Week ahead - Τι ακολουθεί για την τιμή του χρυσού μετά την 'game-changing' εβδομάδα;

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Αυτή η εβδομάδα ήταν «μια αλλαγή παιχνιδιού» για το χρυσό καθώς οι τιμές ανέβηκαν στο επίπεδο των 1.900 δολαρίων ανά ουγγιά, ενώ οι υπόλοιπες αγορές σημείωσαν χαοτικές συναλλαγές, σύμφωνα με αναλυτές.

Μετά από ένα τεράστιο ξεπούλημα στο χώρο της κρυπτογράφησης, η έκκληση του χρυσού επιστρέφει στο ραντάρ για πολλούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του νέου θεσμικού χρήματος, δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής της OANDA Edward Moya.

"Αυτή ήταν μια από αυτές τις εβδομάδες που ήταν ένα παιχνίδι αλλαγής για πολλούς επένδυτες. Η φούσκα κρυπτογράφησης έσκασε. Και παρόλο που τα cryptos δεν πρόκειται να φύγουν σύντομα, το επιχείρημα ότι το bitcoin είναι μια καλή αντιστάθμιση πληθωρισμού, η οποία έχει προσελκύσει πολλά έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση από το θεσμικό χρήμα ", δήλωσε ο Moya. "Προχωρώντας προς τα εμπρός, οι άνθρωποι θα γνωρίζουν πολύ περισσότερο και θα ανησυχούν για την αστάθεια του bitcoin. Αυτό οδηγεί σε κύματα χρημάτων που επιστρέφουν στο χρυσό. Η πώληση ETF που υποστηρίζεται από χρυσό έχει πλέον σταματήσει επίσης. Είμαι αισιόδοξος για το χρυσό."

Μετά από έναν πολύ αξιοπρεπή Απρίλιο και Μάιο, ο χρυσός βρίσκεται σε ένα υψηλότερο επίπεδο συναλλαγών σημαντικά υψηλότερο, δήλωσε ο επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής της TD Securities, Bart Melek.

"Τα επίπεδα του χρυσού των $ 1900 + είναι στα χαρτιά στο όχι πολύ μακρινό μέλλον. Θα δούμε πόσο επιθετική είναι η σύσφιξη της Fed. Δεν νομίζω ότι θα είναι. Οι πληθωριστικές προσδοκίες θα κινηθούν υψηλότερα καθώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η Fed είναι αρκετά χαρούμενη και έτοιμη να επιτρέψει στον πληθωρισμό να κινηθεί πάνω από τον στόχο », είπε.

Μειώνεται ο κίνδυνος tapering της Fed για το χρυσό;

Ένας κίνδυνος που παραμένει είναι η μείωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μια άλλη αύξηση στις 10ετές αποδόσεις του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, δήλωσε ο Moya.

"Η κίνηση στην αγορά ομολόγων είναι πιθανό να παρέχει τον πρωταρχικό κίνδυνο για τον χρυσό. Η αυξανόμενη ιστορία αποδόσεων του Υπουργείου Οικονομικών είναι ο κρυπτονίτης για τον χρυσό. Αλλά η Fed είναι κλειδωμένη και δεν μπορεί απλώς να γυρίσει και να αρχίσει να ομαλοποιεί την πολιτική. Αυτό θα προκαλέσει πάρα πολύ χάος », είπε ο Moya.

Και παρά τα σχόλια στα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed τον Απρίλιο ότι ορισμένοι αξιωματούχοι θα ήταν έτοιμοι να αρχίσουν να μιλάνε για μείωση των «επερχόμενων συναντήσεων» ανάλογα με την οικονομική πρόοδο, η Fed εξακολουθεί να είναι μια από τις τελευταίες κεντρικές τράπεζες που θα σφίξουν. Και αυτό είναι ένα εξαιρετικό περιβάλλον για το χρυσό.

"Λόγω των κινδύνων που παράγουν, ο χρυσός θα ωφεληθεί ως αντιστάθμιση του πληθωρισμού και ως περιουσιακό στοιχείο ασφαλούς καταφυγίου. Άλλες κεντρικές τράπεζες θα βρίσκονται σε κατάσταση σύσφιξης πολύ νωρίτερα από την Fed. Και αυτό σημαίνει ασθενέστερο δολάριο", πρόσθεσε ο Moya.

Όταν τα πρακτικά κυκλοφόρησαν την Τετάρτη, ο χρυσός κατάφερε να συγκρατήσει και να κοιτάξει πέρα από τα κωνικά σχόλια, δήλωσε ο Melek. Αυτό οφειλόταν εν μέρει στις αγορές που μετατόπιζαν τις προσδοκίες τους από μια ισχυρή ανάκαμψη σε ελαφρώς πιο αργή.

"Η προσδοκία είναι ότι ο κύκλος των δεδομένων θα απογοητεύσει με τις αγορές να προσαρμόζονται προς τα κάτω. Παρόλο που κάποια στιγμή θα μειωθούμε, δεν οραματίζομαι ένα περιβάλλον όπου τα πραγματικά επιτόκια προχωρούν πολύ. Αυτό είναι ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για τον χρυσό".

Επίπεδα για παρακολούθηση

Με τα 1.900 δολάρια η ουγγιά στον ορίζοντα, οι αγορές μπορεί να μην χρειάζεται να περιμένουν πολύ καιρό για να δουν ότι παραβιάζεται.

"Είναι πιθανό να δούμε ότι ο χρυσός εξακολουθεί να κινείται πέρα από το σημάδι των 1.900 δολαρίων. Όταν κοιτάζετε τη ροή χρυσού από την περασμένη εβδομάδα, ήμασταν σταθερά γύρω στα 1.820-30 $. Τώρα φτάνουμε στα 1.870 $ και περάσαμε τον κινούμενο μέσο όρο των 200 ημερών". Ο Μέλεκ είπε. "Οι αρνητικές θέσεις σε χρυσό επίσης χαλαρώνουν. Υπάρχει αρκετός χώρος για να πάει ψηλότερα."

Οι προοπτικές είναι ανοδικές βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, δήλωσε ο Moya. «Θα δούμε μερικές ακόμη προσπάθειες στα 1.900 $ την επόμενη εβδομάδα. Δεν θα εκπλαγώ αν βάλουμε αυτό το επίπεδο σύντομα».

Ο χρυσός είναι σίγουρα σε ανοδική τάση, αλλά το πολύτιμο μέταλλο πρέπει να βεβαιωθεί ότι διατηρεί τα 1.846 $ ως επίπεδο στήριξης, δήλωσε ο πρόεδρος της Phoenix Futures and Options LLC, Kevin Grady.

"Παραμένω ουδέτερος στο χρυσό. Για μένα, ένας μεγάλος αριθμός είναι τα 1.846 $. Είναι ένα πολύ μεγάλο επίπεδο υποστήριξης. Εάν το δοκιμάσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα, πρέπει να κρατήσει. Εάν όχι, το επόμενο επίπεδο υποστήριξης για το χρυσό είναι τα 1,808 $. "

Βασικά δεδομένα την επόμενη εβδομάδα

Υπάρχουν μερικές σημαντικές ανακοινώσεις δεδομένων που θα παρακολουθήσουμε την επόμενη εβδομάδα, ιδίως την εμπιστοσύνη των καταναλωτών CB της Τρίτης, το αμερικανικό ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου και τους αριθμούς παραγγελιών διαρκών αγαθών, καθώς και τα προσωπικά έσοδα της Παρασκευής και τον δείκτη τιμών PCE.

"Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών είναι αρκετά σημαντική εδώ, παρόλο που είναι ένας καθυστέρημένος δείκτης. Επίσης, οι κυκλοφορίες που πρέπει να παρακολουθήσετε είναι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών και το προσωπικό εισόδημα", δήλωσε ο Melek. «Τα πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα δεδομένα θα καταλήξουν να είναι θετικά για τον χρυσό. Η αγορά θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι παρά τα όσα είδαμε στα πρακτικά, δεν υπάρχει ιδιαίτερη επείγουσα ανάγκη να αρχίσουμε να σφίγγουμε με οποιονδήποτε τρόπο».

Άλλα δεδομένα που πρέπει να παρακολουθείτε περιλαμβάνουν τον δείκτη τιμών κατοικιών και τις νέες πωλήσεις κατοικιών την Τρίτη και τις αξιώσεις ανεργίας με εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών την Πέμπτη.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →