Week ahead - Selloff στα 1.600 $ ή ράλι στα 1.920 $

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός διατηρείται πάνω από τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά, αλλά οι αναλυτές λένε ότι ένας βασικός οδηγός θα μπορούσε είτε να βοηθήσει το ράλι του χρυσού στα 1.920 δολάρια ανά ουγγιά είτε να προκαλέσει ένα άλλο ξεπούλημα στα 1.600 δολάρια την επόμενη εβδομάδα.

Αυτός ο βασικός μοχλός είναι το αμερικανικό δολάριο, δήλωσε ο μεσίτης της RJO Futures, Daniel Pavilonis.

Ο χρυσός ήταν ανθεκτικός αυτή την εβδομάδα, ανεβαίνοντας κοντά στα 1.830 δολ. η ουγγιά παρά το σταθερότερο δολάριο ΗΠΑ, αλλά η κατεύθυνση του greenback την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσε να είναι κρίσιμη για τον χρυσό, δήλωσε ο Pavilonis.

Η υποχώρηση του δολαρίου θα μπορούσε να αναζωογονήσει την αγορά χρυσού και να την βοηθήσει να επαναλάβει το ράλι στα 1.920 δολάρια, ενώ επιπλέον κέρδη στο δολάριο ΗΠΑ θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια πώληση εως τα 1.600 δολάρια, σημείωσε.

"Είναι παγιδευμένο κάτω από τη μακροπρόθεσμη γραμμή τάσης κάτω από το DXY. Το δολάριο ΗΠΑ είτε πρόκειται να σπάσει προς τα πάνω είτε ανατροπή. Η πτώση του δολαρίου ΗΠΑ θα ήταν καλή για τον χρυσό και θα μπορούσε να είναι το σημείο που πρέπει να φτάσουμε στα 1.920 $, " είπε. "Το Selloff στα 1.600 $ θα μπορούσε επίσης να παίξει."

Επιπλέον, ο χρυσός παραμένει πολύ ευαίσθητος στην αγορά ομολόγων, η οποία θα μπορούσε να αρχίσει να βλέπει κάποια κίνηση λόγω της αφήγησης για τον πληθωρισμό.

"Ο χρυσός πρέπει να αρχίσει να κλείνει πάνω από 1.840 δολάρια για να δώσει έμφαση στην ανοδική πορεία. Εάν τα μακροοικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ συνεχίσουν να παραμένουν ισχυρά, τα επιτόκια θα αρχίσουν να κινούνται, τα οποία έχουν αντίστροφη συσχέτιση με τις αγορές πολύτιμων μετάλλων. Εάν συμβεί αυτό, ο χρυσός θα μπορούσε να βρεθεί υπό πίεση ", πρόσθεσε ο Pavilonis.

Ο Pavilonis είναι προκατειλημμένος προς τα πάνω, ωστόσο, αναμένει ότι ο χρυσός θα κινηθεί ψηλότερα προς τα τέλη Ιουλίου. "Αν μπορέσουμε να κλείσουμε πάνω από 1.840 $, έχουμε μια καλή πιθανότητα για κίνηση πίσω στα 1.920 $."

Την Παρασκευή, ο χρυσός σημείωσε κάποια κερδοφορία, η οποία αύξησε τις τιμές σχεδόν 1% την ημέρα. Τα συμβόλαια χρυσού August Comex διαπραγματεύθηκαν τελευταία στα 1.812,60 $, κάτω 0,90% την ημέρα.

Αφού βρήκε στήριξη πάνω από τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά αυτή την εβδομάδα, ο χρυσός αντιμετωπίζει ένα ισχυρό επίπεδο αντίστασης στα 1.830 δολάρια ανά ουγγιά, δήλωσε ο ειδικός των πολύτιμων μετάλλων της Gainesville Coins, Everett Millman. "Ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών είναι περίπου στα 1.830 $. Φαίνεται να είναι ισχυρή αντίσταση για το χρυσό αυτή τη στιγμή. Λειτουργεί επίσης ως βραχυπρόθεσμη κορυφή", δήλωσε ο Millman.

Κάνοντας τα πράγματα λίγο πιο περίπλοκα είναι οι οδηγοί που τραβούν χρυσό σε διαφορετικές κατευθύνσεις. "Υπάρχουν αρκετά ισορροπημένοι οδηγοί και στις δύο πλευρές. Έχει αυξηθεί ο πληθωρισμός, αλλά έχουμε επίσης τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο που ενδεχομένως να σφίγγουν λίγο. Αυτές οι δύο δυναμικές έχουν τοποθετήσει το χρυσό στη θέση τους", εξήγησε ο Millman.

Εκτός από την παρακολούθηση της κατεύθυνσης του δολαρίου την επόμενη εβδομάδα, το πετρέλαιο παραμένει επίσης ένας σημαντικός παράγοντας εκτός της αγοράς. "Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου θα σήμαιναν αύξηση του πληθωρισμού και αυτό είναι θετικό για τον χρυσό", πρόσθεσε ο Millman.

Από έτος σε έτος, ο χρυσός πέφτει περίπου 4%. Όμως, όλη η ενοποίηση των τιμών και το υποστηρικτικό μακροοικονομικό περιβάλλον θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι ο χρυσός είναι έτοιμος να συνεχίσει το ράλι του, δήλωσε ο ανώτερος στρατηγικός προϊόντων του Bloomberg Intelligence, Mike McGlone.

Είναι το αυξανόμενο χρέος των ΗΠΑ προς το ΑΕΠ και η συνεχής ποσοτική χαλάρωση που τελικά θα βοηθήσουν τον χρυσό να ανέβει στα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά, σημείωσε η McGlone την Παρασκευή.

«Μειώθηκε περίπου 4% το 2021 έως τις 15 Ιουλίου, και έχοντας υποχωρήσει σχεδόν το 20% από τα ρεκόρ, το μέταλλο φαίνεται ώριμο για να συνεχίσει το ράλι του. Ένας πιθανός καταλύτης για το χρυσό να σπάσει την αντίσταση των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά είναι λίγο αντίστροφος με το χρηματιστήριο και την παρατεταμένη πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων από την κορυφή του Μαρτίου ", είπε. "Βλέπουμε ότι ο χρυσός είναι πιο πιθανό να πλησιάσει την αντίσταση των 2.000 δολαρίων από ό, τι να διατηρειθεί κάτω από την υποστήριξη των 1.700 δολαρίων το 2Η. Όπως και τα ομόλογα, το μέταλλο μπορεί να προσφέρει αντιστάθμιση έναντι αύξησης της αστάθειας των χρηματιστηρίων."

Δεδομένα για παρακολούθηση

Η επόμενη εβδομάδα δεν θα είναι τόσο γεμάτη με δεδομένα, αλλά θα υπάρξουν πολλές σημαντικές εκδόσεις για να παρακολουθείσετε.

Την Τρίτη, οι αγορές θα παρακολουθούν τις αμερικανικές οικοδομικές άδειες και τις κατοικίες από τον Ιούνιο. Στη συνέχεια, οι αξιώσεις ανεργίας και οι υπάρχουσες πωλήσεις κατοικιών προγραμματίζονται να δημοσιευτούν την Πέμπτη, ακολουθούμενη από το PMI την Παρασκευή.

Ένα άλλο γεγονός που θα παρακολουθήσουμε θα είναι η συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη.

"Η συνάντηση θα πρέπει να ρίξει περισσότερο φως στο κατά πόσον η νέα στρατηγική είναι απλώς παραθυρόφυλλο και τυποποίηση της γνωστής στάσης νομισματικής πολιτικής ή στην πραγματικότητα μια στροφή προς περισσότερη και ακόμη πιο αποφασιστική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής για να επιτευχθεί αυτό που δεν έχει η ΕΚΤ καταφέρει για μια δεκαετία: ο πληθωρισμός να επιστρέψει στο στόχο », δήλωσε ο οικονομολόγος της ING.

Από την άλλη πλευρά, δεν θα υπάρξουν σημαντικά σχόλια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας πριν από τη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής στις 28 Ιουλίου.

«Μπαίνουμε τώρα στην ήσυχη περίοδο της Fed, όπου οι ανώτεροι αξιωματούχοι αποφεύγουν να μιλούν για τις προοπτικές νομισματικής πολιτικής, ενώ το ημερολόγιο δεδομένων είναι σχετικά λεπτό, οπότε δεν περιμένουμε να κινηθούν σημαντικές κινήσεις της αγοράς από τη ροή των μακροοικονομικών ειδήσεων των ΗΠΑ κατά την προσεχή εβδομάδα, "πρόσθεσαν οι οικονομολόγοι της ING.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →