Ο χρυσός ισορροπεί την Παρασκευή και είναι έτοιμος για εβδομαδιαία κέρδη.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ισορροπεί την Παρασκευή και είναι έτοιμος για εβδομαδιαία κέρδη. Η αποδυνάμωση του δολαρίου, παράλληλα με τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για τον υψηλό πληθωρισμό, και οι εντάσεις ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ουκρανία έδωσαν ώθηση στο ασφαλές καταφύγιο κίτρινο μέταλλο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού χάνουν 0,02% στα 1.805 $. Έφτασαν στο όριο των 1808 δολαρίων κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς το ασθενέστερο δολάριο και η μειωμένη διάθεση ανάληψης κινδύνου στις αγορές μετοχών βοήθησαν στην αντιμετώπιση της πίεσης από την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων. Ο χρυσός κερδίζει σχεδόν 0,9% την εβδομάδα μέχρι σήμερα.

Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντιστρόφως προς τον χρυσό, υποχώρησε την Παρασκευή και διαμορφώθηκε για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2020.

Η καταπολέμηση του πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητά της, είπαν στους νομοθέτες την Πέμπτη οι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας. Οι υποψήφιοι, Lisa Cook, Philip Jefferson και η Sarah Bloom Raskin, υπογράμμισαν την υποστήριξη για μια hawkish στροφή στη νομισματική πολιτική της Fed.

Πέραν του Ατλαντικού, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άφησε να εννοηθεί την Πέμπτη ότι θα μπορούσε να αντιστρέψει τη στάση της και να αυξήσει τα επιτόκια το 2022. Η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε το επιτόκιό της στο 0,5% καθώς εξέδωσε την πολιτική της απόφαση την ίδια ημέρα.

Στην Ασία-Ειρηνικό, η Τράπεζα της Ιαπωνίας πρόκειται να εκδώσει την πολιτική της απόφαση την επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε ότι είναι «πολύ νωρίς» για να πούμε εάν ο κόσμος αντιμετωπίζει μια περίοδο διαρκούς πληθωρισμού.

Εν τω μεταξύ, οι εντάσεις ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ουκρανία συνεχίζουν να κλιμακώνονται. Η Ρωσία έχει διατυπώσει διάφορες επιλογές ως δικαιολογία για να εισβάλει στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής χρήσης ενός προπαγανδιστικού βίντεο που δείχνει μια οργανωμένη επίθεση, σύμφωνα με τις Η.Π.Α.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει πτώση 0,02% στα 22,44 δολάρια, η πλατίνα σημειώνει πτώση 1,36% και το παλλάδιο χάνει 0,88% στα 2.326 $ ανά ουγκιά.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →