Βοήθησε τελικά η Fed το χρυσό να αναπηδήσει από τα χαμηλά;

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ελπίζουμε να μην είστε πολύ γεμάτοι από τις ειδήσεις που σχετίζονται με τη Fed, επειδή δεν μπορούμε παρά να μην αντιδράσουμε στα τελευταία σχόλιά τους.

 

Ας δούμε:

 

Όπως γνωρίζετε, η αδιάκοπη αύξηση των αποδόσεων των δεκαετών ομολόγων του Αμερικάνικου δημοσίου ασκεί πίεση στον χρυσό κατά τους πρώτους μήνες του 2021.

 

Λοιπόν, την Τετάρτη, η Fed είχε άλλη μια συνάντηση και βγήκε από αυτήν ακόμα πιο dovish από πριν.

 

Χωρίς έκπληξη, ο Πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, ανακοίνωσε ότι θα αφήσει τα επιτόκια ως έχουν και θα συνεχίσει να στοιχηματίζει ότι ο πληθωρισμός δεν πρόκειται να επιταχυνθεί.

 

Με το να κλείνουμε τα μάτια στους αυξανόμενους φόβους της αγοράς για υψηλότερο και διαρκή πληθωρισμό, η Fed αποφάσισε να επιτρέψει στην οικονομία να τρέξει στα κόκκινα. Αυτό θα μπορούσε να έχει ενισχύσει τις προοπτικές για υψηλότερο πληθωρισμό, κάνοντας μια ανάκαμψη του χρυσού να εμφανίζεται όλο και πιο πιθανή.

30 day gold chart

 

Καθώς οι αγορές βλέπουν το χρυσό να πλησιάζει τα 1.765 δολάρια ανά ουγκιά, και με πολλούς αναλυτές να αναρωτιούνται αν ο χρυσός χτύπησε πάτο τις τελευταίες εβδομάδες, η τελευταία αμετάβλητη θέση της Fed μπορεί να αποδειχθεί ακριβώς αυτό που περιμένει ο χρυσός ...

 

 

Γιατί, ξέρετε τι συνήθως έρχεται μετά το χτύπημα του πάτου;


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →