Από τη Ρωσία με αγάπη....

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Για πρώτη φορά στην ιστορία, η Ρωσική κεντρική τράπεζα κατέχει πλέον περισσότερο χρυσό από δολάρια ΗΠΑ στο θησαυροφυλάκιο της. Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω διάγραμμα, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας συσσωρεύει σιγά-σιγά το κίτρινο πολύτιμο μέταλλο που έχει πλέον ξεπεράσει τα αντίστοιχα αποθεματά της σε δολάρια ΗΠΑ.

russia's gold

 

 

Σήμερα, περίπου το 60% όλων των ξένων τραπεζικών αποθεμάτων είναι σε δολάρια ΗΠΑ και περίπου το 40% του παγκόσμιου χρέους είναι επίσης σε δολάρια (σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου).

 

Το δολάριο ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι σαφώς το κυρίαρχο νόμισμα του πλανήτη αλλά βλέπουμε μια αργή διάβρωση στην κυριαρχία του.

Είναι η κίνηση της Ρωσίας ένα σημάδι μιας μεγαλύτερης τάσης ή είναι μόνο ένα επιφανειακό φαινόμενο; Ό καθένας ας καταλήξει στο δικό του συμπέρασμα. Αλλά είναι δύσκολο να υποστηρίξουμε ότι η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας έχει κάνει μια ανόητη κίνηση. Δεν χρειάζεται να έχετε διδακτορικό στα οικονομικά για να καταλάβετε ότι είναι πιο λογικό και σοφό να κρατάτε ένα περιουσιακό στοιχείο που δεν μπορεί να εκτυπωθεί από λεπτό αέρα!


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →