Week ahead - Ράλι τιμής χρυσού τον Μάιο;

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι πιθανότητες συνδέονται με τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό καθώς τα δεδομένα των ΗΠΑ προβλέπονται καυτά. Ο χρυσός θα ακολουθεί στενά τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό της αγοράς καθώς τα εμπορεύματα συνεχίζουν να αυξάνονται.

Προς το παρόν, η αγορά χρυσού αγνοεί την τέλεια καταιγίδα με τα αρνητικά επιτόκια, τις περισσότερες κρατικές δαπάνες και τις αυξανόμενες προσδοκίες για τον πληθωρισμό. Ωστόσο, την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσε να δοκιμάσει τη στάση πολιτικής της Federal Reserve ότι είναι πολύ νωρίς για να αρχίσει να μειώνει την άκρατη χαλάρωση.

Όλα τα μάτια θα είναι στα πολύ ισχυρά μακροοικονομικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των εκθέσεων κατασκευής και απασχόλησης.


"Ο χρυσός είναι σε καλή θέση για να ξεπεράσει το επίπεδο των 1.800 δολαρίων. Διατηρούμε ακόμη το στόχο μας στα 1.900 δολάρια για φέτος", δήλωσε ο επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής της TD Securities, Μπαρτ Μελκ. Συνέχισε λέγοντας "Όσον αφορά την επόμενη εβδομάδα, η ISM είναι πολύ σημαντική. Οι αριθμοί μισθοδοσίας είναι πολύ σημαντικοί. Σε γενικές γραμμές, κάθε έκπληξη προς τα πάνω θα αυξήσει τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τα πραγματικά ποσοστά χαμηλότερα, κάτι που θα ήταν καλός καταλύτης για το χρυσό. Οι αγορές αρχίζουν να πιστεύουν ότι η Fed έχει δεσμευτεί να τρέξει την οικονομία σε υψηλά επίπεδα. Και καθώς ο πληθωρισμός κινείται υψηλότερα, είναι απίθανο να δούμε μια μεγάλη αύξηση των αποδόσεων, που είναι κάτι καλό για το χρυσό. "

Άλλα βασικά μακροοικονομικά δεδομένα την επόμενη εβδομάδα περιλαμβάνουν τις παραγγελίες εργοστασίων την Τρίτη, το ADP nonfarm απασχόληση και το ISM μη μεταποιητική PMI την Τετάρτη, καθώς και τις αξιώσεις ανεργίας την Πέμπτη.

Καλύτερα από τα αναμενόμενα δεδομένα είναι πιθανό να ασκήσουν πίεση στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι ήταν πολύ νωρίς για να αρχίσει να επαναφέρει τις μηνιαίες αγορές περιουσιακών στοιχείων της.

"Υποψιαζόμαστε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αναγκαστεί να εντατικοποιήσει μια πολιτική νωρίτερα από το 2024 για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων που αυτή τη στιγμή σηματοδοτούν, ειδικά με άλλα 4 δισεκατομμύρια δολάρια δημοσιονομικής στήριξης που θα χτυπήσουν την οικονομία εκτός από τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν ήδη δαπανηθεί για να υποστηρίξουν την οικονομία μέσω της πανδημίας ", δήλωσε ο επικεφαλής διεθνής οικονομολόγος της ING, James Knightley.

Γιατί ο χρυσός αποτυγχάνει στα 1.800 $;

Το ψυχολογικά σημαντικό επίπεδο των 1.800 δολαρίων φαίνεται προς το παρόν απρόσιτο για το χρυσό, παρά τους θετικούς οδηγούς που περιβάλλουν το πολύτιμο μέταλλο αυτή τη στιγμή.

Ο πρόεδρος της Phoenix Futures and Options LLC, Kevin Grady είπε "Με όλα όσα συμβαίνουν, ο χρυσός θα έπρεπε να απογειωθεί, κάτι που δεν κάνει. Όλα είναι αισιόδοξα για τον χρυσό. Τα εμπορεύματα εκρήγνυνται αυτή τη στιγμή. Η κατασκευή στις ΗΠΑ ανθεί. Ο πληθωρισμός πρόκειται πραγματικά να έρθει, ειδικά με τον νέο λογαριασμό υποδομής". Συνέχισε λέγοντας ότι μόλις η κυβέρνηση αρχίσει να ασχολείται με τις κατασκευαστικές προσφορές στις ΗΠΑ, τα εμπορεύματα θα αυξηθούν ακόμη υψηλότερα, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν είναι αγοραστής με έκπτωση.

«Υπάρχει πληθωρισμός και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο χρυσός πρέπει να πάει υψηλότερα. Ωστόσο, θα προκύψουν προβλήματα όταν η κυβέρνηση συνειδητοποιήσει τελικά ότι δεν μπορεί να ελέγξει τον πληθωρισμό αφού τον αφήσει να ξεπεράσει το 2%. Αλλά αν ο χρυσός δεν συγκεντρώνεται σε ένα περιβάλλον όπου βλέπουμε τον πληθωρισμό, τι θα συμβεί όταν αυξήθουν τα ποσοστά; " Τέλος κατηγόρησε τη δημοτικότητα των κρυπτονομισμάτων για τη στασιμότητα της τιμής του χρυσού που δεν συσπειρώθηκε περισσότερο, δηλώνοντας ότι το bitcoin έχει τραβήξει την προσοχή των επενδυτών από το χρυσό.

Από τεχνική άποψη, το επίπεδο των 1.800 δολαρίων έχει μειωθεί κατά 5% από την αρχή του έτους, δήλωσε ο συν-διευθυντής της Walsh Trading, Sean Lusk. "Υπάρχουν πωλητές που αναδύονται σε αυτά τα επίπεδα. Μέχρι να κερδιθεί το ράλι άνω των 1.800 δολαρίων, ο χρυσός θα ανταλλάσσεται πλαγίως", δήλωσε ο Λούσκ.


Για να μπορέσει ο χρυσός να φτάσει πάνω από τα 1.800 δολάρια σε σταθερή βάση, η αγορά θα πρέπει να πειστεί ότι οι ΗΠΑ θα βλέπουν διαρκή πληθωρισμό και όχι μόνο παροδικό. Επιπλέον, άλλα μέρη του κόσμου πρέπει να αρχίσουν να ανακάμπτουν, είπε ο Melek. "Αυτό θα σήμαινε ένα μόνιμα ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ."

Το ράλι του χρηματιστηρίου εν μέσω μιας ισχυρής περιόδου κερδών συγκρατεί επίσης το χρυσό, πρόσθεσε ο Melek. "Παρόλο που οι αποδόσεις ήταν αρνητικές, οι αγορές μετοχών έχουν αποδώσει πολύ καλά. Υπάρχει απροθυμία από τους επενδυτές να τοποθετηθούν σε περιουσιακά στοιχεία χωρίς αποδόσεις. Ωστόσο, η δυναμική των μετοχών θα πρέπει να επιβραδυνθεί λίγο, κάτι που θα βοηθήσει τον χρυσό", είπε.

Ο Lusk σημείωσε επίσης ότι τα νέα υψηλά ρεκόρ στις αγορές μετοχών περιορίζουν τα κέρδη του χρυσού. "Οι συνεχιζόμενες εισροές στο χρηματιστήριο εν μέσω των 10ετών αποδόσεων του Δημοσίου που ανέβηκαν υψηλότερα δεν οδήγησαν σε πολλές επενδύσεις στα μέταλλα", εξήγησε.

Επίπεδα για παρακολούθηση την επόμενη εβδομάδα

Ο κινητός μέσος όρος των 100 ημερών στα 1.800 $ μοιάζει λίγο με έναν τοίχο από τούβλα, είπε ο Melek. "Αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο τεχνικό επίπεδο. Εάν περάσουμε αυτό το εμπόδιο 100 + ημερών, δεν θα εκπλαγώ αν κάνουμε συναλλαγές περίπου στα 1.890 $."

Ο χρυσός έχει μια ευκαιρία να αντιμετωπίσει τελικά τα 1.800 $ την επόμενη φορά που πλησιάσει, είπε ο Λούσκ. Εάν ο χρυσός πετύχει, το μέταλλο θα μπορούσε να ανέβει γρήγορα στα 1.895 $, το οποίο είναι το αμετάβλητο επίπεδο από τις αρχές του έτους.

Ωστόσο, το κλείσιμο κάτω των 1.734 δολαρίων θα ήταν καταστροφικό και θα μπορούσε να οδηγήσει τον χρυσό πίσω στα 1.677 δολάρια, πρόσθεσε.

 

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ XRISOS.GR

ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΑΛΙ, ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 05/05/21


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →