Ο χρυσός και το ασήμι ξεκινούν τη σύνοδο ανάμεικτα την Παρασκευή.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι ξεκινούν τη σύνοδο ανάμεικτα την Παρασκευή. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 1800 $/ουγκιά, ενώ το ασήμι έχει κινηθεί 0,10% υψηλότερα για να διαπραγματευτεί στα 25,15 $/ουγκιά. Στα υπόλοιπα συγκροτήματα εμπορευμάτων, ο χαλκός διαπραγματεύεται 0,88% υψηλότερα και το  WTI 0,61% ανοδικά επίσης.

Μετά το θετικό κλείσιμο στη Wall Street την Πέμπτη, το Nikkei 115 (0,33%) και το ASX (0,36%) διαπραγματεύτηκαν καλά, αλλά το Shanghai Composite απέκλεισε την τάση και κινηθήκε -0,27% στο κόκκινο. Τ

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου είναι οριακά υψηλότερος και ο μεγαλύτερος κινητήριος δείκτης ήταν το AUD/USD που μειώθηκε μόλις -0,13%. Μετά το κλείσιμο 2,94% υψηλότερα την Πέμπτη, το BTC/USD απέτυχε να αξιοποιήσει αυτά τα κέρδη στη συνεδρίαση της Ασίας.

Κοιτάζοντας μερικές από τις ειδήσεις, ο ηγέτης της Γερουσίας των ΗΠΑ Σούμερ επιβεβαίωσε ότι η συζήτηση για τη διαδικασία τροποποίησης της υποδομής θα ξαναρχίσει το Σάββατο.

Γερμανία  βιομηχανική παραγωγή  Ιουνίου -1,3% έναντι +0,5% m/m αναμένεται.

Ο διοικητής της RBA Lowe είπε ότι η RBA δεν χρειάζεται προς ςο παρόν μακροπροληπτική ενίσχυση, αλλά μπορεί να χρειαστεί το επόμενο έτος. Πρόσθεσε ότι η αύξηση των μισθών είναι σταδιακή,και ε 2 χρόνια ακόμη το βλέπει κάτω από το 3%.

Ο Kashkari λέει ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων μοιάζει με την «άγρια ​​δύση» και είναι «γεμάτη ανοησίες». Μιλώντας για την αμερικανική οικονομία πρόσθεσε ότι η οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε βαθιά τρύπα, με έως και 9 εκατομμύρια άνεργους.

Ο Κινέζος κρατικός προγραμματιστής λέει ότι το έθνος θα αποδεσμεύσει τα αποθέματα εμπορευμάτων του έθνους που είναι απαραίτητα για τον βιοπορισμό, σταδιακά και έγκαιρα.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μάντσιν ζήτησε από τον Powell της Fed να ανατρέψει την εύκολη νομισματική πολιτική εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό.

Η ένωση εργαζομένων στο ορυχείο χαλκού Escondida στη Χιλή ζήτησε από τους εργαζόμενους να προετοιμαστούν για απεργία λόγω των αργών διαπραγματεύσεων.

Αναμένοντας τις υπόλοιπες στιγμές της συνεδρίας, οι αναφορές θέσεων εργασίας των ΗΠΑ και του Καναδά NFP, ο καναδικός Ivey PMI και τα σχόλια από τον Broadbent της BoE.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →