Τι μπορούμε να μάθουμε από την αναλογία του χρυσού προς τον S&P500 ;

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Η αναλογία του χρυσού προς τον S&P500 είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που χρησιμοποιούν οι επενδυτές χρυσού για να γνωρίζουν πότε να πουλήσουν ή να αγοράσουν φυσικό χρυσό.

Προς το παρόν, φαίνεται ότι ο λόγος γίνεται ανοδικός για το κίτρινο μέταλλο.

Ας δούμε γιατί.

Πρώτον, πώς λειτουργεί η αναλογία S&P 500 προς τον χρυσό;

Με απλά λόγια, όσο χαμηλότερη είναι η αναλογία, τόσο πιο ακριβός είναι ο χρυσός σε σχέση με τον Δείκτη S&P 500, και όσο υψηλότερη είναι η αναλογία, τόσο πιο φθηνός είναι ο χρυσός σε σχέση με τον Δείκτη S&P 500.

Με άλλα λόγια, μια χαμηλή αναλογία τείνει να δείχνει ότι ο χρυσός είναι υπερτιμημένος σε σύγκριση με τα αποθέματα, ενώ ένας υψηλός λόγος δείχνει ότι ο χρυσός είναι μάλλον υποτιμημένος σε σύγκριση με τα αποθέματα.

Η αναλογία S&P 500 προς χρυσό είναι, κατά κάποιον τρόπο, ένα πολύ χρήσιμο θερμόμετρο για τη μέτρηση του αισθήματος των επενδυτών σχετικά με τις μετοχές και τον χρυσό.

Και τι μας λέει σήμερα;

Όπως μπορούμε να δούμε από το παρακάτω διάγραμμα, ο λόγος πλησιάζει την κορυφή του 2018. Και αν ξεπεράσει αυτό το επίπεδο, θα είναι στο υψηλότερο επίπεδο μετά από 15 χρόνια.

  sp-500-index

 
Τι σημαίνει αυτό ακριβώς;

Λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι το συναίσθημα των επενδυτών ότι ο χρυσός είναι υποτιμημένος (ή ότι οι μετοχές είναι υπερτιμημένες) αυξάνεται.

Για παράδειγμα, τον Σεπτέμβριο του 2011, περίπου 20,73 g φυσικού χρυσού ήταν αρκετό για να αγοράσει μια μετοχή S&P 500. Στις αρχές Ιουλίου, ωστόσο, είχε φτάσει τα 77,76 g περίπου για μία μετοχή.

Δεν είναι ένας ενδιαφέρων τρόπος να μάθετε ότι ο φυσικός χρυσός είναι υποτιμημένος αυτή τη στιγμή;

Στο επόμενο άρθρο του Focus, θα ολοκληρώσουμε αυτήν την ανεπίσημη σειρά με την ανοδική δυναμική του χρυσού, ρίχνοντας μια ματιά σε μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες επενδυτικές στρατηγικές: τη στρατηγική DCA.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →