Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται χαμηλότερα στην σημερινή συνεδρία

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται χαμηλότερα στην σημερινή συνεδρία. Το κίτρινο μέταλλο είναι πτωτικό κατά 0,06% σε διαπραγμάτευση στα 1774 $ / oz ενώ το ασήμι χάνει περίπου 1% και διαπραγματεύεται ελάχιστα κάτω από τα $ 26 / oz

Το συναίσθημα κινδύνου ήταν αρκετά θετικό τη νύχτα με το Nikkei 225 (+0,21%), το ASX (+0,44%) και το Shanghai Shanghai (+0,13%) να διαπραγματεύονται όλα υψηλότερα.

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,19% κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η μεγαλύτερη κίνηση ήταν το AUD / USD που έχασε περίπου 0,31% ακολουθούμενο από το USD / JPY που αυξήθηκε 0,24%.

Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός έχει υποχωρήσει από τα υψηλά του στο +στα 4,40 $ / lb και το WTI είναι 0,17% υψηλότερα σε διαπραγμάτευση στα 63,18 $ το βαρέλι.

Κοιτάζοντας μερικές από τις ειδήσεις, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Αυστραλίας για το πρώτο τρίμηνο έφτασαν το 0,6% έναντι της αναμενόμενης ανάγνωσης του 0,9%. Σύμφωνα με τα δεδομένα, οι ιαπωνικές λιανικές πωλήσεις για τον Μάρτιο εκτυπώθηκαν με + 1,2% (αναμένόμενο 0,6%).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναζητά εξουσίες για την επιβολή προστίμων ή τον αποκλεισμό συμφωνιών από ξένες κρατικές επιχειρήσεις εν μέσω της αυξανόμενης οικονομικής απειλής που θέτει η Κίνα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν σχεδιάζει να ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει συνολικά 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια για το νέο λογαριασμό δαπανών.

Ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο πυροδότησε προειδοποιητικά πυρά όταν πλοία της παραστρατιωτικής επαναστατικής φρουράς του Ιράν κινήθηκαν πολύ κοντά σε μια περιπολία στον Περσικό Κόλπο, δήλωσε το ναυτικό των ΗΠΑ την Τετάρτη, σύμφωνα με τη Washington Post.

Ο Macklem της BOC δήλωσε αισιόδοξος για την ισχυρή αύξηση της κατανάλωσης καθώς προχωρά ο εμβολιασμός και συνέχισε λέγοντας ότι οι αγορές ομολόγων δεν καθοδηγούνται από τις κυβερνητικές ανάγκες.

Η Goldman Sachs λέει ότι βλέπει τα εμπορεύματα να αυξάνονται κατά 13,5% τους επόμενους 6 μήνες με τον χαλκό να αυξάνεται στα 11.000 $ / τόνος.

Κοιτώντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνόδου, περιλαμβάνονται η απόφαση για το ποσοστό FOMC, ο Μπάιντεν παραδίδει την πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος σε μια κοινή σύνοδο του Κογκρέσου, οι βασικές λιανικές πωλήσεις του Καναδά και τα σχόλια από την Lagarde της ΕΚΤ.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →