Ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,17% σήμερα μετά από μια εντυπωσιακή συνεδρία την Πέμπτη

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,17% σήμερα μετά από μια εντυπωσιακή συνεδρία την Πέμπτη, όπου το κίτρινο μέταλλο κέρδισε 1,59%. Το ασήμι διαπραγματεύεται 0,33% καθοδικά σήμερα αφού χθες έσπασε σημαντικά το προηγούμενο υψηλό κύμα για διαπραγμάτευση στα 27,27 $ / ουγκιές. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός διαπραγματεύεται άλλο 1% υψηλότερα και το WTI είναι 0,33% ανοδικά.

Όσον αφορά το συναίσθημα κινδύνου, οι αγορές ήταν αρκετά μικτές τη νύχτα. Τα Nikkei 225 (0,09%) και ASX (0,27%) κινήθηκαν υψηλότερα ενώ το Shanghai Composite έπεσε 0,60% οδηγώντας στο Ευρωπαϊκό άνοιγμα.

Στις αγορές συναλλάγματος, η μεγαλύτερη μετακίνηση μέσα στη νύχτα είναι το AUD / USD που έπεσε 0,23%. Δεν υπήρχε πάρα πολύ μεταβλητότητα με τις περισσότερες από τις μεγαλύτερες συναλλαγές εντός των ορίων τους. Αν και, το USD / CAD συνεχίζει να κινείται με κατεύθυνση προς τα κάτω. Το BTC / USD υποχώρησε 0,79% για διαπραγμάτευση στις 56.000, αλλά είναι επίσης εντός του χθεσινού εύρους.

Κοιτάζοντας τις ειδήσεις, κυκλοφόρησαν τα κινεζικά PMI Caixin. Οι υπηρεσίες εκτυπώθηκαν στο 56,3 (προγενέστερο 54,3), και αυτό σημαίνει ότι το σύνθετο βελτιώθηκε επίσης και έφτασε τα 54,7 (πριν από το 53.1) για τον Απρίλιο. Στην Ιαπωνία, οι υπηρεσίες κατέγραψαν μια ένδειξη 49,5 (πριν από το 48,3) και αυτό έκανε το σύνθετο να φτάσει στο 51,0 (49,9). Το PMI υπηρεσιών της Αυστραλίας για τον Απρίλιο εκτυπώθηκε στις 61.0 (προηγούμενο 58.7).

Το CME έχει μειώσει τα περιθώρια για το χρυσό, το ασήμι και τη πλατίνα. Τα αρχικά ομόλογα επιδόσεων και συντήρησης για χρυσό λέγεται ότι πέφτουν 10% για το χρυσό και 9,1% για το ασήμι. Αυτό πρόκειται να τεθεί σε ισχύ σήμερα.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ λένε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken θα συνεχίσει να ασκεί πίεση στην Κίνα. Η κυβέρνηση Biden είναι πιθανό να διατηρήσει την πίεση στην Κίνα διατηρώντας όρια στις επενδύσεις των ΗΠΑ σε ορισμένες εταιρείες.

Στο μέτωπο της κρυπτογράφησης, η Goldman Sachs προσφέρει παράγωγα bitcoin σε επενδυτές. Αυτή είναι μια στιγμή ορόσημο για τους λάτρεις της κρυπτογράφησης, καθώς ανοίγει μια άλλη αγορά για να οδηγήσει τις τιμές και τη ροή.

Η HSBC υποβάθμισε το χρυσό σε ουδέτερο για διάστημα άνω των 3 - 6 μηνών. Είπαν, "η τράπεζα δεν αναμένει σημαντική αύξηση κεφαλαίου κατά τους επόμενους 3-6 μήνες, ειδικά με τις αποδόσεις των ομολόγων να αυξάνονται."

Για το υπόλοιπο της συνεδρίας, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν το NFP των ΗΠΑ, το PMI κατασκευών του Ηνωμένου Βασιλείου, τα δεδομένα απασχόλησης του Καναδά, το Canadian Ivey PMI και τα σχόλια από το Barkin της Fed και τη Lagarde της ΕΚΤ.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →