Τι θα φέρει για το χρυσό το 2021;

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού χάνουν το μομεντούμ τους καθώς οι επενδυτές στρέφονται στο ρίσκο. Το πολύτιμο μέταλλο είναι πάνω σχεδόν 22% από την αρχή του έτους, αλλά βρίσκεται υπό πίεση πώλησης τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι traders βιάζονται να κλείσουν τα κέρδη τους καθώς το 2020 τελειώνει. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 2020 έφερε δόξα και πλούτη στους εμπόρους χρυσού, καθώς η τιμή του χρυσού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των 2.075 δολαρίων τον Αύγουστο.

Ωστόσο, από τότε που η τιμή ανέβηκε, η κυρίαρχη τάση για την τιμή του χρυσού έχει γυρίσει προς τα κάτω και στις αρχές αυτού του μήνα, η τιμή του χρυσού έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο που είχε να δεί από τον Ιούλιο. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη συνάντηση της FED, ήταν σαφές ότι είναι πιο αισιόδοξη για την οικονομική ανάκαμψη και αναβαθμίσαν την πρόβλεψη ανάπτυξης για την οικονομία των ΗΠΑ. Αυτό είναι κάτι που πιθανότατα θα αλλάξει τη στάση της και θα μπορούσε να αρχίσει να προετοιμάζει την αγορά για την αποκλίση από το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων. Εάν οι αγορές εκλάβουν τη στάση της Fed ως τρομακτική, είναι πιθανό αυτό να ξυπνήσει το δολλάριο, κάτι που θα ήταν αρνητικό για την τιμή του χρυσού.

Η απάντηση για την συνέχεια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι θα γίνει με τον περιορισμό του κοροναϊού και οποιασδήποτε άλλης μελλοντικής παραλλαγής του. Εάν ο κόσμος επιτύχει σε αυτό , είναι πολύ πιθανό οι επενδυτές να προτιμήσουν πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, κάτι που δεν θα λειτουργήσει καλά για την τιμή του χρυσού. Ωστόσο, εάν η κατάσταση του κοροναϊού δεν τεθεί υπό έλεγχο, οι επενδυτές θα αναζητήσουν καταφύγιο στα πολύτιμα μέταλλα και άλλα περιουσιακά στοιχεία ασφαλούς καταφυγίου και οι τιμές του χρυσού πιθανότατα θα αυξηθούν.

Η χρηματιστηριακή αγορά και η πραγματική υγεία των επιχειρήσεων είναι εντελώς εκτός συγχρονισμού. Αυτό συμβαίνει επειδή το χρηματιστήριο των ΗΠΑ εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στο υψηλό ρεκόρ του, ενώ οι επιχειρήσεις από την άλλη μερία αναγκάζονται να κλείνουν και να βιώνουν εφιαλτικές καταστάσεις. Οι αγωνιζόμενες επιχειρήσεις είναι πιθανό να οδηγηθούν σε χρεοκοπία και έτσι υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για ένα σοκ της παγκόσμιας οικονομίας. Ένα τέτοιο γεγονός θα μπορούσε να σπρώξει την τιμή του χρυσού υψηλότερα.

Η ουσία είναι ότι η πορεία της τιμής του χρυσού το 2021 εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση του κοροναϊού. Εάν η κατάσταση συνεχίσει να βελτιώνεται κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, οι επενδυτές θα προτιμήσουν τα πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, και αυτό σημαίνει ισώς χαμηλότερες τιμές χρυσού για το υπόλοιπο του έτους, αλλά σε κάθε περίπτωση μακροπρόθεμα τα πολύτιμα μέταλλα θα λάμψουν και πάλι.

Η κατοχή ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος τόσο για την ανάπτυξη όσο και για τη διατήρηση του πλούτου σας. Τα πολύτιμα μέταλλα προσφέρουν μοναδική πληθωριστική προστασία - έχουν εγγενή αξία, δεν φέρουν πιστωτικό κίνδυνο και δεν μπορούν να διογκωθούν. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να εκτυπώσετε περισσότερα από αυτά. Λόγω της απειλής του πληθωρισμού, που συμβαδίζει με τα πλέον απρόσμενα μέτρα νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των υπόλοιπων Κεντρικών Τραπεζών, είναι σημαντικό για τους μικρούς επενδυτές να αγοράζουν φυσικά πολύτιμα μέταλλα με σκοπό τη διαφοροποίηση του κινδύνου των δικών τους επενδυτικών χαρτοφυλακίων.Τα τρισεκατομμύρια δολάρια, ευρώ, γεν, κ.λπ. που έχουν δημιουργηθεί ως απάντηση στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση (QE1, QE2, QE3, κ.λπ.) απλώς βοήθησαν στη στήριξη των λιγότερο ποιοτικών εταιρικών ισολογισμών, τα ομόλογα, τα ίδια κεφάλαια και διάφορες αγορές ακινήτων. 

Δεν χρειάζεται να είστε ο Bill Gates ή ο Bezos της Amazon για να σώσετε τα κεφάλαια σας, όσα και αν αυτά είναι. Προστατεύστε την περιουσία σας από την τρέλα της νομισματικής χαλάρωσης και των μηδενικών επιτοκίων και το χάος που προβλέπεται να έρθει απο τη συνέχεια αυτών των "τρελών" οικονομικών πολιτικών.

Μην διστάσετε να επικοινώνησετε μαζί μας στο τηλέφωνο 211989717 ή στο email info@xrisos.gr για να σας βοηθήσουμε να χτίσετε σε βάθος χρόνου, ένα ισοροπήμενο χαρτοφυλάκιο πολύτιμων μετάλλων με σωστή αναλογία τύπου μετάλλων και τιμών κτήσης αυτών. Εδώ και πολλά χρόνια, είμαστε και εμείς πάνω από όλα παθιασμένοι επενδυτές πολύτιμων μετάλλων, οπότε καταλαβαίνουμε κάθε ανάγκη και ανησυχία σας, και θα θέλαμε να γίνουμε ο προσωπικός σύμβουλος-συνεργάτης σας στο υπέροχο ταξίδι που ξεκινάτε.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →