Το μοναδικό εργαλείο που χρειάζεστε για να εντοπίσετε την καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε χρυσό

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Υπάρχει ένα αγαπημένο εργαλείο που χρησιμοποιείται από τους επενδυτές για να βρουν την καλύτερη στιγμή για να αγοράσουν και να πουλήσουν χρυσό και μετοχές σε οποιαδήποτε δεδομένη χρονική στιγμή: η αναλογία Dow προς χρυσό.

Εάν είστε αρχάριος επενδυτής χρυσού, μπορεί να σκεφτείτε ότι μόνο μια μαγική κρυστάλλινη σφαίρα μπορεί να σας βοηθήσει να προβλέψετε την τιμή του χρυσού και να επιλέξετε την ιδανική στιγμή για αγορά.

Λοιπόν, αυτό είναι σχεδόν αλήθεια. Δεν υπάρχει στρατηγική που θα σας δώσει μια σαφή απάντηση, αλλά υπάρχει ένα εργαλείο που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να πάρετε μια καλά ενημερωμένη απόφαση. Ονομάζεται αναλογία Dow προς χρυσό.(Dow to gold ratio)

Η αναλογία χρησιμοποιείται από επενδυτές εδώ και πολλά χρόνια και δυνητικά έχει βοηθήσει πολλούς από αυτούς να αποφύγουν μερικά από τα μεγαλύτερα χρηματιστηριακά κραχ στην ιστορία, κυρίως ωθώντας τους, την κατάλληλη στιγμή, προς ασφαλή καταφύγια όπως ο φυσικός χρυσός.

Ας δούμε πώς λειτουργεί η αναλογία Dow προς χρυσό και πώς μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε πότε να αγοράσουμε χρυσό.

Τι είναι η αναλογία Dow προς χρυσό;


Εν ολίγοις, είναι ένα εργαλείο που παρακολουθεί τον Dow Jones σε χρυσό.

Απλώς για να σας υπενθυμίσουμε, ο Dow Jones (ή Dow Jones Industrial Average) είναι ένας δείκτης που παρακολουθεί την τιμή της μετοχής των 30 μεγαλύτερων εταιρειών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Apple, McDonald's, IBM, Coca-Cola κ.λπ.

Οι μετοχές του Dow Jones επιλέγονται από όλους τους κύριους τομείς της οικονομίας των ΗΠΑ, με εξαίρεση τους τομείς των μεταφορών και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Αυτό που δείχνει η αναλογία Dow προς χρυσό είναι πόσες ουγγιές χρυσού χρειάζεστε για να αγοράσετε τον Dow Jones στην τρέχουσα τιμή του (γνωστός και ως το ποσό που βλέπετε όταν πληκτρολογείτε "Dow Jones" στο Google).

Έτσι, εάν η αναλογία Dow προς χρυσό είναι στο 10, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε 10 ουγγιές χρυσού για να αγοράσετε το Dow.

Με άλλα λόγια:

Όταν η αναλογία είναι υψηλή, οι μετοχές είναι ακριβές και ο χρυσός υποτιμάται.
Όταν η αναλογία είναι χαμηλή, οι μετοχές είναι υποτιμημένες και ο χρυσός είναι ακριβός.
Το συμπέρασμα είναι ότι όσο αυξάνεται η αναλογία, τόσο περισσότερο μας λέει να πουλήσουμε μετοχές και να αγοράσουμε χρυσό.

Και όσο μειώνεται, τόσο περισσότερο μας λέει να πουλήσουμε χρυσό και να αγοράσουμε μετοχές.

Είναι τόσο απλό.

Πολλοί γνωστοί επενδυτές επιθυμούν να παρακολουθούν αυτήν την αναλογία για να καθορίσουν την καλή στιγμή για αγορά και πώληση, και ορισμένοι όπως ο Bill Bonner, ιδρυτής της Agora Financial και ο αναλυτής πολύτιμων μετάλλων Olav Dirkmaat, χρησιμοποιούν την αναλογία Dow προς χρυσό ως αναπόσπαστο μέρος των επενδυτικών τους στρατηγικών.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω την αναλογία Dow προς χρυσό;


Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι επενδυτές τόσο σε περιουσιακά στοιχεία χρυσού όσο και σε περιουσιακά στοιχεία του δείκτη Dow χρησιμοποιούν την αναλογία για να δουν εάν τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για αγορά (ή πώληση) και για να καθορίσουν την κατεύθυνση της κάθε αγοράς σε σχέση μεταξύ τους.

Αυτή είναι μια αναλογία που χρησιμοποιείται από επενδυτές για περισσότερα από 100 χρόνια, κυρίως ως χρήσιμη στρατηγική καθοδήγησης για επενδύσεις και όχι ως αυστηρός κανόνας.

Αλλά, για να σας δώσουμε ένα απλό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο δείκτης στην πράξη, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι κάνει ο Bill Bonner.

Βασικά, εστιάζει σε δύο αριθμούς, το 5 και το 15, ως σημεία αναφοράς του. Σε γενικές γραμμές, ορίστε τι αποφάσισε:

Όταν η αναλογία πάει πάνω από 15, θα πουλήσω μετοχές και θα αγοράσω χρυσό.
Όταν η αναλογία πάει κάτω από το 5, θα πουλήσω χρυσό και θα αγοράσω μετοχές.

Εάν η αναλογία ξεπερνά το 15: χρειάζονται 15 ουγγιές χρυσού για να αγοραστεί ο Dow. Ο χρυσός θεωρείται υποτιμημένος (φθηνός) σε σύγκριση με τον δείκτη Dow Jones.
Εάν η αναλογία πέσει κάτω από το 5: αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται μόλις 5 ουγγιές χρυσού για να αγοραστεί ο Dow. Οι μετοχές είναι υποτιμημένες σε σχέση με τον χρυσό.
Τώρα που έχετε κατανοήσει πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η αναλογία, μπορείτε να αποφασίσετε για τα δικά σας σημεία αναφοράς που θα ακολουθήσετε.

Για να σας δώσουμε μερικές ακόμη υποδείξεις, ας ρίξουμε επίσης μια γρήγορη ματιά στο πώς έχει λειτουργήσει στην ιστορία.

Πώς λειτούργησε η αναλογία Dow προς χρυσό στην ιστορία;


Γενικά, η αναλογία Dow προς χρυσό έχει βιώσει δεκαετίες και ισχυρές τάσεις που εκτρέπονται μόνο όταν αντιμετωπίζονται δραστικές μακροοικονομικές αλλαγές.

Το ιστορικό διάγραμμα αναλογίας Dow jones προς χρυσό παρακάτω ενσωματώνει τέλεια αυτές τις τάσεις:

DOW TO GOLD RATIO


Όπως μπορούμε να δούμε, μετά από μια κορύφωση το 2000, η ​​αναλογία Dow προς χρυσό ακολούθησε μια σταθερή πτωτική τάση μέχρι το 2012, όπου γνώρισε μια ανάκαμψη που εξακολουθεί να συμβαίνει σήμερα.

Πώς θα έμοιαζε λοιπόν η στρατηγική αγορών σας αν είχατε εφαρμόσει τις συμβουλές του Bill Bonner από τη δεκαετία του 1920;

Λοιπόν, τα τελευταία 100 χρόνια, θα είχατε κάνει τουλάχιστον έξι συναλλαγές.

Εδώ είναι ακριβώς πότε η στρατηγική του Bill Bonner θα σας υποδείκνυε να αγοράσετε και να πουλήσετε χρυσό:

bonner STRATEGY

Σύμφωνα με τη στρατηγική, οι κόκκινες κουκκίδες σηματοδοτούν τις περιόδους που πρέπει να αγοράσετε χρυσό και να πουλήσετε μετοχές, ενώ οι πράσινες κουκκίδες είναι όταν πρέπει να πουλήσετε χρυσό και να αγοράσετε μετοχές.

Για παράδειγμα, βλέπουμε ότι, από τον Ιούλιο του 1996 έως τον Δεκέμβριο του 2020, η αναλογία Dow/χρυσού ξεπέρασε το 15, πράγμα που σημαίνει ότι ο χρυσός ήταν υποτιμημένος σε σύγκριση με τις μετοχές. Αυτό δυνητικά προσέφερε μια καλή είσοδο-σημείο για όσους ήθελαν να αγοράσουν. Εκείνη την εποχή, η τιμή του χρυσού ήταν στα 382 δολάρια η ουγγιά.

Και αν είχατε αγοράσει χρυσό και πουλούσατε μετοχές εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή, η ιστορία δείχνει ότι θα είχατε δύο σημαντικά οφέλη:

Αποφυγή της έκρηξης από την κρίση dot-com του 2000 και το κραχ του χρηματιστηρίου του 2008.
Έχοντας αποκτήσει χρυσό λίγο πριν από την ανοδική του πορεία που διήρκεσε από το 1999 έως το 2011. Σε αυτήν την περίοδο, η τιμή του χρυσού αυξήθηκε από 363 δολάρια σε περίπου 1.825 δολάρια ανά ουγγιά, αυξανόμενη κατά 425% σε 145 μήνες.
Ποια ήταν την άλλη φορά που η αναλογία Dow/χρυσού έφτασε πάνω από το 15;

Λοιπόν, μπορεί να έχετε ακούσει για το 1929, τη χρονιά του περιβόητου κραχ της Wall Street, που μέχρι σήμερα παραμένει η χειρότερη χρηματιστηριακή κρίση στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η αγορά 1 ουγγιάς χρυσού τότε θα σας κόστιζε 20,63 $ ενώ η πώληση των μετοχών σας ήταν πιθανό να σας είχε κρατήσει μακριά από προβλήματα.

Συνήθως, τα κραχ του χρηματιστηρίου συμβαίνουν γρήγορα και πολλές από τις μεγαλύτερες κρίσεις της αγοράς είχαν μακροχρόνιες επιπτώσεις στους επενδυτές και τον πλούτο τους, ιδιαίτερα για εκείνους που δεν ήταν προετοιμασμένοι.

Επομένως, μπορείτε να δείτε πώς η χρήση των κατάλληλων επενδυτικών εργαλείων, σε αυτήν την περίπτωση της αναλογίας Dow προς χρυσό, μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για τις κινήσεις της αγοράς, να αποφύγετε ορισμένες πιθανές οικονομικές απώλειες και γενικά να καθοδηγήσετε την απόφασή σας για το πότε θα αγοράσετε χρυσό.

Πού βρίσκεται σήμερα η αναλογία Dow προς χρυσό;


Ας πάμε κατευθείαν στο θέμα: η αναλογία ανεβαίνει.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με εκείνους που χρησιμοποιούν την αναλογία, ότι μπορεί να υπάρχει λόγος να είμαστε ανοδικοί έναντι του χρυσού.

Εδώ είναι το γράφημα:

dow_2021

Όπως μπορείτε να δείτε, τον Νοέμβριο του 2021, η αναλογία Dow προς χρυσό ξεπέρασε το 15, φτάνοντας μέχρι και το 19,42.

Αυτό είναι κοντά στα επίπεδα που βιώθηκαν το 1929 και τοποθετεί τον χρυσό σε εξαιρετικά υποτιμημένη περιοχή σύμφωνα με την άποψη του Bill Bonner για την αναλογία Dow προς χρυσό.

Λοιπόν, σκοπεύετε να ακολουθήσετε την αναλογία και να ξεφορτωθείτε μερικές από τις μετοχές σας και να αποκτήσετε φυσικό χρυσό;


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →