Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται ελαφρώς χαμηλότερα την τελευταία μέρα της εβδομάδας.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται ελαφρώς χαμηλότερα την τελευταία μέρα της εβδομάδας. Ο χρυσός κυμαίνεται στα 1771,40 $ / oz, χάνοντας 0,17%, ενώ το ασήμι είναι και πάλι κάτω από τα 26 $ // oz, -0,84% στο κόκκινο. Ο χαλκός είναι 0,16% χαμηλότερα ενώ το WTI ανεβαίνει 0,58%.

Στις αγορές τη νύχτα, το συναίσθημα ήταν αρκετά φτωχό. Οι Nikkei 225 (-0,83%), ASX (-0,80%) και Shanghai Composite (-0,86%) έκλεισαν όλα χαμηλότερα παρά την θετική παράδοση που πήραν από τη Wall Street.

Όσον αφορά τις ειδήσεις μια μέρα στην άλλη, το κινέζικο PMI παραγωγής (Απρίλιος) έφτασε στο 51,1 έναντι του αναμενόμενου 51,7 με την προηγούμενη ανάγνωση στο 51,9. Η ανάγνωση PMI κατασκευής Caixin ήταν ελαφρώς καλύτερη και εκτυπώθηκε στα 51,9 (αναμενόταν 50,8 προηγούμενη 50,6).

Παραμένοντας στα δεδομένα, η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας για τον Μάρτιο (προκαταρκτική) αναμένεται να φτάσει + 2,2% m / m (αναμένεται -2,0%).

Καθώς η Ινδία συνεχίζει να αγωνίζεται με την πανδημία, η BioNTech είπε ότι αναμένουν ότι το εμβόλιο τους σε συνεργασία με τη Pfizer θα είναι αποτελεσματικό ενάντια στη μετάλλαξη του ινδικού κορανοϊού. Συνεχίζοντας στο μέτωπο του ιού, το στέλεχος «διπλού μεταλλάκτη» που βρέθηκε στην Ινδία έχει τώρα εντοπιστεί και στην Κίνα. Υπήρξαν επίσης ορισμένες περιπτώσεις και στη Γαλλία.

Η Telegraph ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον θα ενημερωθεί ότι η κοινωνική απόσταση μπορεί να απομακρυνθεί αφού τα αποτελέσματα από ένα πιλοτικό σχέδιο διαπίστωσαν ότι δεν υπήρξε άνοδος στους συμμετέχοντες από μια μεγάλη συγκέντρωση δοκιμών.

Οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές επέβαλαν περιορισμούς σε μια λίστα εταιρειών τεχνολογίας σε μια αντιμονοπωλιακή καταστολή.

Κοιτώντας μπροστά στο υπόλοιπο της μέρας, περιλαμβάνονται το γερμανικά ΑΕΠ, ο δείκτης CPI της ΕΕ, τα στοιχεία ανεργίας στην ΕΕ, το PCE των ΗΠΑ και το ΑΕΠ του Καναδά.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →