Δύο γραφήματα, ένα μήνυμα: Φορτώστε ασήμι!!

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ένας ιδανικός τρόπος για να επενδύσετε είναι να προσδιορίσετε ένα περιουσιακό στοιχείο που είναι τόσο υποτιμημένο όσο και έτοιμο να αυξηθεί. Εάν ένας επενδυτής μπορεί να βρει μια ευκαιρία που πληροί αυτά τα δύο κριτήρια, μπορεί να θέσει τις πιθανότητες σε μεγάλο βαθμό υπέρ του.

Λοιπόν, αυτό μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που έχουμε τώρα με το ασήμι. Δείτε παρακάτω ...

Κριτήριο 1: Σε σχέση με άλλα περιουσιακά στοιχεία, το ασήμι είναι πολύ υποτιμημένο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το δείξουμε αυτό, αλλά εδώ είναι ένας ακόμα, βλέποντας την πρόσφατη πτώση των χρηματιστηρίων.

Οι S&P 500, Dow και Nasdaq συνέχισαν να κάνουν νέα υψηλά όλων των εποχών τον τελευταίο χρόνο. Τελικά είχαν μια διόρθωση, οπότε αναρωτηθήκαμε πόσο μακριά ήταν από τα υψηλά όλων των εποχών σε σύγκριση με το ασήμι.

Αυτό το γράφημα δείχνει το ποσοστό διαφοράς κάθε στοιχείου, κάτω από το υψηλό όλων των εποχών (από την Παρασκευή 21 Μαΐου).

silver vs wall street

 

Παρά τη διόρθωση στη γενική χρηματιστηριακή αγορά, το ασήμι είναι το πιο ψηλό από όλους τους κύριους δείκτες. Είναι σχεδόν 44% κάτω από το υψηλό όλων των εποχών, ενώ οι χρηματιστηριακές αγορές αιωρούνται ακόμη κοντά στη δική τους. Ο χρυσός απέχει μόλις 9,1% από την κορυφή του.

Θα προτιμούσατε να αγοράσετε μια επένδυση που αιωρείται κοντά σε υψηλά επίπεδα όλων των εποχών ή μια σχεδόν στη μισή από αυτήν; Είναι σαφές ότι η καλύτερη τιμή τώρα είναι του αργυρού.

Κριτήριο 2: Ο χρόνος αγοράς μιας επένδυσης είναι ένα ατέρμονο δίλημμα, γιατί ποτέ δεν γνωρίζετε με βεβαιότητα τι θα κάνει η τιμή βραχυπρόθεσμα.

Τι γίνεται όμως αν είχατε δεδομένα που κάλυπταν 53 χρόνια και έδειχνε μια συγκεκριμένη τάση για τη συμπεριφορά των τιμών, σε μια συγκεκριμένη εποχή του χρόνου; Δεν θα υπήρχαν ακόμη εγγυήσεις, αλλά θα μπορούσε ενδεχομένως να σας δώσει κάποιο πλεονέκτημα.

Αυτό έχουμε με το ασήμι…

Έχουμε ξανά δείξει αυτό το γράφημα στο παρελθόν, αλλά το χρονοδιάγραμμα αυτή τη στιγμή είναι συναρπαστικό.

Δείχνει το μέσο ημερήσιο κέρδος και ζημία του αργύρου τα τελευταία 53 χρόνια. Δείτε τι τείνει να συμβεί στην τιμή τον Ιούνιο.

silver prices


Από τώρα έως τις αρχές Ιουλίου, η τιμή του αργύρου έχει έντονη εποχική τάση πτώσης. Έαν το μοτίβο επαναλήφθει, οι μέσες τιμές θα είναι στα χαμηλότερα επίπεδα για το υπόλοιπο του έτους και ένα εξαιρετικό σημείο αγοράς για μακροπρόθεσμες συμμετοχές.

Μπορείτε να δείτε τι τείνει να κάνει η τιμή μετά τον Ιούλιο. Είναι πράγματι «έτοιμο να ανέβει». από τότε μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, να είναι η ισχυρότερη εποχή του χρόνου.

Για όσους από εσάς έχετε νοοτροπία «συσσώρευσης», αυτό μπορεί να είναι μιά πολύτιμή πληροφορία.

Φυσικά δεν υπάρχει εγγύηση ότι οι εποχιακές τάσεις θα επαναλήφθουν. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την τιμή του αργύρου βραχυπρόθεσμα.

Αλλά αυτά τα δεδομένα μας λένε ένα πράγμα:

Προσέξτε για μια πιθανή μείωση της τιμής του αργύρου. Δημιουργήστε μετρητά για να το εκμεταλλευτείτε εάν έρθει η ευκαιρία.

Ό, τι κι αν κάνετε, ελπίζουμε να είστε έτοιμοι για την επόμενη βουτιά, όποτε μπορεί αυτή να φτάσει.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →