Week ahead - To καθοδικό σπιράλ του χρυσού θα μπορούσε να οδηγήσει τις τιμές άλλα $ 100 κάτω.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Μετά την πτώση 50 δολαρίων την Παρασκευή μετά από μια εξαιρετική έκθεση απασχόλησης στις ΗΠΑ, ο χρυσός θα μπορούσε να χάσει άλλα 100 δολάρια πριν δει μια ανάκαμψη, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Η έκθεση θέσεων εργασίας εξέπληξε τις αγορές με 943.000 θέσεις που προστέθηκαν τον Ιούλιο έναντι των αναμενόμενων 870.000. Επίσης, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,4%.

"Αυτός ο αριθμός θέσεων εργασίας είναι ανοδικός για το δολάριο ΗΠΑ και αυξάνει τα επιτόκια υψηλότερα, γεγονός που έχει αντίστροφη αντίδραση για τον χρυσό", δήλωσε ο ανώτερος μεσίτης εμπορευμάτων της RJO Futures, Daniel Pavilonis.

Προς το παρόν, μπορεί να έχει τελειώσει το παιχνίδι για τον χρυσό, είπε ο Pavilonis, προσθέτοντας ότι μια σταθερή έκθεση απασχόλησης σημαίνει ότι ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell θα μπορούσε να αρχίσει να υπονοεί ότι θα μειωθεί η διευκόλυνση μόλις στα τέλη Αυγούστου.

"Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ έχει φτάσει στο 95. Για τον χρυσό αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε στα 1.673 δολάρια. Ο χρυσός είναι πιθανό να ξοδέψει περισσότερο χρόνο σε αυτό το μειονέκτημα. Αυτή τη στιγμή, θα μπορούσαμε να δούμε περισσότερη εκκαθάριση", δήλωσε ο Pavilonis. "Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας μας λέει ότι οι μισθοί αυξάνονται. Το ποσοστό ανεργίας μειώνεται, οι άνθρωποι αναζητούν εργασία. Εάν ορισμένα από τα πακέτα παροχών φύγουν τον Σεπτέμβριο, η κατάσταση θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο".

Ένα κρίσιμο επίπεδο για τη διατήρηση του χρυσού είναι τα 1.754 δολάρια η ουγγιά, δήλωσε ο πρόεδρος της Phoenix Futures and Options LLC, Kevin Grady. "Θα πρέπει να δούμε μια αναπήδηση από αυτά τα επίπεδα", είπε. "Όμως πιστεύω ότι ο χρυσός δεν διαπραγματεύεται καλά. Ο χρυσός είχε ένα εξαιρετικό γόνιμο έδαφος για να εκραγεί. Και δεν μπόρεσε να σπάσει τα $ 2.000 και να τα κρατήσει."

Αυτό είναι πιθανό ένα προσωρινό πισωγύρισμα για τον χρυσό, αλλά το πολύτιμο μέταλλο θα μπορούσε να πέσει κάτω από τα 1.730 δολάρια η ουγγιά σε αυτήν την τάση, δήλωσε ο επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής της TD Securities.

"Ο χρυσός θα πρέπει να συνεχίσει να αντιμετωπίζει πίεση πώλησης μετά τα στοιχεία μισθοδοσίας, καθώς πολλοί στην αγορά θα πιστεύουν ότι η Fed έχει το κατάλληλο περιβάλλον για να αρχίσει να μειώνει στις αρχές του 22 ή ακόμη και τον Δεκέμβριο του 2021. Αυτό σημαίνει ονομαστικές και πραγματικές αποδόσεις σε όλη την καμπύλη υψηλότερα από τα χαμηλά επίπεδα μετά την ADP », είπε ο Μελέκ.

Ο Melek, ωστόσο, δεν εγκαταλείπει τον χρυσό, δηλώνοντας ότι η παραλλαγή Delta αντιπροσωπεύει έναν ανοδικό κίνδυνο για το πολύτιμο μέταλλο. "Προς το παρόν είναι απίθανο να υπάρξει πλήρης χρυσή πορεία. Υπάρχουν ακόμη ορισμένα αρνητικά που προέρχονται από την παραλλαγή Delta. Ο στόχος τακτικής TDS είναι τα 1.730 $/ουγκιά".

Μετά το ξεπούλημα της Παρασκευής, ο χρυσός βρίσκεται σε επικίνδυνη ζώνη αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής της αγοράς OANDA Edward Moya. "Ο χρυσός μπορεί να βρει κάποια υποστήριξη από το επίπεδο των 1.750 δολαρίων, αλλά αν αυτό σπάσει, οι τιμές θα μπορούσαν να πέσουν προς το ψυχολογικό επίπεδο των 1.700 δολαρίων", δήλωσε ο Moya.

Μακροπρόθεσμα, ο χρυσός είναι πιθανό να βρει περισσότερη υποστήριξη καθώς ο πληθωρισμός παραμένει πάνω από τον στόχο της Fed και η χαλαρή νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας διατηρείται, πρόσθεσε ο Μελέκ.

"Οι πραγματικές αποδόσεις θα είναι αρνητικές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η αγορά θα πιστεύει ότι η Fed είναι αρκετά πρόθυμη να διατηρήσει τις συνθήκες ευνοϊκές για μεγάλο χρονικό διάστημα όταν τα πράγματα ομαλοποιηθούν επίσης. Ο χρυσός θα τα πάει αρκετά καλά", είπε.


Συνάντηση Jackson Hole

Οι αγορές θα παρακολουθούν στενά το Οικονομικό Συμπόσιο Jackson Hole, το οποίο πραγματοποιείται στα τέλη Αυγούστου. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα ως ευκαιρία για να αρχίσει να σκιαγραφεί τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας.

"Ο Πάουελ πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει τον Τζάκσον Χόλ για να θέσει τις βάσεις (μια αναφορά ότι" έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος "με δύο ισχυρές αναφορές θέσεων εργασίας τον Ιούνιο και τον Ιούλιο), που θα θέσουν τον Σεπτέμβριο στο παιχνίδι ως FOMC για να ανακοινώσει επίσημα τις λεπτομέρειες του κωνικού, με η πραγματική μείωση γίνεται από τον Δεκέμβριο FOMC/τέλος του έτους », δήλωσε η επικεφαλής στρατηγικής για μέταλλα της MKS PAMP GROUP, Nicky Shiels.

Την επόμενη εβδομάδα, τα μακροοικονομικά δεδομένα θα συνεχίσουν να παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο στην αποτροπή της κατεύθυνσης της τιμής του χρυσού.

Αυτά που πρέπει να δώσουν προσοχή θα είναι οι ενδείξεις για τον πληθωρισμό, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης ΔΤΚ την Τετάρτη και της ΔΕΠ την Πέμπτη.

"Τα περιστέρια της Federal Reserve προτείνουν ότι ο πληθωρισμός δεν πρέπει να επικεντρωθεί όσο ήταν, δεδομένου ότι οι πιέσεις των τιμών έχουν επικεντρωθεί σε σχετικά λίγους τομείς όπως οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και οι περιοχές που αισθάνονται ιδιαίτερες τριβές. και αναμένουμε να δούμε τις πιέσεις των τιμών να διευρύνονται σε περισσότερους τομείς της αμερικανικής οικονομίας λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών στην προσφορά, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης κατάλληλων εργαζομένων και της ισχυρής, διεγερτικής ζήτησης », δήλωσε ο επικεφαλής διεθνής οικονομολόγος της ING, James Nnightley.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →