακράν η πιο δημοφιλής επιλογή επένδυσης στην αγορά χρυσού, αλλά αυτό άλλαξε όταν οι απαγορεύσεις του απαρχάιντ έπληξαν τη χώρα. Το 2012, το CoinWeek το ονόμασε ως το πιο δημοφιλές χρυσό νόμισμα επένδυσης στον κόσμο, αναφέροντας τις 48 εκατομμύρια ουγκιές Krugerrand Gold που πουλήθηκαν. Αυτό το μοναδικό και δημοφιλές νόμισμα αποτελεί ένα στήριγμα της παγκόσμιας αγοράς χρυσού για δεκαετίες.

            1oz kruggerand gold coin

Η Ιστορία του Κρούγκεραντ

 

Το διυλιστήριο Rand της Νότιας Αφρικής άρχισε να παράγει το Krugerrand το 1967. Το κράμα του νομίσματος δημιουργήθηκε με γνώμονα την ανθεκτικότητα. Το περιεχόμενο σε χρυσό είναι 22 καράτια και ο χαλκός προστέθηκε για να κάνει τα νομίσματα ανθεκτικά σε γρατζουνιές και ζημιές. Αυτό το κράμα, που ονομάζεται « χρυσό στέμμα», χρησιμοποιήθηκε ιστορικά για νομίσματα που σχεδιάστηκαν για βαριά κυκλοφορία. Το εμπρόσθιο μέρος είχε το πρόσωπο του γνωστού ιστορικού ηγέτη της Νότιας Αφρικής, Paul Kruger, ενώ το αντίθετο έδειχνε μια αντιλόπη σε κίνηση. Το νόμισμα πήρε το όνομά του από τον Kruger και το νόμισμα της Νοτίου Αφρικής, το rand.

 

Τα έθνη είχαν χτυπήσει χρυσά νομίσματα στο παρελθόν, αλλά δεν είχαν δημιουργηθεί κατά κύριο λόγο για το περιεχόμενό τους σε χρυσό. Εκείνη την εποχή, ο χρυσός ήταν κυρίως διαθέσιμος μόνο σε πολύ μεγαλύτερα τούβλα. Αυτό έκανε την επένδυση πιο δύσκολη και το Krugerrand που κόπηκε για χρήση σε καθημέρινο εμπόριο. ήταν ένας πιο προσιτός και ενδιαφέρων τρόπος να επενδύσεις με χαμηλότερο κόστος εισόδου και μεγαλύτερη ευκολία εκκαθάρισης.

 

Το Krugerrand επωφελήθηκε επίσης από την απαγόρευση χρυσού των ΗΠΑ. Οι πολίτες των ΗΠΑ δεν μπορούσαν να κατέχουν χρυσό εκτός από μερικές μικρές εξαιρέσεις για πολλές δεκαετίες. Το 1975, ο Gerald Ford κατάργησε το νόμο για τα αποθεματικά χρυσού και επέτρεψε στους Αμερικανούς να κατέχουν και να αγοράσουν ξανά χρυσό. Αυτό ενίσχυσε πολύ τη ζήτηση για χρόνια.

 

Τα Krugerrands εξακολουθούν να είναι δημοφιλή, αλλά η παραγωγή χρυσού της Νοτίου Αφρικής δεν έχει φτάσει στο ίδιο επίπεδο με την εποχή της πρώτης κοπής του νομίσματος. Η Νότια Αφρική είχε διατηρήσει τη συντριπτική πλειονότητα των αποθεμάτων χρυσού στον κόσμο γύρω στο 1967, αλλά η παραγωγή μειώθηκε καθώς η ζήτηση νομισμάτων επιβραδύνθηκε.

 

Το Krugerrand εξακολουθεί να είναι ένα δημοφιλές νόμισμα, αλλά ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλότερος από ό, τι ήταν στο παρελθόν. Υπάρχει όμως ένα χαμηλό ασφάλιστρο στο νόμισμα σε σύγκριση με πολλά άλλα, το οποίο το κάνει μια ελκυστική επενδυτική επιλογή.

 

Επένδυση σε νομίσματα χρυσού

 

Το Krugerrand είναι μόνο ένα από τα πολλά νομίσματα χρυσού στην αγορά, και παρόλο που μπορεί να ήταν το πρώτο νόμισμα χρυσού, δεν είναι πλέον το μόνο. Λίρες Αγγλίας, Eagles, Pandas, Maples και άλλα νομίσματα από άλλα κυρίαρχα έθνη έχουν κάνει την εισόδο τους στην αγορά.

 

Ανεξάρτητα από το χρυσό νόμισμα που ψάχνετε, το xrisos.gr μπορεί να βοηθήσει. Διαθέτουμε Krugerrands από διάφορα χρόνια και όλα τα βασικά χρυσά νομίσματα, καθώς και πολλά άλλα πολύτιμα μέταλλα σε διάφορες μορφές. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να αγοράσετε χρυσά νομίσματα όπως το Krugerrand.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →