Ο χρυσός και το ασήμι είναι και τα δύο επίπεδα στο ευρωπαϊκό άνοιγμα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι είναι και τα δύο επίπεδα στο ευρωπαϊκό άνοιγμα.  Στα υπόλοιπα συγκροτήματα εμπορευμάτων, ο χαλκός είναι επίσης επίπεδος και ο δείκτης WTI σημείωσε πτώση -0,16%.

Μετά από μια μικτή συνεδρίαση στη Wall Street, το Nikkei 225 (0,52%) και το ASX (0,11%) διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα. Το Shanghai Composite υποχώρησε -0,38% καθώς οι κινεζικές μετοχές παραμένουν αδύναμες. 

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου παραμένει σταθερός. Ο μεγαλύτερος κινητήρας εν μία νυκτί ήταν το USD/JPY που είναι 0,23% στο μαύρο στο άνοιγμα της ΕΕ. Μετά από μια αξιοπρεπή συνεδρία, χθες το Bitcoin μειώθηκε κατά 1,60% χαμηλότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Κοιτάζοντας μερικές από τις ειδήσεις από τη μια μέρα στην άλλη, η κινεζική κρατική υπηρεσία μέσων ενημέρωσης, Securities Times, επισημαίνει περαιτέρω μέτρα που στοχεύουν στα αποθέματα τυχερών παιχνιδιών.

Η αυστραλιανή πολιτεία Κουίνσλαντ καταγράφει έναν ακόμη υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων COVID-19 σήμερα.

Γερμανία Ιούνιος εργοστασιακές παραγγελίες +4,1% έναντι +1,9% m/m αναμένεται.

Η China National Petroleum Corp προειδοποιεί για μείωση 5% στη βραχυπρόθεσμη ζήτηση πετρελαίου.

Η Daly της Fed είπε ότι η αύξηση των τιμών των κατοικιών θα λυθεί καθώς έρχεται  περισσότερη προσφορά. Η Daly είπε επίσης ότι η Fed θα μπορούσε να μειώσει την τόνωση φέτος ή στις αρχές του επόμενου έτους.

Η κεντρική τράπεζα της Βραζιλίας αύξησε το επιτόκιο αναφοράς της κατά 1%, όπως αναμενόταν.

Το χρηματιστήριο του Νταλιάν δήλωσε ότι ερευνά πάνω από 50 περιπτώσεις μη φυσιολογικών συναλλαγών τον Ιούλιο.

Μια σημαντική ενημέρωση του Ethereum έχει προγραμματιστεί σήμερα, Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021.

Σύμφωνα με την Coindesk, η JP Morgan ξεκινά ένα εσωτερικό ταμείο Bitcoin.

Αναμένοντας τα υπόλοιπα σημεία της συνεδρίασης, η απόφαση για το επιτόκιο της BoE, οι αρχικές αξιώσεις ανεργίας των ΗΠΑ, το PMI του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας και τα σχόλια του Waller της Fed και του Bailey της BoE. Τα κέρδη από την Glencore αναφέρονται σήμερα το πρωί.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →