Week ahead - Παρακολουθήστε το επίπεδο των 1,800 δολαρίων καθώς οι αγορές εστιάζουν στα χαμένα δεδομένα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Φέτος το καλοκαίρι, η αγορά χρυσού διατηρεί τους επενδυτές σε εγρήγορση, με την τελευταία δράση να βλέπει το πολύτιμο μέταλλο να εκτινάσσεται μετά από σύντομη πτώση κάτω από τα $ 1.700 ανά ουγκιά νωρίτερα την εβδομάδα.

Οι γρήγορες κινήσεις των 100 δολαρίων είναι πολύ ασταθείς για τον χώρο του πολύτιμου μετάλλου, ο οποίος βλέπει ανανεωμένο ενδιαφέρον εν μέσω ορισμένων οικονομικών ελλείψεων στο μέτωπο των δεδομένων, ανέφεραν αναλυτές.

Την Παρασκευή, ο χρυσός σημείωσε άλμα άνω των 25 δολαρίων, καθώς ο δείκτης καταναλωτικών συναισθημάτων του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν απογοήτευσε, αφού μειώθηκε στα 70,2.

Αυτό οδήγησε σε ξεπούλημα του δολαρίου ΗΠΑ και πτώση των αποδόσεων του αμερικανικού ταμείου, κάτι που είναι πολύ θετικό για το κίτρινο μέταλλο.

"Έχουμε πέσει το δολάριο ΗΠΑ με τον δείκτη να πέφτει στο 92,5 και σημαντική πτώση των αποδόσεων του 10ετούς και 30ετούς δημόσιου ταμείου", δήλωσε ο επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής της TD Securities, Μπαρτ Μελέκ. "Η αγορά ανησυχεί λίγο για την οικονομία και τη διάδοση της παραλλαγής Delta".

Είναι πλέον λογικό να υποθέσουμε ότι δεδομένης της εστίασης της Federal Reserve στους μακροοικονομικούς αριθμούς, η αναμενόμενη μείωση της ανακοίνωσης μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρή όσο περιμένουν πολλοί επενδυτές, σημείωσε ο Melek. "Αυτή τη στιγμή, βλέπουμε μερικούς αρνητικούς αριθμούς και η αγορά ανταποκρίνεται", είπε.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν επίσης θετικά για τον χρυσό, δείχνοντας ότι οι πιέσεις στις τιμές μπορεί να είχαν κορυφωθεί. Αυτό σημαίνει ότι η Fed μπορεί να μην βιάζεται πλέον να μετριάσει τον πληθωρισμό, δήλωσε ο ειδικός των πολύτιμων μετάλλων Gainesville Coins Everett Millman.

Ωραία στιγμή για αγορά

Επίσης, η τιμή του χρυσού κάτω από τα 1.800 δολάρια η ουγγιά είναι ένα εξαιρετικό σημείο εισόδου για τους αγοραστές, καθιστώντας το πολύτιμο μέταλλο αρκετά ελκυστικό σε τεχνική βάση, επεσήμανε ο Millman.

"Αυτό είναι ένα πολύ ελκυστικό σημείο εισόδου αφού ο χρυσός υποχώρησε αρκετά. Είναι ενθαρρυντικό το ότι ανακάμψαμε γρήγορα. Λίγες ώρες αργότερα, ο χρυσός ήταν πάλι πάνω από 1.700 $", δήλωσε ο Millman. "Δεν θα πάθω σοκ αν ξεπεράσουμε τα 1.800 δολάρια την επόμενη εβδομάδα. Είμαι πιο bullish τώρα".

Ένα άλλο θετικό σημάδι για τον χρυσό είναι η αύξηση της φυσικής ζήτησης στην Ασία, πρόσθεσε ο ειδικός των πολύτιμων μετάλλων. "Υπάρχουν ορισμένα αρκετά ανοδικά σημάδια από την πλευρά της ζήτησης. Βλέπουμε χρυσά κοσμήματα και πωλήσεις χρυσών νομισμάτων να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση στην Ινδία. Αυτό θα πρέπει να προκαλέσει περισσότερη ζήτηση για κυνήγι ευκαιριών", είπε.

Κατά τη στιγμή της γραφής, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού Comex διαπραγματεύονταν στα 1.778,40, αυξημένα κατά 1,52% την ημέρα.

Η TD Securities, η οποία ήταν σωστή στην έκκλησή της για χρυσό πριν από λίγες εβδομάδες, τώρα εξετάζει τα 1.784 δολάρια ως το επόμενο επίπεδο αντίστασης. "Είχαμε μια μικρή θέση σε χρυσό και πήραμε κέρδη στα 1.707 $. Η γενική μου άποψη για τον χρυσό τώρα είναι ότι θα δούμε περισσότερη δύναμη γιατί τα επιτόκια θα παραμείνουν ευνοϊκά", δήλωσε ο Melek.

Παρακολουθήστε τους τίτλους του ανώτατου ορίου του χρέους

Μια κρίσιμη εξέλιξη που πρέπει να παρακολουθείτε είναι οι ανησυχίες για το ανώτατο όριο του χρέους. Αυτή την εβδομάδα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen κάλεσε για άλλη μια φορά το Κογκρέσο να αυξήσει ή να αναστείλει το ανώτατο όριο του χρέους της χώρας σε "διμερή βάση". Η δήλωση έρχεται καθώς οι εντάσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων κλιμακώνονται.

"Τα θέματα ανώτατου ορίου χρέους θα είναι ενδιαφέροντα, αλλά έχουμε ακόμα λίγο χρόνο. Η Yellen πιέζει για πρόοδο σε αυτό. Ιστορικά, θα μπορούσε να είναι δύσκολο", δήλωσε ο Melek.

Στο παρελθόν, όταν οι αγορές ανησυχούσαν για αυτό το ζήτημα, ήταν κάτι θετικό για τον χρυσό. "Οι ανησυχίες για το ανώτατο όριο του χρέους είναι μια πιθανή ώθηση για τον χρυσό, ο οποίος έχει αυτή τη σχέση με το εθνικό χρέος. Από το 1971, όταν ξεφύγαμε από το πρότυπο χρυσού, η τιμή του χρυσού αυξήθηκε παράλληλα με το εθνικό χρέος", δήλωσε ο Millman.

Τα προβλήματα στο ανώτατο όριο του χρέους είχαν πάντα λυθεί, αλλά αν η αγορά αρχίσει να ανησυχεί και το χρέος γίνεται περισσότερο πρόβλημα στα πρωτοσέλιδα, η αφήγηση του χρυσού βελτιώνεται φυσικά, πρόσθεσε. "Ο χρυσός είναι ένας φράκτης ενάντια στο ότι η κυβέρνηση είναι πολύ χαλαρή με δημοσιονομικές πολιτικές".

Δεδομένα για παρακολούθηση

Μία από τις πιο σημαντικές μακροοικονομικές εκδόσεις για παρακολούθηση την επόμενη εβδομάδα θα είναι οι λιανικές πωλήσεις την Τρίτη, με τις προβλέψεις της αγοράς να απαιτούν πτώση 0,3% τον Ιούλιο. Εάν ο αριθμός δείχνει ακόμη μεγαλύτερη πτώση, ο χρυσός έχει την ευκαιρία να δει ένα άλλο ράλι, είπε ο Μελέκ.

Επίσης, στο ραντάρ την επόμενη εβδομάδα είναι ο δείκτης παραγωγής NY Empire State τη Δευτέρα, η βιομηχανική παραγωγή την Τρίτη, οι οικοδομικές άδειες και η στέγαση ξεκινούν την Τετάρτη, καθώς και οι απαιτήσεις ανεργίας και ο δείκτης κατασκευής της Filadelphia Fed την Πέμπτη.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να παρακολουθήσετε είναι η εικονική «Συνεδρίαση του δασκάλου» του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell, που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, και τα πρακτικά της συνάντησης της FOMC τον Ιούλιο, τα οποία θα δημοσιευτούν την Τετάρτη.

"Παρόλο που τα περισσότερα μέλη της Fed έχουν γίνει πιο γκρινιάρηδες ο Πάουελ τόνισε την υπομονή. Και αυτό είναι το πιο πιθανό μονοπάτι. Υπάρχουν ακόμη απειλές για την οικονομική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής δέλτα, είπε ο Μίλμαν.

Όταν πρόκειται για την πέψη των πρακτικών συνεδριάσεων της FOMC, οι αγορές θα αναζητήσουν τυχόν μειωμένα σχόλια.

Τα πρακτικά συνεδριάσεων της FOMC ενδέχεται να συζητήσουν ορισμένες πτυχές των πιθανών σχεδίων περιορισμού. Οι τελευταίες θέσεις εργασίας και τα στοιχεία του πληθωρισμού έχουν επιταχύνει τη συζήτηση, οπότε η εστίαση θα είναι περισσότερο στη σύνθεση οποιουδήποτε κωνικού και όχι στο χρονοδιάγραμμα. επιβράδυνση των μηνιαίων αγορών περιουσιακών στοιχείων από το τρέχον επιτόκιο των 120 δις δολαρίων ανά μήνα, με ημερομηνία έναρξης τον Οκτώβριο. Υποψιαζόμαστε ότι θα είναι πολύ γρηγορότερο κωνικό από αυτό που είδαμε την προηγούμενη φορά, με πιθανόν να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 1ου τριμήνου του 2022 ή στις αρχές του 2ου τετραμήνου ».


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →