Μετά από μια ακόμα υπέροχη συνεδρία την Τετάρτη, ο χρυσός σημείωσε άνοδο για άλλη μια φορά το βράδυ στα 1831 $ / ουγκιά.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Μετά από μια ακόμα υπέροχη συνεδρία την Τετάρτη, ο χρυσός σημείωσε άνοδο για άλλη μια φορά το βράδυ στα 1831 $ / ουγκιά. Το ασήμι (+0,44%) είναι επίσης θετικό, αλλά η δομή του γραφήματος δεν είναι τόσο ισχυρή όσο στο κίτρινο μέταλλο. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός είναι 0,89% υψηλότερα, ενώ το WTI έχει χάσει άλλο -1,25% μετά από μεγάλες απώλειες, χθες.

Μετά από ένα μικτό κλείσιμο στη Wall Street, ήταν σχεδόν το ίδιο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το Shanghai Composite έκλεισε σχεδόν 1% στα μαύρα, ενώ τσ ASX (-0,26%) και Nikkei 225 (-1,15%) και τα δύο αγωνίστηκαν. 

Στις αγορές συναλλάγματος, δεν υπήρχε μεγάλη μεταβλητότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η μεγαλύτερη κίνηση ήταν του USD / JPY που έχασε -0,17% και ο δείκτης δολαρίου διαπραγματεύεται -0,08% χαμηλότερα. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το BTC / USD διαπραγματεύεται στα 32.500 $.

Κοιτάζοντας μερικές από τις σημαντικότερες ειδήσεις, η αυστραλιανή πολιτεία Βικτώρια αναμένεται να περάσει σε πέντε ημέρες κλειδώματος.

Οι αξιώσεις ανεργίας του Ηνωμένου Βασιλείου τον Ιούνιο άλλαξαν -114.8k έναντι -92.6k πριν.

Ο Bailey της BoE λέει ότι η BoE δεν θα βιαστεί να αυξήσει τα ποσοστά επιτοκίων παρά τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Οι εισαγωγές άνθρακα της Κίνας τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 35% m / m, σύμφωνα με την NDRC ότι θα αποδεσμεύσουν 10 εκατομμύρια τόνους από τα αποθέματα.

Το NBS της Κίνας προειδοποιεί ότι η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει εξωτερική αβεβαιότητα και μια μη ισορροπημένη ανάκαμψη.

Βιομηχανική παραγωγή της Κίνας 8,3% ετησίως (αναμενόμενο 7,8%).

Κίνα ΑΕΠ Q2 1,3% q / q (αναμενόμενο + 1,2%).

Η Απασχόληση στην Αυστραλία τον Ιούνιο +29,1 K (έναντι +30K αναμενόμενο) & το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε ελαφρώς χαμηλότερα στο 4,9% (5,1% αναμενόμενο).

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναμένει αύξηση του ΑΕΠ στην Ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό (εκτός της Κίνας) στο 4% το 2021 (& στο 7,7% συμπεριλαμβανομένης της Κίνας).

Στις ΗΠΑ, οι ανώτεροι δημοκράτες εξετάζουν έναν φόρο επί των εισαγωγών από χώρες που δεν διαθέτουν επιθετικές πολιτικές για την κλιματική αλλαγή.

Με μία ανακεφαλαίωση από τη μαρτυρία του προέδρου της Fed Πάουελ χθες, ο Πάουελ είπε ότι η νομισματική πολιτική είναι κατάλληλη καθώς το ποσοστό ανεργίας δεν είναι πουθενά κοντά στο σημείο που πρέπει να είναι για να αρχίσει να μειώνει την διευκόλυνση η Fed.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνόδου, περιλαμβάνονται οι αρχικές αξιώσεις ανεργίας στις ΗΠΑ, τα δεδομένα της Philly Fed, η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ και τα σχόλια από την Fed Chair Powell, Evans, BoE's Saunders και την Elderson της ECB.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →