Ο χρυσός (-0,33%) και ο ασήμι (-0,80%) κατευθύνονται ελαφρώς χαμηλότερα σήμερα το πρωί.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός (-0,33%) και ο ασήμι (-0,80%) κατευθύνονται ελαφρώς χαμηλότερα σήμερα το πρωί. Ο χρυσός διαπραγματεύεται στα 1823 $ / oz μετά από μερικές μέρες αξιοπρεπούς δράσης, ενώ το ασήμι διαπραγματεύεται στα 26,12 $ / oz. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός σημείωσε άνοδο 0,40% και το  WTI σημείωσε πτώση κατά -0,18% μετά από μερικές βαριές συνεδρίες.

Το συναίσθημα κινδύνου στην περιοχή της Ασίας αναμίχθηκε και πάλι όλη τη νύχτα. Το Nikkei 225 (-0,98%) και το Shanghai Composite (-0,58%) και τα δύο υποχώρησαν, αλλά το ASX αντιστάθηκε στην τάση για διαπραγμάτευση 0,17% υψηλότερα.

Στις αγορές συναλλάγματος, η μεγαλύτερη κίνηση στην ασιατική περίοδο ήταν του NZD / USD, η οποία αυξήθηκε 0,50% και ο δείκτης δολαρίου (0,05%) αυξήθηκε οριακά μετά, αλλά τα EUR / USD και GBP / USD μειώθηκαν ελαφρά. Στον χώρο της κρυπτογράφησης, το bitcoin για άλλη μια φορά κατευθύνεται προς το χαμηλό ενοποίησης και διαπραγματεύεται στα 31.626 $.

Κοιτάζοντας τις ειδήσεις μια μέρα στην άλλη, το βασικό μέτρο πληθωρισμού του RBNZ για το 2ο τρίμηνο έφτασε το 2,2% (προηγούμενο 2,0%). Αυτό πυροδότησε στοιχήματα ότι το RBNZ θα αυξήσει τα ποσοστά νωρίτερα από ό, τι περίμεναν ορισμένοι αναλυτές.

NZ CPI Q2 2021 1,3% q / q (έναντι αναμενόμενου 0,8%) και 3,3% y / y (έναντι αναμενόμενου 2,8%).

Η Κίνα θα απαιτήσει από τους προγραμματιστές ακινήτων να αποκαλύπτουν εμπορικό χρέος κάθε μήνα.

Ο Καναδάς μπορεί να δεχτεί πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς στο έθνος στα μέσα Αυγούστου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan Dimon βλέπει την αύξηση του H2 στις ΗΠΑ ισχυρότερη από ποτέ.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Yellen, λέει ότι πιστεύει ότι υπάρχουν αρκετοί ακόμη μήνες ταχύ πληθωρισμού.

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επιβάλουν κυρώσεις σε αρκετούς Κινέζους αξιωματούχους στο Χονγκ Κονγκ.

Η Κίνα απέρριψε το αίτημα για τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Sherman να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό της κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα.

Η BoJ διατήρησε τα επιτόκια και το YCC αμετάβλητα στην τελευταία νομισματική πολιτική και απόφαση επιτοκίων.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνεδρίας περιλαμβάνονται τα CPI της ΕΕ, οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ, τα δεδομένα του Michigan και τα σχόλια από τον Fed's Williams.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →