Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται και τα δύο υψηλότερα σήμερα το πρωί

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται και τα δύο υψηλότερα σήμερα το πρωί μετά από κάποια θετική δράση στις συνεδρίες των ΗΠΑ και της Ασίας. Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,40% και διαπραγματεύεται στα 1793 $ / ουγκιά και το ασήμι αυξήθηκε 0,91% στα 26,71 δολάρια. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός διαπραγματεύεται 0,83% υψηλότερα και το WTI έχει μετακινηθεί 0,75% ανοδικά.

Όσον αφορά το συναίσθημα κινδύνου τη νύχτα, οι δείκτες ήταν αρκετά μικτοί. Το Ιαπωνικό Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,80% ενώ το Shanghai Composite (-0,12%) και το ASX (-0,48%) και τα δύο αγωνίστηκαν. Τα μελλοντικά συμβόλαια του ευρωπαϊκού δείκτη δείχνουν ένα ελαφρώς θετικό άνοιγμα. (Η Κίνα και η Ιαπωνία ανοίγουν μετά από τις δημόσιες αργίες).

Στις αγορές συναλλάγματος, όλες τα μεγάλα ζεύγη διαπραγματεύονται εντός των ορίων τους. Από τεχνικής άποψης, το USD / CAD φαίνεται το πιο ενδιαφέρον καθώς θα μπορούσε να φτάσει σε ένα νέο χαμηλό από τον Ιανουάριο του 2018. Στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, το BTC / USD είχε μια καλή συνεδρία χθες, ανεβαίνοντας λίγο περισσότερο από 8%.


Κοιτάζοντας τις ειδήσεις, ο κρατικός αρμόδιος για το σχεδιασμό της Κίνας λέει ότι το έθνος θα αναστείλει τον οικονομικό διάλογο Κίνας-Αυστραλίας. Υπήρξαν πολλά ζητήματα πρόσφατα με την Κίνα ενοχλείται από την Αυστραλία που σχολιάζει θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Η Βρετανία προσπαθεί επίσης να αποθηκεύσει ορυκτά σπάνιων γαιών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς δεν είναι πολύ σίγουροι πώς θα εξελιχθεί η σχέση με την Κίνα. Η κυβέρνηση αναζητά επίσης την πρόσβαση του Ηνωμένου Βασιλείου σε ζωτικά υλικά όπως το λίθιο και το κοβάλτιο.

Όσον αφορά τα δεδομένα, οι εργοστασιακές παραγγελίες της Γερμανίας για το Μάρτιο έφτασαν στο + 3,0% έναντι + 1,5% m / m που αναμένόταν. NZ προκαταρκτική επιχειρηματική εμπιστοσύνη (Μάιος) +7.0 (προηγούμενη -2.0) και προοπτικές δραστηριότητας +32.3 (προηγούμενη +22.2). Οι εγκρίσεις κτιρίων της Νέας Ζηλανδίας για το Μάρτιο βελτιώθηκαν μαζικά και σημείωσαν + 17,9% m / m (έναντι προηγούμενου -18,2%).

Υπήρξαν φήμες ότι η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας θα κλείσει σήμερα τα σύνορά της στο Σίδνεϊ. Αυτό συμβαίνει καθώς έχουν αναφερθεί ορισμένες νέες περιπτώσεις COVID-19. Ακόμα η Ιαπωνία σκέφτεται να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά έναν ακόμη μήνα, καθώς το έθνος αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Μετά από τις πρόσφατες ρητορικές από τον Καπλάν, ο Rosengren της Fed λέει ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για μείωση του QE. Ο Rosengren συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να κάνουμε ουσιαστικές βελτιώσεις πριν αρχίσουμε να κάνουμε αυτήν τη συζήτηση.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της μέρας, περιλαμβάνονται η συνάντηση της BoE, οι τοπικές εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου, το γερμανικό PMI κατασκευών, το οικονομικό δελτίο της ΕΚΤ, οι λιανικές πωλήσεις της ΕΕ και οι αρχικές αξιώσεις ανεργίας των ΗΠΑ. Υπάρχουν επίσης πολλοί ομιλητές κεντρικών τραπεζών, όπως οι Bailey της BoE, Kaplan της Fed, και de Guindos και Lagarde της ECB.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →