Ο ρόλος του χρυσού και του αργύρου στην ερχόμενη κρίση χρέους - Θα επιβιώσουν το Δολάριο και το Ευρώ;

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Το 1976 όταν ο Τζίμι Κάρτερ εξελέγη πρόεδρος, το εθνικό χρέος των ΗΠΑ ήταν 628 δισεκατομμύρια δολάρια. Δισεκατομμύρια και όχι τρισ... λάβετε υπόψη σας. Πέντε χρόνια αργότερα, στις 22 Οκτωβρίου 1981, κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Προέδρου Ρέιγκαν, το εθνικό χρέος των ΗΠΑ είχε ξεπεράσει το ορόσημο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για πρώτη φορά στην ιστορία.


Όπως δείχνει το παρακάτω διάγραμμα, 37 χρόνια και 5 πρόεδροι αργότερα (Τζορτζ Χ. Μπους, Κλίντον, Τζορτζ Μπους, Ομπάμα, Τραμπ), το εθνικό χρέος των ΗΠΑ έχει πολλαπλασιαστεί πάνω από 28 φορές, φθάνοντας σήμερα σε πάνω από 28 τρισεκατομμύρια δολάρια.


usa debt chart


Σκεφτείτε το για ένα λεπτό. Κάθε δευτερόλεπτο το εθνικό χρέος των ΗΠΑ αυξάνεται κατά 52.000 δολάρια, κάτι που υπερβαίνει τα κέρδη ενός μέσου Αμερικανού σε ένα ολόκληρο έτος. Κατά τη διάρκεια των 30 δευτερολέπτων, από τότε που αρχίσατε να διαβάζετε αυτό το άρθρο, το εθνικό χρέος των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά πάνω από 1,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το πιο ανησυχητικό γεγονός είναι ότι ο καθένας από αυτούς τους 5 προέδρους έκανε εκστρατείες υπόσχόμενος να μειώσει τις δαπάνες και το εθνικό χρέος, και όμως, εδώ είμαστε με ένα εντυπωσιακό χρέος 28 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς τέλος. Αυτήν την εβδομάδα ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναμένεται να υπογράψει ένα ακόμη πακέτο τόνωσης, το οποίο πέρασε από το δημοκρατικό κοινοβούλιο και τη γερουσία αξίας 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα μεταφέρει το εθνικό χρέος της χώρας στα 30 τρισεκατομμύρια δολάρια σχεδόν από μια μέρα στην άλλη.

Κατά τα πρώτα 3 χρόνια της προεδρίας του Τραμπ, πριν ξεκινήσει η πανδημία Covid-19 που είχε ως αποτέλεσμα μαζικές δαπάνες, το εθνικό χρέος είχε ήδη αυξηθεί κατά 3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Στη συνέχεια, καθώς η πανδημία έπληξε το έθνος, οι τεράστιες δαπάνες τόνωσης αυξήθηκαν κατά άλλα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια, ανεβάζοντας το χρέος στο σημείο που είναι τώρα στα 28 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Και αυτό δεν είναι το χειρότερο. Αυτό που πολλοί ξεχνούν είναι ότι το χρέος των ΗΠΑ αυξάνεται με ταχύτητα στρέβλωσης, ενώ τα επιτόκια βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Σε κάποιο σημείο η FED θα έπρεπε να ομαλοποιήσει τα επιτόκια, και όταν τελικά το κάνει, το χρέος θα γίνει δυσβάσταχτο.

Το καθεστώς του δολαρίου των ΗΠΑ ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα δεν υπήρξε ποτέ περισότερρο σε αμφιβολία από την ίδρυσή του, από ό, τι σήμερα, καθώς όλο και περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να αμφισβητούν τη βιωσιμότητά του τα τελευταία χρόνια.

Το ερώτημα λοιπόν είναι αν θα επιβιώσει το δολάριο από την επόμενη κρίση χρέους; Αυτό δεν είναι πλέον θέμα «εάν» αλλά «πότε» ;! Έχουμε περάσει από καιρό το «αν», αφού το εθνικό χρέος των ΗΠΑ ξεπέρασε το ΑΕΠ! Τώρα το μόνο που πρέπει να ανησυχούμε είναι το «πότε» και ποιο ρόλο θα παίξουν ο χρυσός και το ασήμι καθώς πλησιάζουμε αυτό το αναπόφευκτο αποτέλεσμα !

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε τι σημαίνει λόγος χρέους προς ΑΕΠ, επιτρέψτε μας να το απλοποιήσουμε για εσάς. Φανταστείτε να κερδίζετε 3000 € το μήνα σε εισόδημα και να πληρώνετε 4000 € μηνιαίως σε δάνεια, ενοίκιο, τρόφιμα, φυσικό αέριο ή πετρέλαιο, και στα υπόλοιπα έξοδα. Έτσι, για να συνεχίσετε να πληρώνετε τους λογαριασμούς σας, αρχίζετε να δανείζεστε από τις πιστωτικές σας κάρτες 1000 € το μήνα. Αυτό συνεχίζεται από μήνα σε μήνα, έως ότου κάποια στιγμή το χρέος σας θα ξεπέρασει το ετήσιο εισόδημά σας.

Κερδίζετε 36.000 € ετησίως, αλλά το χρέος σας ξεπερνά τα 100.000 € χωρίς τέλος, καθώς συνεχίζετε να ζείτε πέρα από τα όρια σας και συνεχίζετε να ζητάτε από τις εταιρείες πιστωτικών καρτών να αυξήσουν το πιστωτικό σας όριο. Στη συνέχεια, σε κάποιο σημείο, οι εταιρείες πιστωτικών καρτών εξετάζουν τις ανεύθυνες δαπάνες και το εντυπωσιακό χρέος σας και αποφασίζουν να σας κόψουν από τυχόν πρόσθετες δαπάνες. Τώρα η μόνη επιλογή σας είναι η πτώχευση.

Εκεί κατευθύνεται η Αμερική αλλά και η Ευρώπη σήμερα. Ο δείκτης χρέους προς το ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών ανέρχεται σήμερα στο 120%, ενώ σε χώρες της ΕΕ όπως η δικιά μας, ξεπερνάει και το 200 %. Είναι θέμα χρόνου πριν όσοι δανείζουν, αποφασίσουν να μην δανείζουν πλέον χρήματα. Εκείνη την ημέρα, το δολάριο, το ευρώ και όλα τα fiat currencies θα καταρρεύσουν κυριολεκτικά και τότε θα είμαστε επίσημα σε μια κρίση όπως ποτέ στην ιστορία μας!

Δεν χρειάζεται να κοιτάξετε παρά από τη Γερμανία του 1940 ή τη σημερινή Βενεζουέλα για να δείτε τι συμβαίνει όταν καταρρέει ένα νόμισμα. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, οι μόνοι που επέζησαν από την κρίση, ήταν και αυτοί που είδαν την επερχόμενη κρίση πριν φτάσει και προετοιμάστηκαν μετατρέποντας τα σκληρά κερδισμένα χρήματά τους σε πολύτιμα μέταλλα. Πράγματι, ο χρυσός και το ασήμι έχουν ξεπεράσει κάθε νόμισμα που είναι γνωστό στον άνθρωπο και κάθε νόμισμα που είναι γνωστό στον άνθρωπο έχει καταρρεύσει κάποια στιγμή λόγω ανεύθυνων κυβερνητικών ηγετών. Αυτό είναι γεγονός που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Στο τέλος θα σας αφήσουμε με μια τελευταία σκέψη. Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτήν την ερώτηση: εμπιστεύεστε τους πολιτικούς αρκετά για να στοιχηματίσετε ολόκληρη την εξοικονόμηση της ζωής σας στο ότι θα κάνουν το σωστό και θα σταματήσουν την επερχόμενη κρίση του δολαρίου και των άλλων νομισμάτων; Εάν η απάντησή σας είναι όχι, τότε μπορεί να θέλετε να προετοιμαστείτε από αυτήν την αναπόφευκτη κρίση χρέους και την κατάρρευση των fiat νομισμάτων μετατρέποντας τα σκληρά κερδισμένα χρήματά σας σε χρυσό και ασήμι, τα πιο αξιόπιστα, δοκιμασμένα στο χρόνο σκληρά νομίσματα που είναι γνωστά στον άνθρωπο, πριν είναι πολύ αργά.

Με κάθε μέρα που περνάει, πλησιάζουμε πιό κοντά σε αυτήν την κρίση. Μπορείτε να καθίσετε και να την αφήσετε να καταστρέψει τη ζωής σας και το βιοτικό σας επίπεδο καθώς τα μηχανήματα εκτύπωσης πλημμυρίζουν τον κόσμο με δολάρια, ευρώ, γεν και άλλα χάρτινα λεφτά!!!


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →