Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται οριακά χαμηλότερα στο ευρωπαϊκό άνοιγμα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται οριακά χαμηλότερα στο ευρωπαϊκό άνοιγμα μετά από μια θλιβερή συνεδρία την Τρίτη. Τα hawkish σχόλια της Janet Yellen έστειλαν το κίτρινο μέταλλο χαμηλότερα -0,77% κατά τη χθεσινή συνεδρία. Το ασήμι σημείωσε επίσης πτώση -1,47% και διαπραγματεύεται στα 26,35 $ / oz σήμερα το πρωί.

Οι αγορές της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Νότιας Κορέας ήταν κλειστές λόγω των αργιών, αλλά το ASX αυξήθηκε 0,39% παρά το αρνητικό συναίσθημα που κληρονόμησε από τη Wall Street. Ορισμένοι αναλυτές αποδίδουν το κέρδος στην Yellen που διευκρινίσε την προηγούμενη δήλωσή της λέγοντας ότι δεν προβλέπει ή δεν προτείνει αύξηση των επιτοκίων.

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου ήταν ελαφρώς πιο σταθερός τη νύχτα μετά την άνοδο 0,35% στην προηγούμενη συνεδρία. Το ζεύγος με τη μεγαλύτερη κίνηση ήταν το NZD / USD +0,13%. Στα εμπορεύματα, ο χαλκός διαπραγματεύεται -0,11% χαμηλότερα και το WTI 0,16% υψηλότερα.

Κοιτάζοντας τα νέα, η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen είπε ότι έχει τακτικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Fed Powell, αλλά πιστεύει ακράδαντα στην ανεξαρτησία της Fed και επανέλαβε επίσης "Δεν προβλέπω υψηλότερα επιτόκια". Όσον αφορά το θέμα των κρυπτονομισμάτων, η Yellen είπε ότι δεν διαθέτουμε επαρκές κανονιστικό πλαίσιο κρυπτογράφησης.

Στο μέτωπο του coronavirus, ένα τρίτο εμβόλιο COVID-19 θα προσφερθεί σε άτομα άνω των 50 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κοιτάζοντας μερικά από τα στοιχεία μια μέρα στην άλλη, ο δείκτης τιμών εμπορευμάτων ANZ της Νέας Ζηλανδίας για τον Απρίλιο + 2,3% m / m (προηγούμενο + 6,1%) - Η έκθεση θέσεων εργασίας NZ για το πρώτο τρίμηνο έδειξε ότι το ποσοστό ανεργίας έφτασε το 4,7% (έναντι 4,9% αναμενόμενο).

Στην Αυστραλία, το PMI κατασκευής Απριλίου εκτυπώθηκε στα 59,1 (έναντι προηγούμενων 61,8) και τα PMI Απριλίου Αυστραλίας Markit, στις υπηρεσίες 58,8 (προγενέστερο 55,5) και το σύνθετο σημείωμα αυξήθηκε στα 58,9 (πριν και 55,5)

Από τους κεντρικούς τραπεζίτες, ο Kashkari της Fed είπε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα έχει ισχυρά εργαλεία εάν ο πληθωρισμός εκπλήξει υψηλότερα.

Ο επικεφαλής της Dallas Fed Kaplan είπε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να ξεκινήσει μια συζήτηση σχετικά με τη μείωση. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Kaplan δήλωσε ότι η Fed θα πρέπει να αρχίσει να βλέπει τη μείωση του QE.

Τέλος, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της RBNZ Bascand αναφέρει ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος διόρθωσης των τιμών των κατοικιών. Αυτό συμβαίνει μετά από τους αυστηρούς κανόνες δανεισμού της RBNZ

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο τηςμέρας, τα σύνθετα PMI και υπηρεσίες από τα μεγαλύτερα έθνη, EU PPI, U.S. ADP NFP και τα εβδομαδιαία DoE's.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →