Ο χρυσός διαπραγματεύεται λίγο χαμηλότερα στα 1776 $ σήμερα το πρωί.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός διαπραγματεύεται λίγο χαμηλότερα στα 1776 $ σήμερα το πρωί. Το κίτρινο μέταλλο φαίνεται να απέρριψε τα καθοδικά επίπεδα κατά τη διάρκεια της χθεσινής περιόδου στα 1762,65 $ / oz. Το ασήμι κινείται περίπου 0,50% υψηλότερα και επιστρέφει πάνω από το επίπεδο περιστροφής των $ 26 / oz όπου ταλαντεύεται εδώ και καιρό.


Το συναίσθημα κινδύνου στην περιοχή της Ασίας ήταν πάλι θετικό τη νύχτα καθώς το Nikkei 225 (+0,21%), το ASX (+0,25%) και το Shanghai Composite (+0,37%) έκλεισαν όλα υψηλότερα. Αυτό ήταν ενδιαφέρον, αφού ήρθε μετά από ένα αρκετά αρνητικό συναίσθημα από τις ΗΠΑ.

Ο δείκτης δολαρίου διαπραγματεύθηκε σταθερά και ο κύριος κινητήρας ήταν το GBP / USD, το οποίο διαπραγματεύθηκε μόλις 0,15% υψηλότερα, καθώς τα περισσότερα μεγάλα ζεύγη συναλλάγματος διαπραγματεύονταν εντός των ορίων τους. Ο χαλκός σημείωσε άνοδο 0,92% και το WTI κέρδισε επίσης 0,82%.


Με τον πληθωρισμό να τρέχει ανεξέλεγκτα αυτή τη στιγμή, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές εξαγωγής του πρώτου τριμήνου της Αυστραλίας αυξήθηκαν κατά 11,2%.

Στις ΗΠΑ, στην πρώτη ομιλία του Προέδρου Μπάιντεν στο συνέδριο, είπε «Είμαστε σε διαγωνισμό με την Κίνα». Ο Πρόεδρος κάλεσε επίσης το Κογκρέσο να εγκρίνει τη συμφωνία ελάχιστου μισθού $ 15 / ώρα.

Ο πρόεδρος της Fed Powell είπε ότι η προσέγγιση της Κίνας στο ψηφιακό νόμισμα δεν θα λειτουργήσει στις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ πρόκειται να παραδώσουν προμήθειες 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία τις επόμενες ημέρες για ανακούφιση από το κοροναϊό.

Μια υπενθύμιση ότι η Fed άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια και απέρριψε τις φήμες ότι είχαν προγραμματίσει να μειώσουν το QE νωρίς. Ο πρόεδρος της Fed Powell είπε ότι η ανάκαμψη παραμένει ελλιπής αλλά έχει συμβεί πολύ πιο γρήγορα από ό, τι πίστευε η κεντρική τράπεζα.

Η Glencore κυκλοφόρησε μια ενημέρωση για την παραγωγή, διατηρώντας τις οδηγίες παραγωγής FY για βασικά προϊόντα. Η παραγωγή χαλκού από την ίδια πηγή έφτασε τους 301.200 τόνους + 2,7% Y / Y.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της μέρας περιλαμβάνονται ο δείκτης τιμών εισαγωγής στη Γερμανία, ο γερμανικός δείκτης CPI, τα γερμανικά δεδομένα απασχόλησης, οι υπηρεσίες της ΕΕ και το βιομηχανικό κλίμα, το ΑΕΠ των ΗΠΑ, οι αρχικές αξιώσεις ανεργίας των ΗΠΑ, οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ και τα σχόλια των Williams και Quarles της Fed.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →